Sunday, July 29, 2012

9 Ramadhan.

Salam...
Alhamdulillah..
Anis masih bernyawa untuk teruskan perjuangan hidup dibumi pinjaman Allah..
Insyaallah selagi anis mampu, anis takkan berputus asa...

Last post anis ada buat wish list kan..
Nak pergi Concert Big Bang.
Ok.. Beratur punya panjang semalam tapi separuh jalan ticket habis..
Rasa nak nangisss sangat..
Malam td whatsapp dengan En Zul.. "i nak bigbang..."
En zul jawab "tak try online?"
i answered "mmg yg kat Rock Corner tu pon dr internet"
En Zul "cuba u fikir balik.. Mesti ada hikmah yang u tak nampak kan?.. Dari tahun lepas kan?"
TERDIAM... ye la.. ada betul jugak.. xpe la kan... Redha... :)

Search google 'rose fabric tutorial' jengok2 jumpa ni...
http://pinoditart.blogspot.com/
Percaya tak? kalau anis ada anak nnt anis akan biasakan mereka dengan arts and music.
Kurangkan gadget dan TV!!! haha!! insyaallah...
Lebihkan buku especially!!!

Doakan saya! amin...

Saturday, July 28, 2012

Wish List.

Salam..
While waiting to Portable Autocad to completely downloaded.
Saja list down my wish list for this year.
uff...

1. Canon EOS -M!
    Nak Nak Nak!!!!ugh!


2. Big Bang Malaysia Alive Tour 2012.
    Since last year anis xleh join cocert Big Bang sebab tarikh yang sama arwah Cik Tan meninggal dunia. 
    Heee so tahun ni hopefully la boleh pi kan kan!
    Actually concert tu jatuh hari kedua raya haji. uff... heeee

   

3. Bertunang ????!!
    Haha tunggu k?
    Doakan saya dengan en zul :)

4. Ford Fiesta
    Agak-agak korang la anis boleh achieve tak untuk Ford Fiesta? 
    Fuh... doakan saya~


hehe... Tunggu la hujung tahun ni kita tgk apa yang mampu anis miliki! yeah~
    

Friday, July 27, 2012

8 jam.

Salam..
Baru selesai tgk cerita 8jam.
Menetes airmata ku ini. Huhu
Ni la movie yg paling best shaheizy sam.
Tu la lumrah kehidupan kan.
Subhanaallah... Aku bersyukur ada kekasih yang bukan panas baran.
Aku bersyukur ada mama yang sentiasa menasihati. Subhanaallah.. Aku bersyukur sgt.

Apa yang jadi kat Alang tu sebenarnya boleh bg impact positive and negative jugak..

Erm.. Nasib la anis tak terlalu ikut perasaan.

Oh tadi pergi makan ngan en zul. Pre sahur la kononnye.. Agak lama kami tak duduk bercerita tentang perihal kami. Tadi baru ada masa. Syukur alhamdulillah, ada jugak yang sudi membimbing anis.
Topic kami apa yang berlaku seharian.
Tak lupa jugak anis cerita tentang conversation anis ngan ex through YM. No heart feeling. *kapla ada batu sudah keluar* hahahaha

Oh overall cite 8jam tu mmg best. Kisah cinta yang tidak patut diikuti oleh adik2.. Jangan terlalu taksub dengan cinta. Ah! Asal tau batasan. Satgi adal putus cinta nak bunuh orang, bunuh diri. Subhanaallah..

Ok la.. Nak sahur sat..
Selamat bersahur!!!
Salam..

Tuesday, July 24, 2012

Mabul Island

Salam..
Hehe... Since bulan puasa kan, xleh makan so rehat kan otak dari 3D dengan menaip! argh!
ok la...
Saja nak share xperience pi Mabul bulan 4 hari tu..
Tak sempat nak beli casing underwater for camera :(
Kalau tak boleh show off kat korang Barracuda perang ngan Sotong! huhuhu..
Oh! banyak lagi la!  
Cer usha gambar2 tu.. banyak lagi sebenarnya.. but I iz lazy~




nie view from Sipadan Inn II .7.15am
  
Petang2 jalan-jalan kat Mabul tu boleh 3kali pusing abis la.. hehe
Kecik je island dia.. 
Budak-budak kat situ memang hari2 aktiviti lain2.. 
hahaha... petang2 anis join diorang tau!

mereka ni naik sampan kecik sendiri and pi tangkap ikan sendiri!

Yang perempuan memang suka bergambar :)

Budak ni paling manis anis jumpa!

'kak! saya lagi banyak~'

haaaa nampak? diorang tak takut ok!

view from Backpackers.com














Ok! next Krabi! hek hek hek

25th Birthday...

Salam!
Subhanallah... Banyaknyeee sarang labah2... Ok i nk kemas skit blog ni.!
Ahaaaa...

Ok la.. Mai kita cite apa jadi tahun ni.
Been to Mabul.. Oh! Nanti la kite upload eh?

Alhamdulillah rezeki usaha sendiri tahun ni menjadi2.. Business berjalan lancar. Mama pon sihat walafiat.. Mikaeel pon dh 2thn..
Dah suku abad anis membesar kan bumi pinjaman Allah ni.
Syukur syukur.

Ok hari tu celebrate birthday with my birthday mate*eh boleh ke mcm tu*
Syarul Azren kat Seoul Garden*first time kitorg try situ.. Ngeeee!!! And she's going to UK on september! Pursuing master in finance .. Kan syarul? :)

Oh thanks kat malina jugak!!! She bought me Red Velvet Cake yg sedap and imported from Klang. Owhhh so sweet malina! Dia travel all the way from shah alam malam2 ngan fifi just for red velvet tu.. Nak nangis!!!

*punya la malas nak update guna laptop, i guna ipong pon ok la kan? Kan?*

Oh ya.. Selamat Menyambut Ibadat Puasa! Semoga Ramadhan kali ini memberi sinar dan keberkatan untuk semua.. amin...



Thanks malina!!!!!!

Sunday, July 22, 2012

2nd day puasa

Salam..
Hehe.. Update before berbuka ;)
Ok.. Allah maha mengetahui..
Allah maha besar.
Allah maha kuasa.

Semalam balik dari abang,
boleh tertinggal kunci rumah kat pintu! Sampai laaaaaa masa nak keluar pi hantar cookies kol 12 td..
Ya allah!! Dah la kat mentari court ni pantang nampak rezeki!
Subhanallah...

Oh hari ni bwk mama pi bazaar ramadhan kat Bangsar. Heeee

Ok la!
See you tomorrow!

1st Day Puasa.

Salam..
Syukur alhamdulillah anis masih bernafas untuk menyambut Ramadhan tahun ini.
Masih ada mama disisi.. Masih dengan abang satu family. Masih dengan en zul. :) hehe.

Oh dugaan bulan 1st pon tak lupa jugak! Hahaha.. Kereta rosak! Pepagi dah pi workshop pastu bla bla bla.. Da da da.. Huhu.. Lari budget sikit! Xpe xpe.. Ada hikmah semua tu.. Insyaallah..

Pi survey jar ngan en zul untuk hamper kat Old Town PJ. Ok kat KL jauh lebih murah :)

Balik tu terus pi rumah abang.. Rindu mikaeel ngan lia sebenarnya! Hahahaa..

Pukul 5, abang ngan kak dah take place untuk masak. Alhamdulillah. Ada sotong bakar portu, ketiau goreng, ayam masak sambal, puding milo. Eh kenyang la sampai sekarang la!