Thursday, April 29, 2010

Aktiviti Lalu.

Huhuh...
Anis sangat malas update sejak kebelakangan nie.
Mestilah!
Kerja belambak2!!! Aduh!
Nasib dah jumpa contractor utk tempah furniture...fuh fuh...
Insyaallah semua berjalan dengan lancar!
Ok ok...Anis nak cerita apa yg berlaku selama 2 minggu lepas..
Mikaeel balikkk!!! haaaaa.....

22 April 2010
Abang balik dengan kakak dan mikaeel.
Dalam pukul 11 pm macam tu smpai...
Terus balik ke Kuantan.
Dalam perjalanan tu Mikaeel tiduuurrr jeeerrr...
Mula abg yg drive, lepas abg pekena Mega Mac abg trus tidurrr...
Kakak pulak drive... Tp kakak pon ngantuk...
Last2 anis yg drive smpai Kuantan... Hehehehe...
Smpai kt Kuantan pukul 4 lebih cantu...
Mikaeel dah xnk tidur.

hehehe

Sapa lg nak mengasuh mikaeel! Anis la!huhuhu....
Sampai pukul 9 mikaeel x tidur... Mama pulak take over.
Zzzzzzzz

24 April 2010
Selamat Pengantin Baru Abg Fuad..
Abg fuad berkahwin dengan orang jengka..
Ke jengka kitorg!

sumpah nmpk pelik bila anis pakai pink! iiissshhhh...

mikaeel mmg suka naik kete!

adik beradik kakak

mama jadi mak andam...

nak pg bersanding.

Abg Fuad bersama isteri..

panas ker...ramai org kerrr...mikaeel tetap tidur!

Lps kenduri trus balik ke KL...
Fuh! penatttttt sbb anis x tidur malam tu sbb siapkan Section Autocad!

25 April 2010
Abg, kakak dan mikaeel dah balik...
Seawal 7 pagi antar diorang kt Airport Subang.. :(
Sunyi jer rasa...
mikaeel nak balik dahhh :(

Petang tu pegi naik Keno *btol ker nama dia? tah!* kat Taman Tasik Shah Alam.
Pegi ngan 99, Hafiza dan Abg Marezuan.
Happy sgt Ooooo...






suka sgt!

26 April 2010
SELAMAT HARI JADI ABANGGGG!!!!!
semoga panjang umur..
Murah rezeki...
Adik doakan kebahagian abang..

Hari nie start Exam!
Paper History of Design... Senang sikit...
Lepas exam jumpa En. Zul...
Kitorg g dating...
Makan kt Italiannies. .... hehehee... Terima Kasih En. Zul!!!
Sedap gileeeee ok!
Appetizer : Toasted Bruschetta & Pizza Caprese.


Hot Cappucino *Air en zul!


Roasted Chicken Italiannies


Penne Bolognese

Saturday, April 17, 2010

Lelaki + mulut longkang + rasa diri bagus + poyo = LOSER!

LOL!
Best x title....
Igt x anis penah ckp...
I will be nice if org tu respect me!
Kalau mulut agak 'lonkang' tu...
Rasakan la mulut biadap aku!
wahahaha!

Ada la seorang lelaki yang diberi nama S..... Eh geli la nak sebut...
Dari college lagi dia nie seorang yang boleh tahan cakap besar nye...
But i don't give a damn.... Banyak lagi assignment aku nak settle nyah!
hahahaha... Tup tup tup abis college keep in touch dlm facebook...
Dia melanjutkan pelajarannye di Segi College Damansara...
And kitorang start membalas bahasa since college dia x join MSID...
hahaha...
Ada aku kesah ker?
Berdirinye saya disini bukan nak mengutuk Segi.. TET!
Biasa la tu..anak manja kan....anak org kaya lagi...
Lps tu anis biarkan la dia ngan mulut 'longkang'nya...
Suddently tup tup!
dia bikin kuar statement guna sedap gua pulak!
Peh! Panas pulak hati nie....
INGAT! SAYA AKAN BAIK KALAU ORG TU BERTINDAK BAIK!
KALAU MULUT LONGKANG, RASAKAN LA!

untuk bacaan yang lebih besar...sila click di gambar... :D
nie baru sikit.... panjang lg sbenarnyeeeeeeee

Young Designer Award 2010

Salam....
Kalau last year Nippon Paint launch YDA(young designer award) kt One World Hotel, Damansara...
Tahun nie Nippon launch YDA kt Grand Dorsett Hotel, Subang..
Kali nie lebih meriah dari last year coz ramai yang turut serta.. Alhamdulillah...
Dengan cara ini dapat la designer2 membuktikan bakat2 mereka...
And FYI, anis akan ikut serta utk YDA nie! Wish me luck! fuh fuh...
Dengan adanya badan-badan yang menggerakkan aktivi utk young designer seperti MSID and PAM dapat mengiktirafkan lagi kehidupan designer2.. YAY!~


Ok... Kali nie Nippon menginginkan konsep 'Raising the next generation of Eco Design'...
Bukan mudah ok!
Jangan ingat bila sebut 'Eco' , design kne hijaaaauuu jer sme...
No no  no no.... Byk benda yang diterang kan td... Insyaallah...
Price dia pulak menarik jugak!
1st price = rm3000 + Mac Book Pro + Job
huhuhu...menarik bukan!

