Thursday, October 28, 2010

New Starhill Gallery.

What?!!
Is it true?? *this is what i said when i see those pictures.


look and see what will u say eh..
nah! trust me or not?

cool huh!

i think they crazy man.

before renovation.

view from sky.

developed by YTL *later i'll story about YTL
 
in progress. 








What do u think? :D

You Again?!!

Salam...
Yehaaaa...agak lama tak pg tgk movie kt cinema..
oh...i'm dying u know?!
heeeee....Last nite tgk 'You Again'
Pecah perut dalam wayang.....hahahahahahahahahahaha..
Malina lagiiii laaaaaa...



Dalam hati 'cite apa laaa niiieee'
ish ish...rupanya terkenang zaman high school...
jom kita review story nie..


Marni (Kristen Bell), seorang Naib Presiden yang baru dinaikkan pangkat dari Public Relation Agency, mengambil cuti dan pulang ke rumahnya untuk menghadiri perkahwinan abangnya Will (Yakobus Wolk). Marni mendapati bahawa bakal isteri Will ialah Joanna(Odette Yustman) adalam bekas musuhnya di 'high school' yang membuat hidupnya seperti di neraka. Yang membuatkan Marni bertambah marah apabila Joanna berpura-pura tidak mengenali Marni. Pada suatu malam Aunt Ramona(Sigourney Weaver) datang ke rumah mereka untuk makan malam bersama tiba-tiba ibu Marni, Gail(Jamie Lee Curtis) pernah satu 'high school' dengan aunt Ramona. Mereka juga ada sejarah mereka sendiri...

Jeng jeng jeng!
Pegi tengok sendiri yer...hehehe...
Korang tak kan rugi punyeeeee...

Joanna... mcm megan fox kan?

Ok la...jom story skit pengalaman 'high school'
yes...anis pon ada 3 orang best friend ain, nina dan asnida.
ohh..rinduuunyee saat tuu... Kitorang keluar sama2...makan sama2..tidur sama2...
bak kata semua rahsia kami kongsi bersama...
saaaammmpaaaiii la form 4, anis cuma agak rapat dengan ain...
segala-galanya ain tau tentang anis...
*and if could turn back time, i wont easily ruin my high school moment! ermmm...
OH~! KAMI TIADA MUSUH OK!

Wednesday, October 27, 2010

4.3.2.1

Ok anis nak share dengan semua one movie i've watched last Sunday!
Mula-mula just pasang untuk melelapkan mata...
nah! pastu bikin layan plak cite nie smpai kol 3.30am :D

4.3.2.1


4. girls
3. days
2. cities
1. chance

huhuhu...
Mengisahkan 4 orang gadis yang menjalani aktiviti seharian mereka dalam masa 3 hari..
Mereka berempat adalah sahabat karib. *hehehe...bahasa budaya bangsa!

1. Shannon(Lovibond) mengalami saat duka selepas ibu dan bapanya berpisah dan memerlukan teman untuk berbicara. Tetapi teman-teman terlalu sibuk sehingga Shannon menyangka bahawa dia tidak diperlukan lagi.

2. Cassandra(Egerton) hari minggu akan dihabiskan di New York untuk satu Ujibakat penting dan juga bertemu dengan kekasihnya yang ditemui melalui Skype. Namun segalanya tidak berjalan seperti yang dirancang.

3. Kerrys(Warren-Markland) seorang gadis yang mempunyai perasan yang luar biasa terhadap perempuan.
Dia  juga mempunyai kekasih perempuan. Kerrys menghadapi masalah dengan abangnya dan mereka selalu bergaduh.

4. Jo(Roberts) terpaksa menggantikan kakaknya untuk bekerja di sebuah kedai 24jam dan banyak peristiwa yang berlaku sepanjang dia bekerja.

Oh...nak tau cerita selanjutnya?
search kat Torrent and download ok?
cerita nie tidak dikeluarkan di Malaysia.
Oh...xpe xpe...kalau ada sesiapa yang ingin kan movie..
jangan segan2 untuk mintak dari anis yerr

Tuesday, October 26, 2010

Ultimate Food Challenge

Salam...
Wow! Title entry kali nie mcm best je kan?
Mmg best! Makan freeeeeee...youchhh! hahahaha....

heeee...

ok...Last week hafiza tanya, "anis, awak nak join x food challenge?"
wow!!! naaaaakkkk...x menang pon xpe la..hikhikhik...
Janji boleh makan!

