Thursday, June 30, 2011

Berilmu dan Beramal.

Salam..
Hujan di luar menghilangkan rasa bahang panas.
Alhamdulillah...Baru mampu terbaring..
Dari pagi tadi anis dok berfikir, macam mana nak buktikan pada mama anis mampu berjaya tanpa bekerja dengan orang lain..
Maaf, anis memang mengelak bekerja dengan orang bukan islam.. Allah je tau..
Tak salah bukan kalau anis berusaha dari sekarang membina empayar ANIS sendiri.
Insyaallah selagi mama ada anis nak mama tunjuk ajar..
Banyak kali jugak mama bersuara
"mama nak tgk adik pakai cantik2, ada duit"
"mama jangan risau, adik tak duduk diam ma..."

Allah je tau mcm mana otak anis tak boleh stop berfikir! Ya Allah...

Anis ingat lagi masa anis meningkat dewasa, mama penah pesan...
"selagi adik boleh belajar, belajar je apa yang adik mampu"
Pernah mama suruh anis belajar repair kereta, menjahit, memasak, menanam...macam2 la..
Jiwa memberontak jugak dulu.. sampai kan anis cakap ...
"apa mama nie..semua nak suruh adik belajar!"
Percaya atau tak?
Semua benda tu anis nak buat sekarang!!

Dan ada satu lagi yang anis nak kongsi...
Sebelum ni anis dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus...
Boleh dikatakan banyak jugak memberi manfaat dan perubahan pada diri anis nie.
dan baru tadi tengok Fan Page Ustaz...
Subhanaallah... Ustaz Azhar nie boleh dikatakan seorang photographer hebat!
tgk nie!









dan lagi di sini...

oh.. nak mencelah jugak!

Aidilfitri Promotion from Cty's Choc.
Oreo Truffles 30pcs in a box = RM25!!!

Tuesday, June 28, 2011

Monolog Dengan Hati


Salam..
Cepat sangat masa berlalu..
Tak perasan pon dah nak masuk Julai..
Dan usia pon bertambah lagi satu tahun.
Subhanallah.. 24 tahun dah...
Fuh...fuh...Otak nie setiap masa la tak berhenti berfikir macam mana nak mencari duit untuk teruskan kehidupan...
Saat tu la terfikir...
Betapa susahnya mama dan abah menncari duit untuk membesarkan abang dan anis..
Anis teringat mama dulu masa ambil upah menjahit baju...
Bayangkan la bila musim perayaan, kain elaaaaa yang sangat banyak tu akan memenuhi bilik tengah rumah kami.
Siangnya mama masak, mengemas, melayan kami sekeluarga.
Malamnya mama menjahit untuk mendapatkan duit untuk membantu meringankan beban keluarga.
Susahkan?
Yes! anis dah rasa semua tu susah dan anis cuba untuk menjadi seperti mama.
Tiada GAGAL dalam hidup!

Since anis tidak bekerjaya..
Anis akan mengusahakan business anis sendiri..Insyaalllah..
Memang ramai yang kata "susah anis" "keje je la, menjamin masa depan"
Tapi! kalau kita tak berusaha dari sekarang sampai bila nak membina empayar sendiri?
Sementara mama masih ada untuk membimbing dan nasihat...
Anis akan berusaha...
Sampai bila hidup nak bermakan gaji???
Insyaallah...Usaha lebih Allah bantu...
Allah mendengar kan?....
Insyaallah...

Friday, June 24, 2011

Cakap Terlabik.

Salam...
Haahaa..
Gambar diatas tiada kne mengena dengan yang hidup atau yang sudah tiada.
ok... Anis baca entry from Maria Elena.. She's talking about noob..
LOL...
Trust me.. When you tooooo committed to your work and there's soooooo many thing to think of!
Sumpah dow! I'll will do thing straight away without thinking!...
Hahhaha!! Lately ni I pulak selalu cakap terlabik!!! Omg!! It's very embarrassing man!
Kalau dengan orang terdekat xpe la!! nie strangers pon I bikin cakap terlabik... *pfffttt!!!*

Hari tu kat Restoran Hakim...
Mamak tu tanya "Makan apa?"
Dengan selamba I ckp "Nin Chas, satu"
OMG!!!! En. Zul kat depan dah tergelak!!!!!
"Sorry Mamak! Naan Cheese"...LOL!

*maluuuuuuu*
bye nak tidur!
Esok banyak mission!
Nite!

Wednesday, June 22, 2011

esok..lusa...dan ....

Salam...
ok ok... I'm so lame!
hahahhaa...disebabkan kesibukan bekerja sebelum nie, anis tak dapat tengok movie2 best.
ok!!
Anis baru tengok Red Riding Hood..
dan saya telah jatuh suka kat Shiloh Fernandez tu..
grrrr... hahahaha...sbb muka dia unique kot.
cuba tengok nie...

ouch!

Tapiiiiii....bukan topic nie yang anis nak ceritakan.....
Sebenarnya....
Ok...Next month anis will turn 24...Ya Allah...
Cuba bayangkan betapa naluri ingin berumah tangga tu membuak2??
Hahahah....nie la topic yang paling lawak... 
Tapi tu kenyataannya... 
Sebab anis ada terbaca status rakan2 di'facebook'.

 mereka


dia

dan status saya... :(

Mereka masih student yang mengejar cita2..
dan disebabkan status student tu mereka terpaksa menyimpan hasrat tu...
Insyaallah...Allah mendengar

Monday, June 20, 2011

Jadi Cikgu.

