Sunday, January 30, 2011

Balasan TAG frzm.Inside

Salam!
Ok! Lama gilaaaaa takde orang tag-tag nie!

haha...i just simply search 'tag people cartoon'
suddenly keluar nie~ I LIKE!

Ok...Jom kita lihat apakah soalannya!

1. APAKAH STATUS ANDA?
~ Marital Status (dlm borang2) : "Single"
~ Facebook Status : In Relationship with Md Zulkarnain.
~ B2B Status : :Bride to Be dalam jangka masa yang tak dijangka...erk?

2. CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA

~ Nama glamor : Anis *sbb tu kot personality ku totally sama dengan maksud namaku. jap betul x ayat nie?
~ Nama sebenar : Anis Fareeza Othman
~ Age :pergh! nie Gua sensitive beb! 24 kot.... uh!
~ Bday : 13th July 1987
~ Work : Swerve Design SDN BHD
~ Home : Sunway.
~ Suke : Banyak! Kalau soalan nie tanya 'paling suke' boleh ar jawab! hahaha
~ Benchi : Minta maaf, saya sangat benci orang yang bermuka2 kerana saya boleh rasa anda bermuka!
~ Me : lawak? hahahahah!

3. CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA

Aduh! Baca sendiri yer? kerana dengan blog inilah saya mencatatkan sehidup saya..

4. APA PENDAPAT ANDA TENTANG DUNIA BLOG? 

Saya suka wahai rakan2. Kerana saya terlalu suka membaca! ngeeeheeee... Sambil tersenyum!
Kadang boleh nangis jugak. *yawn....yawnnnn...

5. NASIHAT KEPADA KAWAN-KAWAN YANG BARU NAK BUAT BLOG

Teruskan usaha anda, kerana dengan blog juga menjana pendapatan anda! hahaha!  
Merepek sudah!

6. NYATAKAN KEUNIKAN BLOG ANDA

Adoyai! xde ape yang uniknya....tunggu Gua jadi Perdana Menteri baru pelik yang unik!

7. SAMPAI BILA NAK MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG

Sampai menutup mata...*sayang, u ada password i kan?

8. TAG 5 ORANG YANG ANDA NAK KENAL
1. Awak!
2. Kamu!
3. Dia.
4. Tuan Hamba.
5. Hang la!

Wednesday, January 26, 2011

Ini Bukan Entry Riak.

Salam...
Bukan nak riak...tapi nie la kenyataannya...
Dengan Unifi, download semua laju....
Oh Unifi...
Rumah kekasih pon telah dinaik tarafkan internetnya..Tahniah~

Dengan berbekalkan Unifi dan laptop(yang akan ditukar kelak).
Download 5movie, House season six and Game - Angry Bird.
Fuh layan...1jam untuk setiap movie.
1stgh hari untuk House.
20min untuk Angry Bird...


House season six

Pergh...kehidupan House lebih mencabar season nie...
House dimasukkan ke psychiatric rehab.
Oh kesian...padahal baru tgk separuh episod satu...LOL


angry birds...oh layan~ anda harus creative berfikir ok~


Oh Unifi....
terima kasih kerana membuat diriku begitu berharga~
Ok melalut! ngantuk dah...
Nitey nite~

Oh fira!!! tunggu idea org k...

Monday, January 24, 2011

Hira' ke Genting Highland

Salam...

22.01.2011

Setelah 10tahun kami tidak berjumpa dan bercanda..
Hahahah...
Kami berlima telah pergi ke Genting Highland.
Anis, Raihana, Hajar, Islah dan Radiatul.
Waaaa...Kami hanya sempat bermain 2jenis permainan.
Nie semua gara-gara Go Genting!
Menggunakan khidmat Go Genting,
package berharga RM47 untuk bus return, skyway return, outdoor theme park.
Naik bus kol 11.30pagi.
Balik kol 5.00petang...
waaaa...mmg rushing! Xpe...nanti kita pi lagi k, ana~

naik nie.

dan Solero Shot tu...hahahha...sumpah gua gentar...hahahahha

 kabus

Genting gila sejuk ok~ rasa mcm kat US~!

hehehehe....

dinasourland.

cable car...nak balik dah...


