Friday, March 19, 2010

Menggamit memori.

Taraaaaaaaa...I'm back!
Salam..
Wahhh!!!
Lama x update!
Rindddduuuu...

Ok! post kali nie anis nak menulis menggunakan lorat kedah ok!
* tajuk pon menggamit memori!

Macam besa la..
Nak menayang gambaq terbaru Mikaeel!
Mikaeel dah pandai memberi respon dengan gelak dan meyahut! hehehe...

gambaq nie masa mikaeel kat kuantan lg.


gambaq nie abg ambik lepas ja anis ngan mama gerak balik.
*sbb nana dia dok gheyau.

tgk comey kan?hehe...mikaeel atas daddy dia.

Ok.. Sudah la no tunjuk gambaq mikaeel..
Satg acu dia yang gheyau!

Agak lama anis tak pi market. *warga emas di kedah panggei pasar tu market!
Kalau masa abah dengan mama masih bersama, dah menjadi rutin abah akan singgah market
sbb nak beli Kopi kegemaran abah iaitu Kopi Ban Eng Hong.!
Kopi nie jugak la pernah menjadi kesukaan anis dulu2..
Tapi lepaih-lepaih minum kopi Ban Eng Hong kat ghumah mak ngah...
Sruuuppp *macam iklan pizza kat tv tu*
Teriuh teringat zaman dulu kecik2...ish.!

anis dilahirkan di Bukit Mertajam, Pulau Pinang.
*sebab tu la loghat kedah nie boleh pakai lg! 

kecik2 dulu pon banyak menghabihkan masa kat kedah!

ghaya pon kat kedah. 
*ni kat ghumah Long sbelom renovation.

ghaya kat ghumah Tok Wan kat Kulim.

nie gambaq arwah tok wan dengan tok masa nak pi haji.
*rindu kat tok wan. Al-fatehah

nie la salah satu kedai kat market.
*best ooo...semua ada! jeruk? biskut? semua ada!

haaa... tgk!

nie la pekan kulim... nnt ada masa anis tunjuk pekan kuala ketil pulak.

nie la kopi Ban Eng Hong.... Sedap oooo!

time-time macam nie la teringat kenangan indah dengan abah..
Ok la...nie ja kot yang anis nak ceghita kat hangpa~
tunggu la dalam masa terdekat nie anis nak update pasai "10 perkara yang anda x tahu tentang anis"
huhuhu....dah draft tapi tak dan nak edit huhu...

No comments: