Friday, January 11, 2013

2013 huh?

Hiyak!!!
Assalamualaikum semua!!
Selamat tahun baruuu...
Selamat muda setahun semua!
Sorry lambat wish semua orang.. hahahah.
Macam ni ceritanye..(kenapa yang busy sangat tu...)
1 dan 2 januari busy dengan handover.. fuh!!
Pening gila!! banyak benda nak settle...
But still drag handover because client request tu...ni....tu....ni...

3rd January! flew to Krabi! hahahahahah... Holiday yow!
Tapi.. Meh makcik nak cerita..... Pro and cons Thailand ni.

1. Sumpah massage dia murah... :)
2. Sumpah makanan dia sedap..*but kena hati2 sikit la.. even non muslim pon bagi salam*
3. people go to thailand for shopping, cheap massage, cheap alcohol, cheap %$@... hahaha
4. 98% orang thailand tak mampu bertutur bahasa 'omputih'.. Memang susah! Dah la i ni ramah mesra nak bertanya... terpaksa tanya dan jawab sendiri.. hehehe...

Ok jom tenguk apa activity kitorg!

Sesampai kami kat Airport Krabi, cari taxi ke Ao Nang Cliff View Resort. 200baht sorang.
Pandai driver taxi ni..... Dia benti kat travel agency... dah terbeliiii package untuk 2hari...

1. Speedboat to Phi Phi Island.. 1st day
Dia bawak pusing 7 pulaju lagi.. (secara jujurnye... kalau sesiapa yang pergi ke Krabi lepas ni, make sure jangan amek package ni. Limited time! ada ke snorkeling for 15mins! nampak apa dik?.....) Pergi James Bond Island or Hong Island!

2. Jungle and Elephant Trekking... 2nd day
Hot Spring, Emerald Pool, Tiger Cave & Elephant Trekking..
Fuhhhhh jugak la!

 heeeee... bergambar depan Ao Nang Cliff View Resort

Lepas letak2 barang.. Jenguk2 bilik... Lompat2 katil... Lepas tu terus keluar nak jalan2 kat Ao Nang Beach.
Oh Ao Nang Cliff View ni ada shutter every 10mins ke Ao Nang Beach.. (kalau nak jalan banjir gak la..haha)

 Hi!


Ni sepanjang Ao Nang Beach.. 
Macam2 ada jual.. price sama macam Malaysia! heh!
Rata-rata orang kata pi Krabi Town or Night Market @ Krabi lagi murah... 
Same je weh!!

Jalan punya jalan... Baru sedar! kitorang tak lunch lagiiiiiiiii..... 
Nah... Mencari masakan thai.. Sebab kat Ao Nang beach tu terlalu banyak International Food. 

Jamai Restaurant... heeee...

Lepak kat Ao Nang beach tu sampai malam!.. 
Ada blog cakap Pancake kat sini famous! jom try!

cashew nuts & chocolate pancake. 
(macam roti canai garing dan balut cashew nut... snek yang sedap!)

Pastu balik...... and spa!!!!!! in house! hahahhahahahh!! tu yang best kat thailand! massage murah!
Pastu boleh lapar lagi... kitorg jalan halfway dari Resort.. semata nak cari makanan (punya la xnak bayar tuk tuk ) hahahaha... 

nak pi ke laut dah ni... ternyata saya cintakan lauttttt....

Bamboo Island...

Maya Bay.. Leonardo pnh berlakon kat sini.

Monkey cave kot kot! hahahha lupa!
nampak tak cantiknye air tuuuu....

ni kat Phi Phi Island... biasa la tu....

Balik dari pusing pulau2.. terus balik, mandi & siap nak pi Krabi Town night market.. fuh! 
Oh kami jumpa Tim dari Vietnam... dia dok mengelilingi dunia.. hahaha.. 

haaa.. tu Tim.. yang lelaki kanan tu Tourist Guide lidah pendek(scammer)
Serious... kalau tak pandai mmg senang kena tipu.. 

Ni la pasar malam nyeeee... 
Kat sini banyak la lipas goreng.. 
Ingat nak beli... tapi tak sempat! hahahaha

Balik..... ZZZzzzzzzzzzzzzz. ......

diorg ready!

Hot Spring... 
Sumpah besttt... kenapa la xde kat malaysia ni... 

Emerald Pool... teruja tgk air biruuuu...
heeee...

Elephant Trekking... i takutttt... hahaha

Balik mandi...siap-siap... Terus pi Ao Nang Beach... Shopping, Makan, Massage!
Oh! terjumpa monyet comellllll.....

comel sangat......

Balik ZZZzzzzz....

Keesokan harinyeeeee ... bangun breakfast... pastu sambung tidur sampai Taxi datang amek nak balikkkkk!!!!!!!!!

Bestnyeeeee balik! hahahahaha... demam pulak tu... 























2 comments:

[Fadilah Diyana] said...

Bestnyer Anis!

_anees^ said...

Fad : seronok jugak.. heee...