Thursday, November 25, 2010

Cerita Mikaeel.



Salam....
Dah lama rasa tak bercerita tentang budak kecik yang sangat comel nie!
heeee....
Muhammad Mikaeel Zilhan!
Dia dah sangat pandai dan sangat besar..
Dah pandai pegang botol susu sendiri...
Dah pandai cakap 'bahasa' baby...*taatatatatataaatata - tu la bahasanye*
Dah pandai pandang makanan sambil terliur..hahahaha...
Yang bestnye kalau kita hidang nak makan dia pon sibukkan diri nak makan dlm pinggan..
Dah pandai menyanyi sendiri sebelum tidur..*aaaaaaaa aaaaa aaaaaaaa..hehehe*
Dah pandai 'menyebai' kalau kita nak angkat dia bila mana dia nak tidur lagi!
*menyebai adalah loghat kedah, bermaksud merajuk sambil membuat memek muka atau memberontak.*
Jom tgk ke'besar'an mikaeel... 

makan di ayam penyet sunway.

tgk la betapa aktifnya dia...
sbb makanan dah smpai...

oooo boring! lama btol makanan...

mikaeel kalau dalam kete, memang macam nie...
suka berimaginasi...

oooohhhh yeay!

heeeeeeee....

oooo...lagi satu tabiat mikaeel ialah makan kain!
dia akan happy gila kalau dapat makan kain...

mikaeel dah boleh main guitar Wooo...

mikaeel dah ada 'baby high chair'!!!

"errr...kenapa xde tempat untuk tepuk2, mummy?"

haaa?

Evolusi handphone Mikaeel.

Nokia inspired - Nokai. :D

Blackberry inspired - Backberry ..muahahahaha

nie handphone Ben 10! mikaeel cuba jadi 'baby genius'

nah...last-last dapat Sony Ericssons Vivas Pro.
dummie set tu! dapat free oleh penjual Handphone

heeee..comel kan?
anis boleh rindukan dia!

kalau nak marah pon x jadi Oooo!

Masa mikaeel dok atas walking cart nie...
Ada lubang kan tepi tu..muat2 jari mikaeel la...
Mikaeel masukkan jari dia, pastu anis tarik jari dia dari bawah...
suddenly muka mikaeel berkerut... mesti dlm hati dia "apa tu??"
dengan pantas nye mikaeel bertukar jari...kiri...kanan...kiri...kanan....
commmeeeellll sangat!
Baby nie memang ada sifat curiousity kan?

tgk tu...

hahahah....dgn muka2 dia pelik!

Ok la! tunggu mikaeel setahun pulak!