Salam.
Semalam Amalina datang rumah dengan rakan2 untuk belajar cara buat chocolate.
huhuh...bagus murid murid nie...

Malina, Tim & MK

Time buat membancuh chocolate berwarna purple :D

Mk.. 

gaya seorang student Art Culinary

ada gaya!

hehehe..

Sesudah mereka belajar...
Cikgu dengan murid2 pon buat experiment Truffles!
Sedap gila! OMG!

tadaaaaa!!


untuk tempahan boleh la layari Cty's Choc

Sunday, June 19, 2011

Kasih untuk Abah.

Happy Father's Day, Abah!
Adik sayang abah!

no wonder la i loike lelaki berkumis dan berjanggut!
miahahaha!!!

Saturday, June 18, 2011

Kek Cawan.

Salam...
Malam tadi TERbuat kek cawan...hahaha! melayu sangat!
hehehe...tgk nie!
hehe..nie je yg ada untuk decoration.
Oh...lagi satu, icing tu agak cair sket! 
sbb malas nak pg beli susu cair!
mama la menggunakan susu itu...hehehe..

I heart U.


oh...Anis buat cake nie pon untuk mendapatkan Moist Chocolate nie utk buat Pop Cake~ heehe...
Esok plak buat Pop Cake bersama Amalina!
Chiow~

Thursday, June 16, 2011

Hackers Lebih Mulia dari Stalkers!


Salam!
Satu lagi 'terus yang anis nak terang'...
Hahaha...sorry..sangat ngantuk sambil tunggu nak amek mama..
Terbaca blog Cik Auni menceritakan tentang Anonymous Hackers nie.
Hahaa...At first malas nak amek port!
Tiba-tiba semalam Gua nak download x-men kt 'piratebay.org' bikin kne block..
Whaaatttt theeee fooosh!!!
Terus Gua sokong seratus peratus mereka nie...

Yang peliknye Site2 porn xde pulak kerajaan umumkan nak block?
oooo...nnt xleh dpt idea buat Video Lucah Anwar.. Ok ok ok...
kang blog gua pulak kne block! TET! hahahaha...
Maaf Tok Jib.. Saya seorang belia yang boleh mengundi nieeee....
But its so trueeeee.... Movie pulak yang dorg nak block..
Boleh tak anonymous ni hack bagi gua dpt Loan? hahahah!!!
Yang lawaknye ramai la yang minta Anonymous nie hack PTPTN la.. Uitm la...hahaha!!!
Cool ker? tgk la sendiri Anonymous Hebat.

Oh..satu lagi yang menarik dari Cik Auni tentang kata-kata Suharto :
“Berikan aku sepuluh pemuda, maka akan aku guncang dunia”
dan
“Berikan aku 1000 anak muda maka aku akan memindahkan gunung tapi berikan aku 10 pemuda yg cinta akan tanah air maka aku akan menguncang dunia.”

Hahaha...Nasib la anis pandai Hack duit mama je...hahahaha!! tet!

p/s : tapi kan anis try bukak gov.my mmg xleh bukak la..hhahaha...jom pi meja bulat!

Gerhana Bulan

Salam..
Google Doodle hari nie sangat menakjubkan! LOL





dan gambar kejadian!
Picture taken from Gateway Island Australia around 4.30am.

Chiow! oh Grilled Chicken Burger coming soon! I Loike!

X-men.


Salam..
Secara jujurnya...
Anis mmg tak berapa minat dengan movie2 super hero nie..
Tapi xtau la kenapa movie2 yang Malina syorkan sure gua jadi  GILA beb!
oh tidak!
Dulu si Edward Cullen tu...
Skang dia bagi penangan Xmen plak!
Balik terus download Xmen 2000, X2, Xmen 3...
ish ish...completed! Tinggal nak tonton jer! lol!


dah jatuh hati kt James McAvoy nie! grrr..



Sunday, June 12, 2011

Misi belum selesai.

Salam..
Hari tu bila duduk dengan en Zul, Kami berfikir apa lagi business yang mampu kami lakukan untuk masa depan.
Yea..Kami ada satu idea..
Tapi anis xleh tunggu 'untuk masa depan'..
Anis akan cuba realisasikan 'benda' nie secepat yang mungkin..
Insyaallah..Doakan kami!!!

Friday, June 10, 2011

Snowalk~

Salam..
Last Monday ikut en Zul bersama family paksunya ke Icity..
Ala yang snowalk tu!
Sumpah sejuk Oooo....fuh!
Lucky sewa 'boot' kat situ.. RM10 sewa Deposit RM 20*akan dikembalikan
Per Entry RM 15 after 7pm - RM25. hehehe...
Jom tgk pics kami!~

bahagia rasa! glove tu siap koyak lg tau! sbb pgg ice!

hehe

berperang!!!!

tersepit! 

rest sat kat luar.
sbb kaki en zul ngan paksu dah beku! LOL

igloo.. budak kecik tu pelik ..xtau apsal.

ngeeeee


sejuk gila ok!!!!



maryam comel sangat la!



peace~ bye!