Ultimate Foos Challenge by Red FM....at Sunway Piramid!
Anis, Hafiza dan abg marezuan dapat spaghetti and meatball challenge..4pm
Maryam, King oliver sandwich challenge. 3pm
En. Zul, Octopus prime challenge...wahahahaha... 2pm~!

At first En. Zul ingat makan sushi...nahhhh...kne makan octopus woooo...hehhehe
plus pedas...kesiannn diaa...
and the best part is en. Zul try to makan and xleh blah! jadi dia x makan langsung!
But! he get the rm100 voucher from Robots Sushi..sama macam mereka yang habiskan octopus tu..
eeeeeeee....

look at the octopus...heeeee...gua x sanggup beb!
Octopus Primw from Robot Sushi.

the winner for Octopus Prime Challenge..eeee..


taken from Red FM photo gallery. :)


Aly asked what's wrong with the food..
en. Zul answered "The food is not for human, only for robot!" hahahha

Maryam punya nampak sedap....waaaa...siap ada fries! hehehe...
Tapi maryam x boleh habiskan sandwich tu....dia kenyang kot...
Tapi fries habis! heeeeee.....utk sandwich nie maryam x dpt apa pon..sian...

King Oliver Sandwich from 32 Bistro & Bar

Aly from Red FM also joined this challenge.

and she can finish the sandwich!woooooahhh....

taken from RED FM Photo Gallery :)

taken from RED FM photo Gallery..
Spot me!
As usual...snap! snap!



Yeah! sampai la makan spaghetti! yehawwww!
Gua tgk spaghetti tu pon rasa nak muntah balik!
hahahha....banyak kot!!!!!
Tapi mmg superb k rasa dia! meatball dia walaupon rasa lembu sangat tp still lembut..hehehe
Mmg xleh nak abis, but kitorg still dapat privilege keychain - 15% discount lifetime at Frames, sunway!

nah! Cajun Spaghetti Meatball from Frames!
nmpk sikit kan? haaaaaa

Hafiza bersama spaghetti.

hehehe..alih skit spaghetti tuuu...abg nie depan besar skit...

one of RED FM's DJ..*cannot remember his name!
Taken from RED FM photo Gallery

JD, RED FM's DJ.
before makan kitorang dah sep sep dah! *konon menang la!

layan k! sedap!


dia nie makan ker vacuum pon xtau! 
tp dia menang! less than 2min.

x larat dahhh... :)


happy je bersembang dgn kekasih kt blakang~


on stage.

see..walaupon x menang kami dapat keychain!

Before balik kami bergambar bersama2 gajah deepavali!


favourite color malina.

hehehe...gajah period!

happy deepavali~

heeee.....


Balik dari Sunway Piramid pg Ikea pulak dengan papa!
Shopping meja Malina...
but sorry...no pictos..*dah penat snap2..
haaaaa...........Ada story skit nak cite time kt ikea!
Kitorang amek 2 trolley..satu utk meja, satu utk kerusi...
Malina n maryam tolak trolley kerusi,
Anis n en. Zul tolak trolley meja..
Macam biasa la...Kami tentu jalan lambat...
Malina dah 'Q'... agak jarak dlm 2 feet di belakang malina ada sorg brother nie ngan mak dia kot..tah!
En. Zul pon "excuse me" sambil menolak trolley sebelah malina...
I was jalan belakang En. zul dan tiba terdengar "pukimak, orang pon beratur"!
ceh! anis stop sebelah dia anis ckp..........
"bro! tuan trolley depan tu datang skali dgn kitorg! ada masalah? pukimak..pukimak apa?"
suddenly anis tercakap "pukimak kau la" heeeee...sorry! panas hati sgt!!!
Dia diam jeeee...
Maryam tanya kenapa... pastu anis pon citeeee....
Maryam cerita kat papa...papa poooonnn...
"OI! belajaq kat sekolah mana, pukimak2 nie??"
hahahaha...padan muka kena lecture ngan papa!!! haaaaa...
Moral of story....don't simply maki orang ok! *anis pon jgn simply maki org k?!

Balik dari Ikea g makan kat Uptown!
Yehaw! makan lagi! mmg laaaaaaaa......

Friday, October 22, 2010

What was the happiest moment in your life?

mmmm..... when mama and abah still together in my family portrait!~

Ask me anything

Perkahwinan berlandaskan apa?

Salam...
Entry kali nie agak wink wink skit! hahaahaha...
Anis? Kahwin? Insyaallah....satu hari nanti...
Sekarang terlalu awal untuk anis...
Anis masih mengejar cita-cita dan impian masih belum tercapai..
Bukan terlalu taksub dengan hal dunia...
Tapi kita harus bersedia untuk masa yang akan datang...
Ouch! Masa terlalu laju berdetik!

 heeee.....saja promote abg!

