Saturday, August 28, 2010

Ini Adalah cerita minggu lepas. OH~

Jumaat ; 20.8.2010

Hari ni Berbuka kat rumah Papa...
Sbb Papa minta Kak Milah makanan yg Anis request...
hehhe.. Sayang Papa!
Menunya ialah : Nasi Minyak, ayam masak merah, kurma daging. and ikan bilis goreng ngan tempoyak.
Tempoyak tu hafiza belajar untuk bakal mak mertua.

Sedang seronok makan papa tanya about one of kawan syuhaida yang ada problem ngan mertua.
Suddenly anis tanya "Papa suka orang x?" hahhahha!
Semua org gelak!
Papa : Kalau papa x suka, papa x suruh la Milah masak nie untuk anis!
Yay!~ I'm accepted!

Sabtu ; 21.8.2010

Pagi2 pegi rumah abang....
Mama antar barang...
Tengok lah anak sedara ku yang semakin membesar~

grrrrrr.....hiyah!

Hari sabtu nie pulak ada Berbuka Puasa dengan EX-SMSSAAS...
Ramai yang berjanji nak datang!~
dan hanya 4 orang yg hadir!~ wajarkah anda hanya bercerita????
PLS LA!
Pastu lupa nak snap snap~

Oh dah kami berbuka di Restoran milik keluarga Azreel Azhar.
Konsep restoran nie sgt menarik!
Dengan bayaran RM2, anda boleh makan sebanyaknye..
TAPI! haruslah basuh pinggan dan cawan sendiri.. :D

kalau hebat cari lah saya~
*nie la restorannya

beratur untuk membasuh!

telah di 'publish' dalam Utusan Malaysia


Ahad ; 22.8.2010

Awal pagi bangun untuk ke pasar PJ.
Nak masak berbuka untuk En. Zul...

sun's ray~

Kena kerja tp boleh ganti cuti.
Sbb ada tender.

Bergegas untuk pulang...
Kerana En. Zul minta masakkan masak lemak untuk nya.
huhuhu......
Menu : Masak lemak daging bakar, tauhu jepun ala Thai, Ikan sumbat sambal dan sayur..
Fuh! Ikan n sayur mama membantu...
And compliments to the chef! haahahahh... Thanks Kekasih!
pon lupa untuk snap makanan!

En zul hadiahkan nie..sbb anis nak kucing tp x boleh.... :(

Isnin ; 23.8.2010

3d pertama yang berjaya disiapkan.
Alhamdulillah...
Hanya dengan bantuan Amli melalui SMS dan Youtube!
Akhirnya aku juga boleh menjadi 3D Visualizer!
Tapi masih banyak yang perlu dipelajari untuk render!
Google sketchup and render with SU Podium

hehehe...wish me luck~!

Wednesday, August 25, 2010

Cinta dan Game


Salam....

Kebelakangan ni anis agak sibuk dengan kerjaya yang baru diceburi...
Cewah! 

Sebenarnya banyak aktiviti minggu lepas....cuma tak berkesempatan nak bercerita dalam nie...
Yang boleh menarik minat anis  yang berceloteh hari nie ialah..................

Cinta dan Game...

Hari tu Hakim ada tanya anis...
Anis akan marah2 En. Zul tak, kalau message anis tak berbalas oleh En. Zul?

Ok... Selalunya kalau En. Zul tak reply tu tandanya dia ZZzzz or Dota!
Then Hakim cakap "Itu tandanya En. Zul x pentingkan anis"
hahahahaha!!!

Mungkin Hakim tidak memahami jiwa 'gamers' huhuu...

Cinta tetap cinta....Tetapi disebabkan game boleh buat gaduh ok!
Kerana anis juga seorang penggemar game!
Sebab tu kami serasi!~ Oh.......

Friday, August 20, 2010

Aku dan Keinginan.

Salam...

Semua manusia dianugerahkan Allah dengan keinginan...
Hanya manusia yang boleh membezakan kehendak dan keinginan..
Banyak perbezaan dengan KEHENDAK dengan KEINGINAN..
hehee....
Yang pentingnya anis tahu apa yang anis inginkan~ oh!

Tuesday, August 17, 2010

Ramadhan dan Kerja.

Salam....

Fuh...hari nie baru berkesempatan nak update blog...

this picture taken by me~

Neway SALAM RAMADHAN ....
Terima Kasih kerana masih sudi melawat BLOG nie...
Kerana dengan kehadiran anda, anis telah layak untuk mendapat Buffered Earnings from Nuffnang.
Alhamdulillah....

Ok back to the topic...

Hari pertama Ramadhan telah memberi Rahmat dan Barakah untuk anis.
Hari pertama Ramadhan juga merupakan hari pertama anis bekerja!
OK...I'm getting older now!

Ya Allah!~
Ada hikmah disebalik ketentuan mu....
Aku bersyukur..

Jumaat ; 13.08.2010
Friday the 13th~ hahaahaha
Ok 3rd day kerja, boss dah bawak pegi berbuka puasa kat Sime Darby Convention Centre.
Fuh...Terima Kasih Boss~ :P
Kenyang sangat...

rasa mcm edward pon ada!~:P

Sabtu ; 14.08.2010
Berbuka puasa bersama keluarga Kekasih...
Malam bawak mama pi Chow Kit beli sayuran untuk berpuasa~

Ahad ; 15.08.2010
Makeover rumah....
Hehehe...

Isnin ; 16.08.2010
Yawn yawn....
Went to Kian Show Room with Jeanneth *on of my colleague.

learned about material.

my workstation.
in front of me - Zhang Hong
my right side - Sinchin
beside Zhang Hong - Jeanneth.

Andre's table *member baik boss, kira boss jugak ar~
behind Andre - Andy Pang *he's on of my boss!!!!

wait for more update yea!~
nite nite!~
*yawn yawn* 
I miss my sayang ...

Tuesday, August 10, 2010

to be continued....

is thinking to change her background but MALAS!
Later k?
Just tungggguuuuuuu!!!

Allah Maha Mengetahui.

Salam...
Ya Allah..
Sesungguhnya engkaulah Maha Menegetahui segalanya..
Hambamu ini memohon segala petunjuk darimu Ya Allah....

Segala yang berlaku dah tertulis dan ada kebaikan dan ada keburukan..
Sangat susah kalau hati dah berbelah bahagi..

Ok...
Before anis memang sangat menginginkan kerja di IKEA..
Sampaikan anis tolak banyak kerja yang dah dapat..

Semalam (isnin ; 9.8.2010) anis dapat ke 2nd Interview dengan Swerve Design Sdn Bhd.
Tapi hati nie berat sangat nak pegi...sbb masih tunggu panggilan dari IKEA.
Anis antar mama pegi kerja. Dalam perjalananan tu...
Anis bagi alasan kat mama "err...Jam sangat la ma, x sempat nak pegi Interview nie.."*tapi mmg jam sikit*
Tengah bayar tol, nanie msg and said that she got the job with IKEA. congrats!!!
Suddenly anis berdoa " Ya Allah....Engkau berilah petunjuk yang baik dan Engkau bukakkan jalan untuk aku menerima kebaikan"
Dengan kuasa Allah...Jalan dah x berapa jam...sempatlah sampai ke Swerve Design..
Alhamdulillah, anis dapat bekerja di Swerve!!
Ada hikmah disebalik yang berlaku...Amin....
and esok i'll be an Interior Designer cum Event Management for Swerve Design Sdn Bhd.

Monday, August 2, 2010

Hari Minggu Yang Penat LAGI!~

Salam..
Ok jom tgk apa yang penat sangat.

Khamis ; 29.07.2010

Malam menonton dengan Syarul Azreen.
Salt.
Angelina Jolie? Of course her actions Gempaq!
but pls la...nak end up pon jangan la time lari!
Stress ok!

oh!! nie Syarul....
picture taken on our birthday!!~

Balik tu terus anis buat KAD RAYA!
boleh rujuk sini. CARDSon9

Jumaat ; 30.07.2010

Siang zde pape best.
Malam ke AKAR d'7.
cahaya malam

abg MC

Pembuka acara

freestyle

from S.A.V Records.

aiyak he's F*****g creepy man! seram dgr dia rap*meremang Ooo*

Dhaima.*namanye*

Sound of Acoustic.

Azreel Azhar bersama Hafizi.

sumpah penat malam tu!
sbb satu hari x tidur.

Sabtu ; 31.07.2010

Malam td bermalam kt rumah abg.
Bawak balik Mikaael kat rumah.

Naniey n Eika nak mai rumah!
yyyyeeeehhhaaa!!
Anis masak nasi goreng kampung special untuk diorg.
Lps makan kami ke Sunway Pyramid.

jadi boss jap. *sbb seat mikaeel kt depan*

sempat lagi.. gadis kan!

masih sama. ske msk fitting room ramai2

naniey mmg suka pose

oh takoooo... + sushi.

hehe.

2nd menu mereka dan anis sikit

riang ria!

MTV World Stage dr jauh!

blur pon blur la!

Oh...Teramat rindu kt korg! 
Sampai rasa xnk bagi turun kete!
Ingat tau naniey!
Nanti kita buat Bachelor Party! hahahhahhaa

Balik tu terus ZZZZZZzzz

Ahad ; 01.08.2010

Patut nak pegi Shah Alam pagi.
Tapi ZZZzzz lebih menguasai diri!

Ke Shah Alam pukul 12++...
Saja bawak Mikaeel jalan2.

hahahha...kalau berenti je mikaeel mesti pandang cani.

vroom...vroomm...

Aunty mrym with Mikaeel

hahahha! my favorite spot :P

oh big apple.. nak lagi b!

masih malas posing.

haaaa...tgk!

fuweeee

aaaaaaahhhhh!

mikaeel dimain gitar

hahahha! mikaeel nak pegang lense!

hah!

dia robek hati kecil nie!

oh! rumah anis sudah dibanci!