Balik jumpa kekasih! heeeee

cctv ATM~ :D

Friday, January 21, 2011

Happy 1st Birthday, Mikaeel

Happy Birthday to u....
Happy Birthday to uuu......
Happy Birthday to Mikaeel...
Happy Birthday to uuuu....

Maafkan acu yer, sebab baru post entry nie....
Acu banyak kerja sangat...Balik acu tertidur...Kadang dok skype pon acu tertidur... :D
Tapi Acu tetap sayang Mikaeel tau!

Malam birthday Mikaeel tu, dia tertidur anis ngan mama sampai terus menuju ke baby cot mike,
sambil menyanyikan happy birthday song.
Yang bestnye tu Mikaeel tak menangis langsung...sbb syiok dengar lagu kot. :P
Ok Mikaeel tak tidur till 4am~ what??!!
Anis la yang melayan Mikaeel..
Bagi dia tgk youtube, skype dengan uncle 99, main kejar-kejar*merangkak la~
Sampaaaaiii la dia menangis dan terus boooommm. fuh~

Kalau la suatu hari nanti mikaeel menjadi follower blog acu...
Acu doakan mikaeel berjaya dunia dan akhirat,
Menjadi seorang yang beriman tinggi dan berilmu...
Seorang yang hormat pada orang tua, dengar cakap dan tak menyebai2..
hehehe...Insyaallah~

11 bulan 29 hari

tolong mummy pack goodie bag.

hahahaha...baby cot mike~

utk pengetahuan semua...budak kecik nie mampu buat saya tersenyum~

mikaeel makan Hiro sampai comot...

F.Y.I mikaeel mmg x suka kalau ada sesuatu atas kepala dia.

Selamat Hari Jadi, sayang....

p.s - Mikaeel mampu buat acu tersenyum.

Monday, January 17, 2011

This is what has happened in early January.

Salam.
Ok~
As I already told u all, January is the busiest month compared to previous years.
Jom usha~

1st January 2011.

*click* by En. Zul.

Celebrated new year at Day & Night Circle restaurant sec11 with Kekasih + Aki.
Yea...yea...but we have our own agenda.

9th January 2011.
Attended the opening ceremony for Bungalow Kg. Tun Razak at Taman Puchong Prima.
WESB was chosen  to be the developer for this project.
*oh! Swerve is a subsidiary of WESB.*

On the same say, I went to AJL 25! fuh!
lebih ramai!

Zahiril Adzim~ darn! I like him so much!
I think Ana raffali won because of Zahiril Adzim! ngeeee...


13th and 14th January 2011.
Went to Penang with Colleagues and bosses.
Site visit.
BBQ Plaza Restaurant at Gurney Plaza.

Studio Suite, Gurney Hotel.

Coffee Island, Gurney.

Hot Cappuccino.

we want to lepak here, but the kedai already closed!~

view at night from our room.

 view in the morning from our room.

 bosses and zhan hong

sumpah nak naik~
we took ferry to Butterworth.

 15th January 2011.
Fairuz's wedding - Minimalist's boss.
Minimalist also a subsidiary company of WESB.
Venue : Dewan Komuniti Lembah Pantai.

 Swerve and Minimalist girls.

Us with our boss, Andy. 

Black and Gold. 

Friday, January 14, 2011

House.


Salam.
Ok...is not avoidable to watch House dah!
I was not watch since season 5~ nah! lama gila..
It's already season 7..huhu...
Sampaikan Kurtner dan suicide, sampaikan house jadi patient...
Tak boleh tahan ok!
Somehow download using Unifi, 12jam jer kena tunggu..heeeee

Seriously I love to learn medical term.
Tapi xtau kenape, Grey's anatomy mmg xleh blah owh!
Tapi when comes i need to read, sorry!!! sumpah x igt...

Ok la...nak sambung House!
hahaaha

From penang with love!~
oh...started to miss u already, sayang.... ngeeee

Wednesday, January 12, 2011

January

Salam..
Januari 2011 adalah antara Januari yang paling busy dalam hidup anis.
banyak yang nak diceritakan...
Tunggu la esok yer...