Ok...Kenapa anis mengeluarkan tajuk 'Perkahwinan berlandaskan apa?'...
sebab anis terbaca status2 mereka di 'facebook' tentang perkahwinan mereka tidak berhasil!
oh! don't they know itu satu yang mengaibkan maruah diri dan suami or isteri?
subhanallah....erm...

Korang perasan atau tidak,
Konsep perkahwinan zaman sekarang mudah!
Hensem? kaya? Serasi? Ok cukup!
Tanpa siasat kerjaya pasangan....aktiviti seharian pasangan....
Last....last....baru tau disebaliknya....ufff...

Anis ada terbaca satu artikel tentang 'Perkahwinan berlandaskan islam'

Firman Allah s.w.t yang bermaksud :-
"Dan di antara tanda-tanda kebesaran Allah itu bahawa Dia jadikan bagi kamu pasangan hidup agar kamu mendapatkan ketenangan/kebahagiaan bersamanya.Kemudian Allah ciptakan di antara kamu berdua mawaddah dan rahmah."
(Surah al-Rum, ayat 21)

Allah menciptakan mawaddah dan rahmah di hati suami dan isteri.
Sebahagian ahli tafsir membezakan makna mawaddah dan rahmah ini.
Bagi mereka mawaddah atau keinginan untuk melakukan hubungan suami isteri ini ada hadnya seiring dengan umur manusia itu sendiri. Apabila seorang lelaki telah berumur 60-70 tahun dan perempuan berumur 50 tahun, mawaddah ini akan berkurangan. Maka, pada saat inilah Allah akan menimbulkan rahmah atau kasih sayang yang suci murni di hati pasangan
berkenaan.

Rahmah lebih tinggi kedudukannya daripada mawaddah sebab ia kasih mesra di antara suami isteri yang bukan lagi berasaskan keinginan syahwat, sebaliknya rasa kasih sayang murni yang tumbuh dari jiwa yang paling dalam sehingga suami isteri merasakan kebahagiaan yang tidak bertepi dan ketenangan yang tidak berbatas.








wahhhhhh....sangat detail apa yang diturunkan oleh Allah untuk kita..

*selalu berdoa supaya Allah memberi hidayah dan petunjuk kearah kebaikan untuk diri ini...amin....

Thursday, October 21, 2010

I Love Labels.

Salam..

Yehaaaa...today a bit different ok...
You guys ever heard that 'anis buying something mahal?'
Never! hahahaa...*if i buy even though i'll not telling u, theeeeee!!!

Ok... For over a month i've been visited at this online shop but i'm not interested at all!
yehaw! Then today anis got nothing to do coz current projects are K.I.V, so anis explore this one online shop....
Online Shop??.... 'I LOVE LABELS!' hehehe
This online shop a bit different coz they using bidding method! quite interesting.!
and i'm addicted to BID now!!!!
Goods sold are branded ok!

Take a look at this!
Winner for the bidding.!!

I LIKE  'I LOVE LABELS'!

Wednesday, October 20, 2010

Air Suam.

Salam...


Dulu bila seorang dari rakan kitorang minum air suam,
tentu kitorg cakap "laaaaaa budget!"!
Nah! sekarang kena kat batang hidung sendiri!
wahahahha!

Since anis batuk2 and selsema lps raya hari tu...
Anis ada habit baru... Banyak minum air suam..
especially lps makan. pergh! heaven perut gua, beb!
and now anis mmg x jarang minum air sejuk or berais.
*tp coke McD and GSC je la wa sental! hahahaha!!!

Ok la...anis nak kongsi sket  kebaikan minum air suam nie!
jom!

1. Air suam membantu pembentukan cairan kimia yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
2. Juga berfungsi membersihkan saluran makanan dari kotoran sisa makanan!
3. Mampu mengelakkan serangan jantung! wow!

So! jom kempen minum air suam! wahahahaha

Monday, October 18, 2010

Movie.

Salam..
Malam kelmarin baru teringat yang 'Lagenda Budak Setan' masih belum ditonton.
oh...i'm a bit outdated rite? wei! i'm a career women ok!! hahahahaha
Berbekalkan Ameltz Yoko-Yoko, layan movie.





Suka gila dengan watak Kasyah yang dilakonkan oleh Farid Kamil. Oh!
Memang la ada perbezaan antara filem dan novel.
Tapi kalau nak ikut 100% mmg 4 filem pon tak abis kan!

