Monday, February 28, 2011

Movie review.

Lamakan tak buat review pasal movie?
Jom!

Disebabkan amanah kerja.
Sehingga tak sempat menonton wayang.
Jadi terpaksa la download semua cerita nie.
Bukan x support industri ok.

1. Hantu Kak Limah Balik Rumah.


Yiouch! Sumpah lawak...Cer cite.cer cite...
Anis xleh stop gelak...Hahahhaa...
Hantu Kak Limah tu rupa-rupanya Gila, bukan lah Hantu.
Watak yang paling lawak ialah Johan! heee

2. 127 hours.

Based on true story.
Wow!
Gila ar! If anis was there sure MATI!
Such a nice movie but kinda boring sbb lambat. :D

3. Black Swan


Totally sakit otak tgk cite nie...
Mmg la Natalie nie ballet cantik gila but Wa malas sgt nak fikir what happen next.
Natalie as Nina nie a ballet dancer yang cuba untuk menjadi Swan Queen for a production Swan Lake.
Nina dapat jadi Swan Queen but she became paranoid dengan Lily, one of the best ballet dancer akan amek
tempat dia. Dia mula berhalusinasi. and last dia mati. oh! crazy!

4. Burlesque.


Maybe i'm a person who like musical movie.
Superb! heheehhe....I Loike.
Nak buat rambut mcm Christina boleh x?
yiouch! Plus tersuka ngan mamat nie!

Cam Gigandet.
Tgk la mata dia...owh....melting!
Movie mesti tonton ok!

5. Khurafat.


ok Seram!
Abg shamsul, agak agak nak tak pakai pelakon?
Saya nak! cite seram je k?
hahahha! motif nye ialah....jeng jeng jeng...
Ok cite nie seram dan sangat bermotif...
*hahaha..nie semua ika la ni! motif.motif...


Ok la...banyak lagi movie dah download tapi x tgk lagi.
Nitey nite..nak ZZZzzzz.

Thursday, February 24, 2011

Tak puas lagi!

Salam!
Baru pulang dari menghentak kasut-kasut Nose nie!
shoot! banyak lagi yang cantik2....semua RM10!
Ada RM20 & RM30!
Sabtu ada lagi!!! hiyaaaahhh!!!
apsal la awal sangat korang tutup??
Bagi mereka yang pencinta kasut wanita...
Mari la beramai-ramai hentak kasut kat NOSE WAREHOUSE SALE!

70% of all Malaysian Households are Destroyed by DIVORCE.


Salam...
Fuh...70%????
Crazy huh?
but...i'm a part of the figure! hahaha.....

Monday, February 21, 2011

Pesanan mama.

Salam.
Mama selalu berpesan,
Adik, jangan tinggal solat.
Adik, selalu baca surah Al-waqiah.
Adik, selalu hormat orang.
Adik, selalu tolong orang.
Supaya bila mama xde nanti, semua nie akan memudahkan adik.

Selama nie anis tak penah rasa apa2.
Tapi semalam perasaan takut tu menular dalam diri.
Ya Allah...Hanya Kau yang tau peraturan hidup ini...

Semalam Mikaeel tidur kat rumah...
Pagi tadi awal Mikaeel terjaga sebab sakit perut...
Dia nak kat anis jer...
Ok...Anis tanya mama, "macam mana mama membesarkan adik dengan abg?"
Mama jawab, "Allah je tau..."
Sayang mama!

Tiba sedih bila membaca Keistimewaan Wanita menurut Hadith.


1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki
kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada
lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW
akan hal tersebut, jawab baginda , " Ibu lebih
penyayang daripada bapa dan doa orang yang
penyayang tidak akan sia-sia."

2. Barangsiapa yang menggembirakan anak
perempuannya, darjatnya seumpama orang yang
sentiasa menangis kerana takutkan Allah .Dan
orang yang takutkan Allah SWT akan diharamkan
api neraka ke atas tubuhnya.

3. Barangsiapa mempunyai tiga anak
perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua
anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu
dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan
mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa
takwa serta sikap bertanggungjawab, maka
baginya adalah syurga.

4. Daripada Aisyah r.a." Barangsiapa yang diuji
dengan sesuatu daripada anak-anak
perempuannya lalu dia berbuat baik kepada
mereka, maka mereka akan menjadi penghalang
baginya daripada api neraka.

5. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan
memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT
memberinya pahala seperti memerdekakan 70
orang hamba dengan ikhlas untuk membela
agama Allah SWT.

Saturday, February 19, 2011

Love.

