Saturday, July 30, 2011

Andainya ini Ramadhan Terakhir.


Salam...
Alhamdulillah..
Masih dipanjangkan usia untuk menunaikan Ramadhan tahun ini...
Insyaallah Ramadhan kali ni lebih bermakna dari tahun2 yang lepas...
Amin...

Allah s.w.t berfirman :
"Wahai orang yang beriman, diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orangsebelum kamu agar kamu bertakwa" (surah al-Baqarah 2:183)

Insyaallah akan aku cari keberkatan Ramadhan tahun ini... Amin..

Tuesday, July 19, 2011

Pizza Hut pulak.

Salam...
Semalam adaaaaaaaaaaa orang tu belanja kami makan....hehehe...
Terima kasih ye Cik Farhana ye...

farehah yang malu bila nak bergambar :D

malu lagi.... 

Terima kasih ye farhana!

hehehehe....dulu kecik je si farehah nie tau!..

Cik rey!! watak sampingan yang belanja! thanks kakak! hehehe 

sorg dia pon dah fulllllll!!!! heeeee



Monday, July 18, 2011

Dewasa Sudah?!

Salam Semua...
Alhamdulillah... Berkat kesabaran dan kesungguhan untuk berniaga sendiri.
Agak lama tak bercerita-ceriti kat sini...
Jom jenguk aktiviti anis sepanjang penambahan dewasa! :D

13 Julai 2011.

Selamat Hari Jadi, Anis...
Alhamdulillah.. Allah masih lagi memberi peluang untuk anis hidup dimuka bumi ini untuk lebih banyak beribadat kepadanya dan terus berusaha! amin....
Terima kasih ye pada semua yang menghantarkan comment kat FB, Twitter, sms dan phone!
Heeee....
Selamat Hari Jadi jugak untuk Syarul Azren....
Tak sempat jugak nak celebrate bersama2 kan??
Pagi2 lagi Cik Ana suruh pg tenguk letter box...jeng jeng...ada post laju punya surat pengambilan...
Wahhh..ada hadiah la!

thanks ana!!! 
beli dari Pinky Pinkle Shop lagiii....

Lepas ambil present kat Pos laju, mama belanja makan... :D
Pastu pegi beli stock chocolate...
Pastu hantar sample Truffles pulak.. Busy Birthday! hehehe...
Pastu dinner bersama En. Zul, aki and ika..
Venue : Nando's 1U...

 ye ye... tau...burukkkk....

ika


aki..

mereka..

oh sangat lapar nando's ok!!! Thanks sayang!

untuk mereka

nie untuk saya!!! Thanks ika!

sedap betulll...

hahaha!!! 

dan balik, siapkan chocolate pastu hantar ke sentul. Alhamdulillah.

14 Julai 2011

Mikaeel sakit..
Pagi kakak call minta kami kerumah kakak sebab nak bawa mikaeel pi Hospital.
Cirit birit tak berhenti... Kesian Mikaeel...
Perut memulas dengan dia sekali berpusing... kesiaaaannn.. :(

Jom tenguk ni...
Mikaeel dah pandai sangat...
Seronok bila boleh tenguk perkembangan budak2 tau...

percaya la...time dia tidur rasa mcm nak kacauuuu je!

comel kan???!!!

15 Julai 2011

Busy dengan chocolate... Alhamdulillah banyak pulak order.


Order Form = form 
Email = duotone.resources@gmail.com
Tel    = 012-9761271 / 017-8835408

16 Julai 2011

Siangnya xde buat apa pon... 
Malam ada invitation from senior2 KKSY...
Heghehhe...
ada gambar makanan je... 
Gambar lain tak dapat lagi.. 
Terima kasih Puan Husna, Cik Miza, Cik Effa dan Cik Kazi ye!


Tuesday, July 12, 2011

Sekadar renungan.

Salam,
Teringat perbualan dengan mama semalam.
Tentang Bersih 2.0 yang berlaku Sabtu lepas.
Subhanallah...
Banyak yang mama pesan "jangan masuk campur, jangan terlalu memperkatakan tentang politil dalam internet"
Insyaallah esok kalau diberikan lagi nyawa dibadan oleh Allah s.w.t, usia akan bertambah..
24tahun dah mampu membezakan antara baik dan buruk kan?
Dah mampu membuat keputusan.
Mampu berfikir.
Mampu meneliti.
Biar apa orang nak kata, manusia berhak bersuara!

