Wednesday, August 31, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 18

Day 18 : 5 perkara yang buat saya menyampah pada lelaki@perempuan?!


Salam...
Sekarang kan raya....
Tak baik tau cakap cakap mcm nie...
Tapi ...mmg ada jugak yang perkara perkara2 yang boleh buat kemenyampahan tu membuak2.

1. Bila seorang lelaki tu poyo!
hahahaha....Poyo tu dari segi control macho! Usha gua atas bawah! Dan berlagak bagus.
Sekian terima kasih.

2. Perempuan yang suka cakap belakang2.
Oh thanks! Wahai sahabat...percaya...dengan anis, u can smash depan muka gua! takyah cakap belakang punya pun... tak baik jugak... :)

3. dah xde!

4. pon xde!

5. jugak tiada!

Sekian terima kasih.
Kulim, Kedah~

Monday, August 29, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 17

Day 17 : How you hope your future will be like.


Will be likeeeeeee him!!

upsss...jangan marah!!! 
Selamat Hari Raya en. Zul!

and of course en Zul la kannnn...

Raya Lagi!!!

Salam..
Dah 24thn Anis sambut raya...
Insyaallah raya kali ni yang paling berkat :)
Alhamdulillah...
Tahun nie raya dengan budak kecik comel tu.

Barang dah siap pack!
Tunggu nak balik je..

hehehehe....
Kasut tu last kopek dpt semalam...nasib dapat..kalau tak!
tahun nie dah ada khas bag tudung.
VIP tu bag perfume, deodorant, makeup..bla bla..
bag purple tu shower gel, tooth brush,shampoo, accessories.
bag hitam tu bag baju la! 

Ok lah!



SELAMAT HARI RAYA!!!
MAAF ZAHIR & BATIN!

Sunday, August 28, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 16

Day 16 : Something you don’t leave the house without.


Salam...
Ok la...dikesempatan ni, Anis nak mengucapkan
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.
Maaf kalau ada terlasah tulis, terguris perasaan sesiapa.
Harap dimaafkan..
Insyaallah Anis pon maafkan pada semua.

OK!
Apa yang barang yang anis takkan tinggal kalau anis keluar?

1. Handphone!
macam orang gila kot kalau tak bawak phone.
Sekarang anis dah ada 2 phone, satu lg untuk Duotone Resources.

2. Purse.
wow! purse 2nd tuuuuu... hahaha... its true..
Kalau bawak phone semua boleh buat!

3. Make-up bag.
hahahaha...sorry! dalam make-up bag tu akan ada eye liner, lipstick, lotion, ubat migraine, ubat gastric, suppliment, day cream, apa lagi eh? oh! eyemore, bonjela...hahahaha...beringat sebelum terkena :)

tu je kot yang palinggggggg penting!

Saturday, August 27, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 15

Day 15 : TV show you’re currently addicted to.


Salam...
Alhamdulillah..walaupon tak sempat bertasbih bersama kat Masjid tadi...
Tapi sempat bersahur ramai2...Solat subuh..dan mendengar kuliah pagi.
Menitik airmata bila mendengar muslimin yang berjemaah tu mengaminkan al-fatehah imam..

Ok la...
Untuk hari ke 15 ni, anis tak berapa nak tgk TV sgt lately ni...
hehehe...
So kira cukup syarat la.


Friday, August 26, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 14

Day 14 : who am i??


Salam....
Ala...nmpk sangat yang create Question ni xde idea. LOL
Ok ok ok...

Siapa saya?
Awak kenal?
Awak pulak? awak laaaa...yang baju kotak2 tu...
Kamu? kenal saya?

Since 2007 tau i ada blog nie!
Ok la...
Pada sesiapa yang baru mengikuti blog Anis.
atau yang sekadar click link ni. tapi tak baca pun kan?

Nama saya Anis Fareeza binti Othman bin Abd Rahman bin Ishak.
Seorang anak bongsu dari 2 adik beradik..
Mama saya bernama Siti Meriam binti Salleh bin Ahmad.
heee...
Perbezaan umur anis dengan abang anis ialah 5 tahun.
Oh! Abang anis bernama Azril Hasrul bin Othman.
Telah berkahwin dengan Siti Mahani bin Omar bin Sidek.
Mempunyai serang cahaya mata bernama Muhammad Mikaeel Zihan.
Oh.. Insyaallah bulan depan seorang lagi baby bakal dilahirkan.

Anis pernah bersekolah di Sekolah Rendah seksyen 18, Sekolah Rendah Islam Hira',
Sekolah Menengah Sultan Salahuddin Adbul Aziz Shah.
dan melanjutkan pelajaran di Kolej Komuniti Selayang(Sijil Rekabentuk Dalaman)
Diploma in Interior Design kat Saito College.

Dan sekarang saya mengusahakan perniagaan sendiri secara kecil-kecilan.
oh... dan juga freelance drafter.