Huhu...Acara yang dinanti2kan... Maaaakkkaaaannn....
Kat Gran Dorsett nie makanan dia kurang lazat...
Tapi ada yang lazat jugak!

nie baru 1st round..LOL..sandwich, nasi goreng, ketiau goreng, roti jala, popia, thai fish cake, pizza, mini pie.

Puan Anna & Puan Intan

Jeevan bersama kekasih.

bila nak snap ara trus amek makanan utk disuap! hahaha

fara dan muai

anis and nanie.

from Saito College.

hehee...thanks to sorg student from Segi Subang sbb tolong snap! Mr amer xde dlm gambar!



*Entry Tambahan....


heeeeee...tgk la tempoh tamat lesen nie!!!
13 - 07 - 2010~~~~!!!
It's my birthday....
hehehe...
I sayang u! *en zul will smile bila tgk post nie*

Saturday, April 10, 2010

Yay!~

Salam...
Hari nie anis nak kongsi gambar terbaru mikaeel!

Jap! jenggg jenggg jengggg....

hehehe...hye semua! 

Ok...Mikaeel dah boleh pegang botol susu sendiri...
Tapi mummy mikaeel kata, mikaeel sempat pegang sendiri selama 2 saat jer...hikhik...
Tunggu la... Bila mikaeel boleh pegang sendiri, mummy xyah la tolong pegangkan..
Nak tgk?

 

hehehe....mana x nyeee..botol tu besar sangat la mummy!

tgk tgk! dah jatuh botol tu!

mummmmmmyyy...nak susu....

tgk...mikaeel dah buat muka comel dah...mana susu?

nie pulak...experiment daddy yang cuba snap pose comel mikaeel!

huh? daddy pon meniarap?

tu jer ker acu? tu la....sapa suruh x balik umah mikaeel?
kan rugi! 

Xpe xpe!!!! tunggu laaaaaa!!!
Ok laaa...
Acu pon nak buat assignment....
Tp...acu rasa nak tukar background la...tunggguuuu!

Sunday, April 4, 2010

Bulan Kelahiran & Sifat Saya.

Salam...
Huhu...Anis tertarik dengan rahsia peribadi mengikut bulan kelahiran.
Anis copy and paste sifat2 nie dari Dr. Fadzilah Kamsah.
Jom kita tgk apa yang sama dengan anis!



JULAI
* Sangat suka didamping. = huhuhu..btol btol...
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki. = saya mmg seorg yang sgt berahsia!
* Agak pendiam kecuali dirangsang. = hahaha! shhh...malu skit! kalau dah bercakap xleh stop! tapi kalau org x kenal saya org kata saya sombong!
* Ada harga dan maruah diri. = yup! Sbb tu jgn sesekali persoalkan maruah diri saya! Saya cepat melenting!
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan. = eh, mmg btol! 
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus. = mmg senang dipujuk, cuma bercakap lurus tu kurang btol skit!
* Sangat menjaga hati orang lain. = yesh! try la kalau x caya.*cuma mulut kne jaga la. Jangan biadap! kalau x kne smash blk la :P
* Sangat peramah. = wahahahha! yer btol! cuma x pada lelaki gatal!
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya. = adeh! nie la yang paling xleh handle! Tapi alhamdulillah...sekarang dah senang nak handle emosi2 nie!
* Berjiwa sentimental. = wooot wooot! 
* Jarang berdendam. = rasanye xde...dulu jer la time muda2...biasa la tu...
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan. =hahaha... Caya x, dlm otak anis nie mcm ada 'tape' yang boleh rewind benda2 yang sukar dilupakan nie!
* Tidak suka benda remeh-temeh.  = yesh! tp tgk jugak concept remeh-temeh dia tu!
* Membimbing cara fizikal dan mental. = jap.. saya just bagi pendapat dan dorongan.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.= nie la yang paling tepat!
* Layanan yang serupa terhadap semua orang. = yesh! sbb tu kadang x perasan kalau ada kata2 sinis.. sbb malas amek port! tp kalau dah teramek port... cana?
* Tinggi daya simpati. = huhu...saya cepat bersimpati pada org dan mudah bersedih untuk kesedihan orang lain :(
* Pemerhatian yang tajam. = nie la yang bahaya sgt nie. so korg kne hati2 kalau nak buat kesilapan tu ok?
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian. = hehehe...kadang tu tepat...kadang tu x tepat...biasa la...selalu nye tepat la kalau anis menilai. Insyaallah tu hanya mainan minda.
* Mudah dan rajin belajar. = yer ker? tapi kalau bab baca2 nie sorry...susah skit!
* Suka muhasabah diri. = jap...betul kot...
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama. = kan dah ckp...anis ada tape dlm otak nie.
* Suka mendiamkan diri. = tgk tempat la..kalau x bising jugak.
* Suka duduk di rumah. = yesh! sgt btol! 
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan. = hehehe...kadang saya cari kawan saya jugak!
* Tidak agresif kecuali terpaksa. = wahahah! btol! 
* Lemah dari segi kesihatan perut. = inilah masalah yang anis hadapi dari kecik! gastric, appendix, usus terbelit, masalah pencernaan. semua la!
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet. = hahaha! inilah masalah anis yang paling berat sekali la!
* Minta disayangi. = ye lar! semua org ingin disayangi kan?
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih. = huhuhu...xpe xpe..saya faham.
* Terlalu mengambil berat. = hehehe...
* Rajin dalam membuat kerja = malas skit kot!