Anis ada baca satu artikel oleh Dr. Zainal Abidin

Berhati-hati Memilih Pemimpin
Ketika dalam perjalanan kita disuruh berhati-hati di jalan raya. Hadis-hadis pula menyuruh umatnya berhati-hati ketika memilih pasangan hidup serta kawan. Maka dalam konteks memilih pemimpin ia sudah pasti lebih dituntut lagi kerana isunya adalah lebih besar dan kesannya lebih meluas.
Dalam surah Al-Baqarah ayat 124, Allah berfirman, “Berkata Allah (kepada Ibrahim), ‘Sesungguhnya Allah akan menjadikan kamu Imam (pemimpin) untuk manusia’. Berkata Ibrahim, ‘Dan juga dari keturunanku.’ (Berfirman Allah), ‘Janji-Ku tidak akan diberikan kepada mereka yang zalim’.”
Ayat ini menunjukkan pemimpin tidak boleh dilantik secara sembarangan. Sehubungan dengan ini Imam Qartubi dalam Al-Jamik li Ahkamil Quran berkata, “Ayat ini (iaitu al-Baqarah ayat 124) merupakan dalil bagi satu jemaah ulama Islam bahawa pemimpin-pemimpin mestilah dari golongan yang adil, ihsan dan mulia…..Adapun yang fasiq dan zalim mereka tidak layak menjadi pemimpin”.
Bukan nak berlagak pandai atau rasa diri bagus...
Tapi...kalau kita dah tau kita salah, kita harus berusaha untuk berubahkan?
Bukan mudah untuk ubah mentaliti manusia.

and pagi tadi anis terjumpa Aiman Azlan,
agak menagik cara yang ingin disampaikan.


Cubalah kita renungkan dan kita kaji....
Anis juga manusia yang tak lari dari membuat kesalahan...

Monday, July 11, 2011

Pesta Flora 2011

Salam...
Pesta Flora Putrajaya 2011.
heeeheeee.

i dunno why but mmg symbolic kan?
  
panas kot.

yea.. en zul saya pandai pilih angle~

rose pond

errr...buah cermai...

jadi model kat situ pon sebab saya juga merah!

sakit ok mak cik!
sbb saya pon penah try snap ngan burung!

burung punya cengkaman mampu melukakan tangan saya!~
nie masa site visit time college dulu2...oh rindu college~


haaaa...percuma je untuk gamers2~~~ hahahaha

mama mesti suka~

flower bed.


cantik kan?

colorful flowieeee

anggerik~

ok...pic nie gila confusing..i tot that "gila besar badan sekarang(walaupun sedikit membesar)"
rupanya abstract on shirt tu yang continuous... hahaha..

saya seorang pelakon hebat! tet!

flower bed again~

cantik sgt!

kelebihan seseorang...

Wassalam.

Wednesday, July 6, 2011

Takdir atau Jodoh?


Salam...
Annisa sebuah drama TV3 yang terlalu complicated cerita hidup mereka..
Cerita mengisahkan 4 orang rakan baik yang membina empayar perniagaan.
Tapi... bukan kisah perniagaan yang anis nak ceritakan..
Anis nak menceritakan tentang Anna(fiza elite) yang telah dimadukan oleh suaminya(zamarul hisham).
Suami Anna berkahwin dengan rakan baik dia sendiri(rozita che wan)..

Ya Allah.. Kalau anis kat tempat Anna tu... Anis rela dimadukan kalau dah itu yang suami anis nak...
Tapi bukan la dengan kawan sendiri... Nauzubillah...
Tak tau la nak cakap..

Episod malam tadi (5/7/2011), Sara(aida aris) salah seorang rakan baik Anna ada cakap 
Sara : "mungkin dah jodoh..dah ditakdirkan Balqis kawin dengan farid"
Shila(faradhiya) : "tapi kalau dah takdir tu pun boleh diubah!)
Sara : "kalau taktertulis, kita tak mampu nak ubah takdir"....

erm...betul jugak... Insyaallah Allah tau apa yang mampu dan terbaik untuk hambaNya...
Amin....

Monday, July 4, 2011

Super Busy Weekend.

2nd July


Salam...
Ok...Since anis nak buat business sendiri, banyak benda anis kena expose.
Alhamdulillah... Anis pergi ke SME exhibition di Mid Valley CC...
Banyak jalan dan bantuan yang diberikan..
Bukan sahaja dari segi kewangan.. Segalanya ada!
Tengok sini!

Kena register. 
Sometimes kan... i feel so annoying bila dorang tak pandai nak double check our 
name spelling! ish!

Got free SME magazine and i really love one article on it!
Husband and Wife Business : Can it work?

Spaghetti Farm for our Lunch.

Mereka juga ikut serta~

Thanks Aki for Big Apple~

Dari Mid Valley kitorang ke Pavillion... Saja memenuhi hari sabtu kami.

Ika's new car! 

Aki yang suka bergambar!

saya juga!!! hahaha!!!

Balik dan ZZZzzzz

3rd July

Bangun seawal 6.30pagi...
Bersiap-siap untuk berkelah di Kalumpang Resort.
Lama tak bersosial ramai2 macam nie.
Lama tak bersosial ngan future kakak2 ipar...hahhahaa..

siapkan makanan.

kak ery bg idea untuk ayam.

nyaman dan sejuk

saya suka sun ray

kak pija @ mak bunting bak kata kak ery

abg n fiza

damia!

kami.
 
splash!

gila deras air lepas hujan..
 
nak balik dah..

peace!