Apa lagi?
Kekasih?
En. Zul la! hehehe...

Ok la...
tu je kot!
Selamat berbuka puasa semua!
Selamat hari Raya maaf zahir & batin.
Maaf kalau ada terkasar bahasa atau entry2 buat org terasa..
Maaf ye.. peace :)

Thursday, August 25, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 13

Day 13 : What kind of person attracts you?.


Hahahaha!!!!
Salam!
fuh...ok ok... seems like i am revealing myself.
hahahaha... ok ok...

TALL, DARK & HANDSOME!

heeeee.....

Why Tall?
I feel save dow! serious! kang kalau pendek mcm "ekeleh, heels saya 5inch la!" *ok saya suka heels!, sbb tu la*

Why Dark?
Haaaa...tu ar! Bila dah didedahkan hindustan sejak dari kecik...tu ar jadi nye.. Serious gua nak Ja rule!! omg!
Ok..Main point is mmg anis tak suka lelaki putih sebab kang kalau panas ke, dia gelak gila ke, dia marah ke...Muka dia merah... euuuuuuwwww... i tak suka uuuu!!! tu la dia..hikhikhik...

Why Handsome?
Handsome ni tak semestinya dia ni yang dipuja ramai mcm BF i tu... ala johnny depp tu... percaya la...handsome seseorang lelaki tu akan terserlah dari dalam... ish!! tergoda!

OMG!!! ada lagi satu la!!!!

SUARA KELELAKIAN!!!
why why???
Saya mudah cair bila suara lelaki tu penuh kelakian!!! hahahahaha....
Sorry...saya tak suka lelaki jambu!!! LOL!

Tapi kan?
Kenapa harus cerita pasal lelaki je? perempuan pon boleh attract what?
alaaaa...biar la eh...nie blog ANIS FAREEZA~~~!!!

Caya tak en. Zul saya ada semua tu? hikhikhik

Tuesday, August 23, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 12

Day 12 : Photo yang boleh meng'happy'kan anis? 


Salam!
ok! miss satu hari dah nak update!
but i wont skip the topic bcoz ni la topic yang dinantikan!
Jom tenguk apa yang boleh buat anis happy dan kadang2 tu rinduuuuuu sangat!

Jeng jeng jeng!!!

MIKAEEL!!!!.... Ya Allah... tenguk gambar mike lama2 pon tak bosan!

gambar nie first day ramadhan.. bawak dia pi bazaar..

hello, u can call me mike!

cute tak saya dengan sunglasses nana!

sunglasses acu pulak..hehehhe
acu rasa nie lagi cute!

yeay!! rinduuuuuuu....

Acu doakan mikaeel menjadi insan yang berjaya, hormat org tua, beriman... insyaallah..

Monday, August 22, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 11

Day 11 : 5 perkara anda perlu tahu tentang saya ye.


Salam...
Disebabkan mama ada kat sebelah anis sambil menjahit Sarung bantal untuk Lia,
Anis pon tanya mama...
"ma..apa 5 perkara yang mama rasa orang kena tahu tentang adik?"

1. Suka cakap merepek kalau mama kejut dari bangun!
Hahhh?? hahahaha...ok la..Anis nie memang banyak sangat mimpi..tak tahu la dari mana mimpi tu...
Hehehe.... bila mama kejut tu ada la terkeluar sikit dari mimpi tu... hahahaha!!! tapi abang anis lagi teruk kot... lalalala~

2. Menentang dulu sebelum setuju.
Bukan macam tu...kadang menentang apa yang salah... kan ma kan?

3. Tekun dalam sesuatu kerja.
Hahahaa!!! mama nak kasut ker? LOL mcm bodek je tu kan? ok ok! indeed! buat apa nak buat kerja separuh jalan??

4. Sensitif.
Hehehehe... nak buat macam mana yer? benda lain boleh tahan...kalau cite je pasal family ke, ayah ke, ibu ke senang je airmata mengalir... Nak buat macam mana... oh! kadang tu kalau diri sendiri pon tak mampu nak beli apa yang nak pon boleh mengalir airmata.. Tapi alhamdulillah.. Pengalaman mengajar ku... Alhamdulillah... Belajar Bersyukur dengan apa yang ada...

5. Fashionable.
Mana nak tumpah kuah kalau tak ke nasi? hahahahaha!!! tu ayat anis kat mama... bukan nak riak...tapi kita harus berpenampilan menarik kan? la...kadang tu buruk jugak!!  :)

Terima Kasih ye mama...
Selamat bersahur semua!

Sunday, August 21, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 10

Day 10 : Photo of the item my last purchased.


eyeliner!
boleh mati ooo takde eyeliner! hahahha
neway Avon pon ok..cuma malas nak pg avon!
murah pon murah~

Friday, August 19, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 9

Day 9 : My current relationship.