Salam.
Masih tersenyum melihat kegembiraan rakan-rakan..


Am i match maker...hahaha! YES!
Frankly say, I just wanna see u guys happy. Indeed..
Insyaallah...

Only u can make decisions my dear, sahabat!

Just came back from Double Date! hahaha
Anis and En. Zul
Ika and Aki.
We went makan at Naili's Place....
Hahahaha....Aki cant stopped talking! nice try aki!
After makan....Aki drove crazily up to Ampang Look Out Point~
Ika takut ok! ishhh...me? biasa sudah!
Fuh! rugi tak bawa kamera oooh!!! adoyai....
We lepak shisha at Haven!Omg...rugi tak dinner at Haven!
Adoyai!
although i'm soooo tired but i had a verrrrryyyy good night!
ok good night!

Wednesday, February 16, 2011

Selamat Pengantin Baru, Hafiza dan Abg!!!!

Selamat Pengantin Baru, Hafiza dan Abg Marezuan..
Semoga berbahagia hingga akhir hayat yeee...
Org doakan....

Begini cerita sepanjang minggu Pernikahan Hafiza.

2 malam sebelum hari pernikahan.
Baca Tahlil kat rumah Hafiza.

heeeee...

kopi dan pisang...

kami.

Dan keesokan paginya...

jeyeeaaahhh!! tosai!

abid buat muka comel.

comel lagi

Petang tu acara pemasangan pelamin. heeee...

Pink + purple yioww!

30%

tadaaaaaaaaa....hahahhaa

dihari pernikahan...
nak pg pacak direction.
 
farhan .

Sufi.

haaaa...situ..situuu..

Balik dari pacak direction trus mandi dah bersiap.
Hadirin mula datang.
Tok kadi lambat sikit...sbb sesat.
Nikah lepas Isyak.
tok kadi yang menikahkan mereka...muda kan?

Hafiza...selamat menjadi isteri...

batal air sembahyang..malu-malu pulak...

heee...bersama coklat

bergambar..mcm biasa la kan...

oh! malam tu birthday abg dengan bapak abg!

kita sama color la papa!

Hafiza. oh nak promote skit...inai di tangan saya la yang lukis :D

Dan keesokkan harinyaaaaa...


pelamin

selepas sanding..

abg juru kamera tu..

gambar tak banyak, sbb masing2 sibuk melayan tetamu...
Nanti dah dapat dari abg juru kamera nie, anis upload k..

Seminggu selepas itu...
Kami ke Raub, Majlis belah abg.

heeee

pelamin..

bersama pengantin..

seronok!

nak kawin jugakkkk!!!!

Alhamdulillah...Selesai!

Friday, February 11, 2011

Layan Penat.

Salam...
Ok banyak benda nak bercerita...
Tapi otak beku...
Banyak benda bermain dalam fikiran..
Saya dalam dilemma. Oh!
Insyaallah ada jalan kan?
Pls...dah sangat teruja dengan semua impian.

Tuesday, February 8, 2011

Allah Maha Besar.

Salam..
Subhanallah...
Allah itu Maha Besar...
Terang-terangan Allah membalas atas perbuatan mereka dimuka bumi ini.

Nak mengata berpadalah..
Sekarang dah terkena pada diri sendiri....Subhanallah....
Beringatlah.

Syukur Alhamdulillah..Pelajar di Egypt akan dibawa pulang..
Raihana yang sepatutnya pulang ke Egypt pada awal Februari tetapi masih di Malaysia!
Seorang rakan blogger yang berada di Egypt juga tiada khabar berita.
Rakan2 Hira' yang ada disana juga tiada khabar berita.
Semoga kalian selamat..

Selamat Pengantin Baru buat Hafiza dan Abg. hehehe..
Semoga berkekalan hingga akhir hayat....
Org doakan kebahagian Fiza dan abg...
Cepat dapat baby tau!!!

Tuesday, February 1, 2011

Alhamdulillah.

comelkan gambar nie?

Salam....
Syukur Alhamdulillah selesai fasa pertama!
Fuh! Insyaallah anis akan merealisasikan apa yang anis impikan selama nie.
Anis akan buktikan pada mereka yang masih tidak percaya dengan kebolehan anis.
Anis akan membuatkan mereka kagum dengan kesungguhan anis, Insyaallah...
Anis akan membuatkan hidup kami sekeluarga lebih bermakna dan selesa.
Oh! Anis amat memerlukan doa kalian untuk meneruskan usaha ini!

Duotone Resources. Alhamdulillah.