Wednesday, January 23, 2013

Perginya Januari

Assalamualaikum..

Bangun pagi tadi, terasa ada sesuatu yang mengganggu fikiran dan perasan!
Tapi..... masih bisa di'smash' rasa tu.. hehe..

Masih terasa seperti 'Selamat Tahun Baru' ......
Sedar-sedar Januari ingin meninggalkan kita semua..

Kat office tak banyak kerja sangat.
Boleh blog pun sebab tgh tunggu rendering.

Manusia...tak pernah dapat lari dari masalah. *bila ada masalah je cite kat blog* HAHAHA!
Tak... Masalah yang Allah turunkan pada setiap manusia berbeza..
Masalah yang kita mampu tanggung walaupun perit.. Itu normal.
Kalau hidup tanpa masalah tu tak seronok sebenarnya.
Kita mudah lupa, mudah leka, mudah segala-galanya. :)
Insyaallah...

Januari,
Semoga berjumpa lagi!

Selamat Ulang Tahun yang ke 21++ Shaffika! hahaha..
Semoga persahabatan kita berkekalan.. insyaallah.. 

Selamat Ulang Tahun, buah hati pengarang jantung acu... 
Acu doakan Mikaeel jadi anak yg soleh dan berjaya.


*actually entry ni saved as draft, dated 21.1.13. 
Before nak start cerita kenapa save la...draft la...tak sedap hati la...
Cuba scroll atas balik, nampak tak ada ayat2 mengatakan ketidaksedapan hati ku ini.....
Masa tgh type 'selamat ulang tahun untuk Mikaeel, boss pun sampai... 
Ok save and close tab...

Boss : Anis, we catch up in 5mins ya?
Aku : Ok.. *normal la...Isnin dengan meeting mmg sangat sinonim bersama*
Boss : bla...bla...bla...bla....bla....bla.... we want to close shop... 
Aku : huh?!!!! errrr.....
Boss : ya...been thinking about this.. but we did recommend you to one of my friend....bla..bla...bla... *sumpah lepas tu apa diorg cakap pun wa tak fokus dah...dok fikir mcm mana nak bgtau mama je*
So, they ask you come over to their place today... bla...bla...bla... *huh?*
I forwarded your works, CV .... 
Aku : ok..ok..ok... *angguk...angguk...angguk....*

Abis meeting yang tak menceriakan tu, terus apply job kat jobstreet. 

Petang tu pi interview with Soft Pillow Molly Coddle & co. Event management Company.
Fuyah! got the job...
but still ......hati masih sayang nak tgl Red Cherry.. 
Dude...life must go on... *ada hikmah yang aku tak nampak lagi...Kuasa Allah....*

Insyaallah.... Semua kan berjalan dengan lancar....
Doakan saya..


Wassalam
Anis Othman

No comments: