Monday, September 20, 2010

"My Raya Moments"

Salam...

Entry kali agak unik sikit sebab nie first time anis join 'Contest'..
Contest yang diberi nama My Raya Moments dianjurkan oleh  Enchik Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka..
Anis dapat tau pon dari blog abg anis...


Gambar ini diambil pada Hari Raya pertama tahun 2010. 
Ini adalah gambar cucu-cucu dan cicit-cicit Tok Sopiah.
Apa yang membuatkan gambar ini terlalu istimewa kerana dari kami belum lahir,
sehingga ada saudara kami yang mempunyai anak.
Kami tetap menggunakan kerusi rotan yang sama untuk bergambar.




Nie gambar kami sekeluarga..
masa nie anis kecil lagi..
 Menggunakan kerusi rotan yang sama.

nie pulak gambar abah adik beradik..
juga menggunakan kerusi rotan yang sama..
Old Skool kan?

Pada sesiapa yang berminat untuk menyertai 'contest' ini, silalah berkunjung ker blog My Raya Moments Contest. dan untuk ker permalink contest 'My Raya Moments' sila lah ker http://www.eyriqazz.com/2010/09/my-raya-moments-contest.html

Dan x lupa juga pada Sponsor utk 'My Raya Moments' Contest nie
littlekidsphotography

Saturday, September 18, 2010

Aidilfitri Datang lagi...

Salam semua...

SELAMAT HARI RAYA...
MAAF ZAHIR DAN BATIN..

yay!~
Raya la masa yang paling bahagia sgt...
boleh jumpa sanak dan saudara!

9.9.10
Masih kerja...
Tapi hati dah kt kampung....
oh tidak!
huhuhu...
Lepas balik kerja terus gerak blk ke Kedah..
Anis n mama berbuka kt R&R Rawang.
Sampai kt umah Long kol 2.40am.
fuh...mengatuk...Zzzzz dulu yea!

10.9.10
YEAH~~
Dah Raya! Selamat hari raya semua!
Tahun nie x merasa Ayam rendang!
Pagi lps solat hari raya... Kami pi kubur tokwan..
Sedih rasa....
Mula plan nak ke penang lepas zohor...
Tp tukar plan..pi raya kedua..
Kol 3 trus pi umah tok kt Kulim...
Beraya kat sana pulak...
Jom tgk gambar~
mama, tok dan anis

lin(sebaya anis), anis, diela, fatin


cucu perempuan ngan tok. *nie je yang ada kt umah masa tu.


dengan mak ngah.


dengan pak lang


dengan mak ndak. *mak diela


dengan pak teh *ayah lin ngan fatin


dengan alip! heh tinggi! atlet lontar peluru malaysia


dengan cucu n cicit tok!


biasa la...gila bergambar


OOOOoooo


ah alep! malu2!~

Lps tu terus balik umah Long.

11.9.10
Bangun pagi!
Mandi2...
Siap nak pegi kampung kekasih..
Jom ikuti pengembaraan saya!
Oh! perjalanan mengambil masa 1jam 45min.

melalui jalan kampung! saya org felda!

fuh~!
haaa...dah naik jambatan pulau pinang tgk ada asap tebal.. ow ow!


wow! kete ker terbakaq?


merenung keluar. kalau jambatan runtuh boleh terjun ikut air. alamak


makin dekat! makin takut!


asap keluar dari bawah! mesti cabel terbakaq~


fuh! lepas dah!~

dah smpai umah tokmak..makan2..snap2..tu nazira and family


biasalah. bergambar


benti car wash. basuh kete papa


kat umah mak.


hehehehe..


hehehe...ada je!


kat umah maksu pulak! muka dah penat dah nie!



12.9.10
Bangun pagi jugak!
Nak ke langkawi!~
yehaaa...bercuti!
Naik feri kt Kuala Kedah..
1jam 45 minit dalam feri..
kawan aunty Jah jemput kami kt Langkawi.
Makan.
Check-in Hotel.
view dari My Hotel.

Mandi.
penat ke muka?
Makan.
makan ramai2. tu anak aunty jah ngan kawan dia


Lepak kt Westin Hotel. wow~
lps tu lpk kt Breeze Lounge, Westin Hotel


dorg sembang2..saya snap2


hehehehe...



Balik... Zzzzzzz

13.9.10
Harus bangun pagi!
view pagi!~

Breakfast.
Naik boat ke Restoran Hole in the Wall *restoran terapung.

atas boat.

ikan pari nie manja Oooo


hehehe...bagi ikan makan


seronok..tp nmpk x ikan merah mata besar tu? dia bolot sorg!


auntu bg ikan pari makan...ish geli skit!~


tunggu time nak makan


carrot susu


Garlic Prawn with pepper sauce



somtam

 
butter squid


kerapu steam


fuuuhh..lazat!~


nak balik dah..tu la Hole in the wall

nie xtau apa...tp terapung jugak


Gerak balik dari Langkawi kol 4.00pm.
Terus pegi Penang, amek kekasih...
Sbb kami pulang bersama! oh..mama ada la!
bye Kedah!
*ada sape2 buat open house x?