Watak Azmi yang dilakonkan oleh Que Haidar betul2 buat anis benci dengan keganasan!
OMG! percaya atau tak? perkataan 'sial' tak lepas dari mulut nie bila tgk 'Ayu' kena pukul teruk!
OK! Anis penah kena lebih teruk dari tu. Sampai berdarah mata.
Tapi dulu masih bodoh sampai dah kena pukul pon masih sayangkan orang sesampah tu!
oh! Tak suka! tak suka!!!
Sampai sekarang anis benci lelaki pukul perempuan!
*pempuan pukul lelaki xpe! wahhahahaa!!!

erm...x suka!

Banyak betul adegan dalam filem tu yang anis penah buat...
yang paling membuatkan anis tersenyum bila Ayu buat diari cinta mereka!
hahahha!!!

I can't stop crying while tengok Lagenda Budak Setan..
Kekasih saya juga seperti Kasyah.
Sangat setia..
Mudah-mudahan berkekalanlah kesetiaan tu dengan dirimu... Amin...
cewah!


Wall Street.

For almost 7months kami tak pegi menonton.
hehehe...last wednesday kami menonton Wall Street!
hahaha... Percaya atau tak, kalau kitorg tgk movie mmg mulut tak boleh diam!
Ada je benda yang nak complain! hehehe...
Plus Wall Street main dengan duit and saham! hahahaa...
Kami obsess nak berniaga!
Shi LaBeouf was great actor! superb!

i really like her character!
and i wish my hair short...oh...

i enjoyed going thru' ur blog. keep up the good work.

is it a question??
neway thanks!

Ask me anything

Wednesday, October 13, 2010

Cerita saya diakhir minggu raya!~

Salam.
hehehe....Jenuh dah mencari fakta-fakta untuk 'Tragedi 10.10.10' semua masih samar.
Tapi RM1000 diberi kepada keluarga mangsa!
Wei! nyawa kot!
ok la....nak cerita benda lain pulak!

Jumaat 8.10.2010


Banyak sangat kerja nak settle utk projek baru..
waaaaa..
Saya ingin pergi menonton teater nie!
Teater Musikal Tun Mahathir. 8.30pm.
Keluar dari office 7.10pm..WHAT!
Apa lagi berdesup mengalahkan F1! Jalan pulak jam gila! nasib gua pro beb! whahahhaa..
Sampai tepat2 8.30pm..Larrrrriiiiiii.....

Baru ku kenal erti perjuangan Mahathir...hikhikhik
Teater nie mengambil masa 3jam...kriok kriok perut Oooo...
F.Y.I kitorang duduk seat depan tau! Actually seat tu utk price RM150 tp kami dapat RM50!
Balik terus ZZzzz.... :D
Jom usha gambar!
zizan nin memengang watak Dr. Mahathir *zaman remaja ar 

adik kecik nie memegang watak Che Det. *time kecik ar.
sorry lupa namanya.

antara pelakon2! oh tu Dato' Jalaluddin Hassan pegang watak ayah mahathir.

tu Erra Fazira(Datin Asmah) ngan Isma Daniel.(Tun Mahatir)

ini kami! syarul.

baru blk keje ok!
ticket!

Sabtu 9.10.2010

Hari berjalan-jalan...yehaw!
Pegi IKEA...bersama kekasih. :D
Gambar ada kat kekasih ar! tak amek lg...later la eh?
Shopping....meatball....balik! heeeee...
oh!
Happy Birthday to you, Noor Amalina!!!
Dah tua dah awak! hikhik...


Ahad 10.10.10
Open house!
heee....terima kasih pada mereka yang hadir...
ramai jugak yg x hadir..hhahaha!
10.10.10...tarikh keramat jugak nie! eeeee....takut!
hehehe....
Gambar pon tak sempat nak upload lg...
:D tunggu eh!
oh...nina ngan ain, rakan SMSSAAS...terima kasih k sbb dtg!
aku tak puas bersembang ngan korang! rinduuuu.....
nina siap ckp 'no wonder la anis jadi interior designer, dari sekolah asyik conteng buku'!
Oh no!!! hahahaha...mana tau nie???
F.Y.I semua tempat anis conteng! LOL!

Isnin 11.10.2010

Check inbox and dapat Topup RM5!
wahhahhah!!!
Ingat tipoooo...try boleh pulak!

hikhik....

Dapat topup dari Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia...
Sebab jawab survey tentang "Kajian Persepsi Belia Terhadap Pemansuhan PMR dan UPSR"
hehehehe...Thanks!