ZZzzzzzz

Friday, April 2, 2010

Campur Tajuk?

Ok!
Kenapa title nie campur tajuk!
Coz satu post ada  tajuk!

Pertama.
Sesi movie. :D

EVOLUSI KL DRIFT 2.
*cinema 31.3.2010
* En. zul + Matadorx hafiz.

Sinopis.
xde sinopsis ok?
Go and watch! :D

Pandangan.
Ok kalau KL drift 1, mempunyai motif cerita tu sendiri, dengan memberi kesedaran kepada semua orang supaya drift ditempat yang betul. Tapi KL drift 2 ni macam xde motif la...Sekadar lumba + bercinta skit2 + kes dadah. Before ni anis ada baca Oh! Artis nye comment pasal dorg booooo time Zack cintan cintun dengan Alya, anis pon tunggu la bila la masanye dorg bercinta smpai kne booo....Mula2 tengok biasa jer. Pastu bila tang dorang bikin nangis kat bukit permai tu baru la satu wayang bising! bhahahahaha!!!
Boleh ajar anis drift x, Zack? Saya dah teruja...siapa sudi mengajar? Plssssss.....plssssss!

★★★★☆


Kedua.
Nie la final project yang anis busy2kan... :P

cruise. :D baru nak siap plan...tunggu section ok?

furniture design..click on picture to enlarge :D
Alhamdulillah akhirnya proceed. 
now kne fikir nak cari blacksmith yg willing terima tempahan n gift me student price ..hehehe





Ketiga.
Tag from Nina.
*malas letak gambar.

Siapakah diri anda di rumah?
Wohohoho!!! Kat rumah hanya ada anis ngan mama. So kitorang akan bersembang jauh2 + jerit2..
hahahha! 
Anis akan mengadap TV 24hours + autocad.! :P  Feberet! :P

Siapakah anda disamping rakan2 anda?
Sejujurnya anis katakan anis banyak cakap kalau dengan orang yang anis rapat dan saya seorang yang terbuka. Jadi saya boleh terima apa orang ckp atau minta pandangan. Insyaallah orang suka saya :P

Lima benda yang anda idamkan tapi belum tercapai?
1. Untuk memiliki sebuah syarikat sendiri! insyaallah next year! AMIN!
2. Nak Nissan lama boleh? fully upgraded.
3. Nak pegi Jordan! Tunggu tau Ana! anis sampai jugak before ana abis study! insyaallah...
4. Nak jumpa Frank Gehry! OMG! kalau jumpa dia sumpah anis nak tanya dia 'cana dia dpt idea'?
5. NAK KAWIN! peace abg :) 

Siapakah nama pasangan anda?
Muhammad Zulkarnain Latiff

Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda?
1. Dia sangat memahami diri ini! 
2. Seorang yang romantik! LOL! tp mati hidup dia xkn tunjuk depan org :P 
3. Dia sangat creative! 
4. Kami serasi... So senang bawa berbincang.. *sayang u! 
5. Kalau dengar suara dia boleh cair tau!!!

Lagu tema cinta anda?
= Cupid - 112
= time kitorg masih diawal usia percintaan *cewah* lagu Jason Mraz selalu dimainkan, so kalau dgr lagu lama2 Jason, sure rindu saat2 tu.

Apakah perubahan yang aanda ingin lihat dari pasangan anda?
alhamdulillah....buat masa nie semua sempurna...insyaallah kekallah perasaan ni. Amin.

Tag rakan2 anda..
- Abang!
- Haziqah.
- Fadhilah.
- Syarul 
- S.c.h.a.
- Shafiee.

Keempat.
Award dari mereka. 



Award dari Haziqah. Thanks! 

NEXT......
- Abang.
- Syarul.
- Fadhilah
- Nina
- Scha
- Shafie



Award dari Nina. Thanks.
NEXT....
- Abang. *adik cantik lagi :P
- Syarul.
- Fadhilah
- Nina
- Scha
- Shafie