Salam!
Sementara tunggu waktu berbuka..
Hari nie buat cucur jagung + nasi + sambal ikan bilis + ikan je...
Teringat nak update for day 9,
and challenge for today agak best..
hahahaha!! best best!~
I'm single but not available...
Thank you.
Insyaallah nanti anis nak kawin anis jemput yeeee....

Selamat berbuka puasa semua :)

30 Things in 30 Days Challenge : Day 8

Day 8 : A picture of your favourite memory.


Salam...
Apa apa gambar yang ada mama dan abah memang menggamit memori...
Sedih :(



Insyaallah...akan anis jaga family anis elok elok supaya anak2 anis tak merasa seperti anis rasa..
insyaallah...amin...

Thursday, August 18, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 7

Day 7 : a photo of an animal you’d love to keep as a pet.


Baby Elephant!!!
hahahha....
since cerita 'Tarzan malay version la...



Tuesday, August 16, 2011

30 Things in 30 Days Challenge : Day 6

Day 6 : A song to match my mood.


Salam...
Hari ni punya challenge best sikit...

Ok..Tadi Ika ada share link ni...

Ya Allah...
Kalau la tv9 sudi memangil anis untuk kongsi pengalaman anis pulak,
Anis akan kongsi dengan semua orang supaya tak terjebak dengan semua noda dunia.
background sound lagu ni la menunjukkan mood saya sekarang!


Ada Band - surga Cinta.

Selamat berbuka puasa semua :)

30 Things in 30 Days Challenge : Day 5

Day 5 : What makes me different from everyone else.


Salam....
Macam best jugak challenge untuk hari ke 5 nie..
So... untuk tak kelihatan 'ter'perasan dengan diri sendiri...
Anis pon bertanya kan pada kenalan yang rapat...
Jom kita tenguk apa comment diorang ok?

ni comment dari effa (kksy)

ni pulak dari abg chekri.

oh thanks fira pon sudi~

ni pulak dari myra.. 
hahaha!! thanks thanks~


nenok!
ye saya tau saya sempoi! LOL

ni pulak naniey (kksy), dia cakap
"yang m'bezakan ko dengan org lain adalah.... ko happy je wlaupn de prob..ceria"
:)
husband hafiza pon penah cakap mcm tu jugak...
saya nangis kat En.Zul je :)

nie pulak dari Reene (kksy)

ni pulak dari Ekin.. hehe
 
ok ni dari abg ali...
wow!! gila la... gua pon xtau!

ni pulak dari lecturer Saito, Puan Anna..
Thanks puan...

oh.. ni pulak from Azwad..
ye ye...saya pendek~

kak montel~

affan... En zul punya member

ye ini pulak ika~

alamak! baik la ayan~
saya garang sikit.

Sammy. 
nak kurangkan bercakap la~

Ain (smssaas)

hahahaha.... nie En. Zul~~~
Perut i terbelah pon u terima i kan?

Monday, August 15, 2011

Iftar @ Restoran Nelayan

Salam..
Baru tahun nie join Iftar dengan Rakan2 KKSY...
Alhamdulillah...
Sebelum pegi Nelayan tu 'ter'shopping kat OU sat..hehehe...
ok la...Jom layan gambar la..
malas nak bg ikut turutan sgt~

kami semua! naniey!!! perut dah cantu pon masih gila camera!
hahahaha!!!

ye ye...saya pon gila camera!!!
tapi sgt tak aci! sbb saya pendek!

ok!! bergambar dengan AFIF AF!!!! LOL

omg! saya gemuk! ok tu dah kurus sikit..
hasil bebelan mama!

meja kitorang! tgk makanan tak byk sangat~
    
tenguk meja dorg? hahahaha peace kak!
  
happy tak muka dorg?

bergambar dengan yaya~

naniey and husband!!
anis dok tgk perut naniey pastu naniey tanya
"ko tak penah tgk org mengandung ker?"
anis : "tak pernah tenguk naniey yang mengandung!!!"

mereka nampak je kat mana ada lensa~

yaya sorg!
  
ah miza! nak dok sebelah artis jeeee!

hye ka!


view from my seat~

haaaa..sikit je kan saya makan...
nasi depan tu je...yangggg lain semua org sebelah2 punya..
hahahahahaha!!! 
nmpk sangat menipuuuuu.. :P

sabar ka...

suka tgk naniey happy...
semoga berbahagia hingga akhir hayat naniey :)
amin...

xde sorg lagi....
oh! aku sayang korg... :*

ngan nanie zack.

ngan ika

ika, yaya & anis

aaaaahhhh!!!! abg!!! nak saaaaiiinnn!!!

AFIF AF!

haaa nie gambar yang anis snap afif~

mula bergambar ramai2...

pastu gambar dorg je... 'sem dorang je' 

sem anis 2 org jer :(
naniey ngan yaya sem bawah kami~

effa, afif & yaya