Thursday, June 13, 2013

Seni, Muzik dan Vintage.

Assalamualaikum...

Sejak-sejak tak berkerja sepenuh masa, banyak la masa terluang dengan menjengah idea-idea baru, 
seni yang mengagumkan. 

Kalau sebut pasal seni dengan Anis, sangat umum.
Seni kat sekolah rendah sangat hebat*mama sentiasa ada saat diperlukan* hahaha.
Sekolah menengah pula kalau nak amek aliran seni, kena ambil Ekonomi. *fail!*
Seni itu bukan mudah. Tak semua orang boleh menzahirkan...Tak semua.
Zaman kolej baru dapat diasah seni yang ada dalam diri... 
Sebut je D.I.Y, Insyaallah mampu dah sekarang.. Cuma masa je masalah utama..

*sambil menulis sambil ulang 100x ++ lagu ni*

Anis penggemar muzik... sangat..sangat.. Cuma tak bergaul dengan pemuzik.
Pernah ambil course Piano. Sekejap.. Sebab leka dengan tuntutan duniawi.
Cuba berjinak dengan gitar, haaaa masalahnya... Jari tak sampai untuk kod2. 
Dah tua-tua ni baru berminat nak beli Ukulele. Pon bolehhh.. hehehe.. 
Ideologi Yuna, sangat menarik. 


Wassalam
Anis Othman

Sunday, June 9, 2013

Novel Hidupku.

Assalamualaikum...

Cliche sangat title entry kali ni.. haha...
Kalau dulu zaman sekolah, selalu minta mama duit nak beli novel.
Sampai kan pernah satu masa, 'aku nak jadi macam watak dalam novel ni'

Hari ni, bila duduk termenung sorang2...
Watak mana yang sama macam aku sekarang ni?
Tak sama... Kita merancang, kita plan kemas TAPI kalau Allah dan tetapkan itu la yang akan jadi.
Kun fa ya kun...