Saturday, March 27, 2010

10 perkara yang anda tidak tahu tentang saya!

Hehe...inilah entry yang dinanti-nantikan!
Ups...hehehe..
Fuh agak lama entry nie 'ter'saved...
Akhirnya berjaya jugak menghabiskan penulisan..
hahahaha! *assignment byk sgt laaaaa......

1. Suka Memasak.
gambar sekadar hiasan.

    Mungkin kemahiran memasak nie diturunkan oleh mama dan abah kepada anis! hehe
    Memang dari sekolah lagi anis suka memasak.
    Bukan jer anis, abang anis pon hebat memasak!
    Apa saja insyaallah boleh masak!
    Plus kekasih saya suka masakan saya! *angkat bakul sendiri lagi!
    Let say anis suka sesuatu tu, anis akan cuba memasak kt rumah.
    Kalau kita dah rasa kita boleh tau ingredient yg ada dlm sesuatu masakan tu.
    Fuh!


2. Suka Makan.
hehe...sejak kebelakangan nie saya suka baby!

rindu mikaeel! tgk la dia senyum tu! mcm saya x?

    Kalau dah masak, tentu la saya suka makan! yay!~
    Saya suka mencuba sesuatu yang baru!
    *sbb tu dah 'ter'tembam! hahahha...kekasih pon suka makan!

3.Penggemar 'Ice-Cream'
Vanilla Almond from Haagen Dazs. pergh! must try ok! RM13.

   Fuh fuh! Sedapppp Oooo
   Kalau time strees mmg seronok menikmati 'ice-cream'
   Waaaahhh!!! boleh gila kalau dpt 'ice cream' sedap!

nie la penyebab anis pg OU semata-mata untuk Dairy Queen Blizzard Snickers. RM7.90.


4. Peka dengan keadaan sekeliling.


    Percaya atau tak.. Itulah salah satu personaliti orang bulan Julai!


    Pemerhatian yg tajam
  
    hahaha.....Serious...anis rasa anis sgt peka... tp kalau penat or ngantuk, power tu mmg xde!
    Anis ingat lagi, masa zaman2 nakal dulu... Anis mmg selalu usha mama punya kunci kereta,
    so bila dah tau kunci tu atas meja tiba2 time nak amek kunci xde kt situ, dengan pantasnye ingat balik
    pergerakan mama.. ikut balik pergerakan mama tu smpai jumpa kunci! Yay~ hahhaha...
    Byk lg cerita, tapi malas type! :P
    Hati2 ok...hehehehee

5. Seorang yang bersifat terbuka.




   Nie la yang paling anis suka dalam diri anis.
   Semua orang boleh datang dan cakap ketidakpuasan hati mereka pada anis.
   Janji jangan cakap belakang ok? *tu boleh buat gaduh! hehehe
   Kalau nak datang minta pendapat pon apa salahnya.
   Anis memang boleh rasa orang tu ikhlas atau tak bila berdampingan dengan anis.


Ok, tu perkara yang senang didengari..
Ada 5 perkara kurang sopan yang ada pada saya!

6. Mudah terasa.
    
   Anis memang mudah terasa.
   Tapi Alhamdullillah sekarang anis dah boleh kawal perasaan nie.
   Ish ish...x elok untuk kesihatan nie!

7. Senang menangis.


    :(
    Anis nie sangat mudah menangis...
    Kalau ada cerita yang dengar ker tengok ker pon boleh nangis dah! ish!
    Adakah kerana saya seorang yg emosi?
    Mau nye x emosi.... Sejak kecil lagi anis dah mengharungi pahit getir kehidupan.
    Cewah!  

8. Cepat marah.


  Hahahaha.....
  Anis nie cepat marah kalau memandu!
  Ces!
  Boleh x kalau 'RAKYAT MALAYSIA' memandu dengan ingat org sebelah?depan?blakang?
  Mama yang duduk sebelah pon boleh urut dada ooo..
  Ish..ish...cana nak hilangkan rasa marah nie?!!!!!!
  Oh, lagi satu...
  Anis cepat marah kalau anis tgh makan kat restaurant, tiba2....
  Ketangketungketangketung! *bunyi staff2 restaurant tu hentak barang dengan kuat!
  Wachaaaaa!!! mmg mulut cilupar nie akan keluarkan kata! Ouch! Sorry!

9. Teringin mencuba/ingin tahu.




  Ok... Sifat ingin tahu tu sangat2 la bagus...Tapiiiiiiii.....
  Boleh habis duit oooo disebabkan perasaan nie! ish!!!!!!
  Yang paling anis suka cuba is makanan la!! hahaha... Heaven dow!
  Yang lain2 tu mcm menjahit, mengait dan perkara2 yang berkaitan dengan keperempuanan.
  Anis dah boleh jahit baju kurung! tp malangnye sewing machine mama kne antar repair. :(
  Disebabkan terlalu ingin tahu, anis sanggup keluar dari kereta dan mengetuk cermin kereta seorang
  uncle..Anis ingat dia telah tiada, rupanya uncle tu penat sangat sampai tertidur sambil tunggu traffic light.

10. Kawan lelaki lebih ramai dari kawan perempuan.


  Hehehe....tak tau la kenapa....
  Tapi tu lah hakikatnya... Bukan gatal, bukan miang, bukan nak flirting.
  Tapi kalau berkawan dengan lelaki lebih mudah!
  Bukan anis xde kawan perempuan, ada! cuma kawan lelaki lebih ramai la...
  Dorg lebih bersikap terbuka, xde dengki2, xde cakap belakang..
  Susah sebenarnya kita nak cari kawan menangis....
  Tapi anis suka nangis kat En. Zul jer la...
  

4 comments:

S.C.H.A said...

hahahah .. tingat lak scha tertido masa Q (jalan jem lorrr) nak g opis hahhahah malu!!!

Anis Fareeza said...

alamak...yer ker?
hahaha....
kalau dah penat sgt mmg boleh tertidur!

Mysterious Lady said...

hahahah semue same dgn aku except no 10...

_anees^ said...

hahaha!
kau mesti la sama dengan aku!
sbb kita lahir hari yg sama dan tahun yg sama!!!! :P