Saturday, September 22, 2012

Sabtu.

Salam..
Tengah baring bermalasan dengan Mikaeel. Fuh..
Baru balik kerja. Isnin meeting.
Tapi kat office td saja baca blog yg anis tulis dr 2008. That's really wow me! Hahahaha..
Kejap sangat masa berlalu beb!
Insyaallah Lia boleh discharge hari ni.
4hari abg ngan kakak berumah kat hospital.
Alhamdulillah.
Semalam 2kenalan anis meninggal.
Semoga arwah cik Naim and pakngah Mubarak ditempatkan dikalangan org2 beriman.. Amin..

Tak tahu nak buat apa sebenarnya hari ni. Huhu.

Ok la.
See you.

Anis

Friday, September 21, 2012

Lama tak?

Salam..
Lama rasanya tak menulis..
Ya.. bukan busy...cuma taknak bercerita sangat perihal diri..
haha...
Alhamdulillah...
Anis selamat ditunangkan..hikhik...

doakan kami cepat diijab kabulkan.. amin..


Actually baru lepas emosi...hahaha.. 
Anis kan? tak emosi bukan anis la.. 
Tok masuk hospital and no one tell me that until depa dok sembang dalam group whatsapp. 
Ada rezeki lebih adik balik na tok. 

Ala... banyak benda nak cerita sebenarnya.. cuma malas nak susun ayat.. 
hahaha!!
I iz lazy~

oh neway, dah setahun anis dengan Red Cherry. 
Suka duka.. 

"barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t"

"barang siapa yang membahawa pulang hadiah, hendaklah mendahulukan anak perempuannya dari anak lelakinya. Barang siapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail"

4 golongan lelaki yang akan ditarik ke neraka oleh wanita :

1. Ayahnya
Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.
(p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang? Adakah kau mengajarnya bersolat? menutup aurat? pengetahuan agama? Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam. nauzubillah)



Especially to whom it may concern.
Amin.