Friday, September 30, 2011

Lia Zuleeqa Zilhan Azril Hasrul

Salam!!!
I'm Sooooooo excited!!!
Even dah penat sgt tapi masih mampu untuk berjaga untuk update my blog..
Syukur Alhamdulillah..
Kakak selamat melahirkan Baby Girl yang kami sangat nanti2 kan...
Best part is .... makin tambah anak abang ngan kakak makin bertambah panjang nama diorang..
Dan anis mampu menitikkan airmata...
Terima Kasih kakak kerana melahirkan baby2 yang sangat comel nie...
Lahir pada 29.9.2011 jam 18:27pm
Berat : 2.43kg
Panjang : 46cm
yes yes yes!!! akhirnyaaaaa!!!

assalamualaikum semua...
Doakan Zuleeqa menjadi seorang yang solehah... amin..

mummyyy...nak susu!

acu kacau zuleeqa tiduq!

Dan lagi satu... 

muka mereka sama!!!
Acu sayang Mikaeel dan Zuleeqa..
Sayang sangat!!!



Tiba tiba nak inteprem!!
hahahha... 
"lama la abg tak gayut guna public phone, sat nak kak"
boleh la abang!
Sayang kak ngan abang jugak!
Sayang mama!!
Sayang abah jugak!!!
Sayang en. zul sangat jugak :)

and i have low blood pressure...
Astaghfirullahhalazim.... minta la tak long lasting...
patut la selalu sakit kepala...but got use to it! 
Insyaallah xde pape!!!

Tuesday, September 27, 2011

Kehilangan.

Salam...

Buat pertama kalinya anis merasakan begitu perit rasanya kehilangan.
Subhanaallah...
Meronta-ronta rasa hati..
Pemergian Ciktan memang buat anis rasa sangat sedih.
Otak bagaikan ada 'tape' yang mampu 'play' semua memori dengan Ciktan.

Cik tan atau Abdull Haris Salleh..
Adik kepada mama anis..
Anak ke-7 dari 8 orang adik beradik.
Meninggalkan seorang balu, 3orang anak lelaki dan 2orang anak perempuan.

Ingat lagi, Ciktan geletek anis sampai terkencing2...
Ingat lagi, kalau Ciktan akan bawa balik kampung, Ikan2 yang banyak..

Ya Allah, tempatkan lah Ciktan di kalangan orang-orang yang beriman...
Insyaallah..


Untuk pengetahuan semua, Ciktan anis meninggal pada hari KMW concert.
Dugaan yang sangat mencabar.
Alhamdulillah, Anis lebih menyayangi Ciktan..
Selamat tinggal Cik tan.

Wednesday, September 21, 2011

Done!

Salam...
30 days challenge? u lose!... hahaha!!!
Ok...
banyak benda yang anis nak cerita hari nie..

1. Tolong doakan Pakcik Tan anis.. He still in coma. Insyaallah cik tan kuat dari dalam. 

2. I'm going to KMW concert! omg omg!
    Nie semua gara2 TOP saya!!!





3. I wanted to take short course with ASWARA! heheheh

Tuesday, September 13, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 22

Day 22 : A letter to someone who has hurt you recently??!!!


Salam...
Sorry la kalau challenge ni je yang anis dok post.
Mana cite pasal raya?
Mana cite pasal open house?
Mana cite pasal kerja?

Oh! sangat busy lately...
Frankly say, sejak kebelakangan ni takde siapa pon yang menyakiti hati ni...
Takde siapa  pon..Alhamdulillah...

So...kalau ada yang rasa tak berpuas hati dengan anis, boleh la kiranya menyampaikan ketidakpuashatian tu... LOL! my Bahasa getting worse... sorry


waiting our kerja to be done!!! 
30%!!!
Ngantukkkk dahhhh...

Friday, September 9, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 21

Day 21 : photo of my favorite place to eat.


Salam...
Omg... takes 3 days Ooooo wa nak updates 30days challenge ni. ishhh..
Hehehe...
Sorry eh..busy sikit.. Cinta Qaisy & Laila pon tergendala!

Hahahaha...Nando's tetap dihati..
Nak makan hari2 pon boleh..
Tapi kne bukak franchise la kan..
Gila!

So sapa2 yang agak2 nak belanja Anis makan boleh la bawak g Nando's!
:)

Tuesday, September 6, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 20

Day 20 : The meaning behind your blog name.


Salam!
Punya la lama nak update kan?
Sorry.. a bit busy lately! hehehe...
Siang tadi bawak mama pi PPUM, mama punya hal settle.
Tunggu follow up doctor next week..
Dan saya juga kena test darah!
Ow ow!! tunggu next week la k!

Ok! Meaning behind my blog name...

anees99.

anees : Time sekolah menengah, anis ada best friend... nama ain.. Apa kitorg beli semua nak sama.. Sampai kan 3quarter Levi's jeans pon nak sama... Sweater pon!
So kitorg tukar spelling nama kitorg.. anis jadi anees... ain jadi aeen. hehehe.. tu je!

99 : 99 pulak kekasih saya!! hep hep!!! panggil dia Zul ok sekarang! sapa panggil 99 i babab nnt!

ok la...nak sambung kemas bilik! taaaaaaaaaaataaaaa

Friday, September 2, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 19

Day 19 : A picture of something you want to do before you die.


Salam..
Sekarang kat rumah tok sebelum balik Kuala Lumpur.
Ramai yang cakap jam!
We'll see. 

hehehee...saja snap je.. saya special skit.. dok kat meja makan!
:) 

Ok la!
Back to our topic.
Benda yang anis nak buat sebelum mati!
Bertaubat!! hahahaha...semua orang mmg nak bertaubat kan? 
insyaallah...
tapi benda yang anis teringat sangat nak buat is .....

Skydive!

Akan saya cuba suatu hari nnt!
yehaaaa!!
ok la...nak pi rumah pak teh pulak..
Pastu baru balik.