Friday, January 7, 2011

Fuh.~

Salam...
Ok...gambar diatas hanya sekadar hiasan....

9.30pm.
Saja boring sbb tgh tunggu 3D yang sedang me'render'kan dirinya...LOL...
Saya kesorangan dioffice... Oh..Ada banyak benda have to be settle before chinese new year Ooo...
But its ok...seriously i love my job eventhough penat...
Just wondering cana abah ngan mama dulu penat bekerja eh?
Mama dengan menjahitnya, dengan saloonnya..
Abah pulak dengan chemicalnya, dengan staff yang beribu-ribunyaaaa....
Haishhh....baru tau penat cari duit OOoo!~

Baiklah....dengan ini Anis Fareeza Othman, berikrar akan berusaha dengan lebih kuat lagi!
Tapi lepas nikah insyaAllah xnak cani dah :)
Nak membina empayar dan menerajui sehingga berjaya! amin...

ok la bye!
p/s : January nie dah full ngan aktiviti! LOL

Impressed.

Salam...


I've met with the owner of Arkitek SA Noh yesterday.
Before, i just met Khairul, one of the architect from Arkitek SA Noh.
The owner's name Ar. Syed Abdullah Syed Noh.*wow..i just wondering, he might be great to have Ar. before his name. Gila susah dow nak dapat title Ar.!

He came into Swerve to sign the plans for MPAG project.
David asked me to assist him.
What surprised me is that he could remember my name but David just called my name once.
Tu pun jauh dari Tuan Syed tu.

He's so humble, seriously...I think his age is around 55++..
U know what, architect dulu2 using manual method tau..damn cool dow!
and i see how gently Tuan Syed hands moving the pen...fuh!
more tremendously, his signature berbentuk bangunan ok! pergh!*learned new word yesterday
He's from Kedah..hahaha..terloghat kedah pulak ngan dia~ LOL.

ok la....nak ZZZzzz sat.

Thursday, January 6, 2011

Fully Utilized.

Salam..
Alhamdulillah...Segala yang dirancang berjalan dengan sangat lancar..
Oh i'm turning 24 this year.. Ow Ow... xpe xpe...relax je...
Years before i was writing about my Azam tahun baru kan?
Nah....this year sumpah xnak tulis! Haram satu pon x buat, anis!!!!
Ups...sorry..
Sbb anis rasa azam tu hanya angan-angan yang akan anis dapat without doing nothing. huuu
and anis ada terbaca status FB seorang photographer hebat yang agak lama anis mengikuti perkembangan family dia, berkata :
'Angan-angan dengan cita-cita tu sebenarnya sama sahaja. Bezanya ialah, cita-cita itu ialah angan-angan yang diusahakan' -  SN

Ok! anis dah membuka mata~
mcm southpark custom character bawah nie.
haaa...dah byk masa sgt smpai sempat buat nie semua. ngee..

Saya ingin membina empire! yeah!
InsyaAllah.....
Dengan adanya sumber-sumber yang boleh mendatangkan hasil..
akan ku redah! 
Tapi saya tetap akan menjadi Interior Designer for Swerve Design. ngeee...

Oh! 
Sejak ada Unifi ni segalanya dihujung jari... Oh!
Ber'skype' sambil bergayut menggunakan talian tanah.
Walaupon boleh call free guna skype, tp baik guna talian tanah!
lebih menarik! hahahahahhaa

tgk tu....ish ish...

heeee....dah boleh berjinak-jinak menjadi hacker!~ 
watch out!
tp perlu ke nak jadi hacker ada tenet laju?

Cani cerita dia...
Mmg la dulu nak install streamyx jer 2mb + percuma call kesemua TM = RM139
Sbb Unifi 5mb + percuma call kesemua TM + HyppTV free *tp ada channel kne byr rm6-rm9 per month* + 60gb usage per month *anis guna x smpai 60gb kot.rugi? kne berbusiness cani!* = RM149 

So baik amek Unifi kan? 

Ok la! nak ZZZZzzzzz...

p/s : try update blog setiap hari utk mendapat traffic yg lebih byk!
love u Nuffnang... heeeeee