Tuesday, March 30, 2010

Selamat Ulang Tahun, Abah..


Happy Birthday to u...
Happy Birthday to uuu....
Happy Birthday to abahhhhh.....
Happy Birthday to uuuuuuu...

Selamat Hari Jadi yang ke-54 abah....
Alhamdulillah.... Masih panjang umur abah adik....
Adik doakan abah panjang umur...
Murah rezeki....
Bahagia selalu....
Dan Allah memudahkan segala urusan abah...
Amin....

ADIK SAYANG ABAH!!!

Saturday, March 27, 2010

Kerinduan dihari minggu!~

Acu rindu Mikaeel nie!!!
Waaaaa!!! bila la nak boleh balik ke Kedah nie!!
Abg balik mai sini laaaaaa......

Nak tgk gambar terbaru Mikaeel?
Jap!

 saja nak try buat digital scrap book untuk mikaeel!

Tengok la tu!!!! dah boleh gelak dah!!!!
Nnt acu ajar Mikaeel buat muka comel eh??

nie pulak masa abg nak bwk Mikaeel pegi cucuk. hehehe...merenung masa depan!

nie gambar Mikaeel lps kne cucuk....nak tiduq la tu!!!!

Oh! Mikaeel ada gf dah abg kata....
hahahaha...jap jap...
tembam btol baby gurl tu... nama dia 'Seputeh Qaseh Al-Insyirah' panjang x? blom + nama abah dia..ish ish

nie pulak pic untuk aunty2....
mikaeel senyum senget mcm acu!
ahahahaha...

10 perkara yang anda tidak tahu tentang saya!

Hehe...inilah entry yang dinanti-nantikan!
Ups...hehehe..
Fuh agak lama entry nie 'ter'saved...
Akhirnya berjaya jugak menghabiskan penulisan..
hahahaha! *assignment byk sgt laaaaa......

1. Suka Memasak.
gambar sekadar hiasan.

    Mungkin kemahiran memasak nie diturunkan oleh mama dan abah kepada anis! hehe
    Memang dari sekolah lagi anis suka memasak.
    Bukan jer anis, abang anis pon hebat memasak!
    Apa saja insyaallah boleh masak!
    Plus kekasih saya suka masakan saya! *angkat bakul sendiri lagi!
    Let say anis suka sesuatu tu, anis akan cuba memasak kt rumah.
    Kalau kita dah rasa kita boleh tau ingredient yg ada dlm sesuatu masakan tu.
    Fuh!


2. Suka Makan.
hehe...sejak kebelakangan nie saya suka baby!

rindu mikaeel! tgk la dia senyum tu! mcm saya x?

    Kalau dah masak, tentu la saya suka makan! yay!~
    Saya suka mencuba sesuatu yang baru!
    *sbb tu dah 'ter'tembam! hahahha...kekasih pon suka makan!

3.Penggemar 'Ice-Cream'
Vanilla Almond from Haagen Dazs. pergh! must try ok! RM13.

   Fuh fuh! Sedapppp Oooo
   Kalau time strees mmg seronok menikmati 'ice-cream'
   Waaaahhh!!! boleh gila kalau dpt 'ice cream' sedap!

nie la penyebab anis pg OU semata-mata untuk Dairy Queen Blizzard Snickers. RM7.90.


4. Peka dengan keadaan sekeliling.


    Percaya atau tak.. Itulah salah satu personaliti orang bulan Julai!


    Pemerhatian yg tajam
  
    hahaha.....Serious...anis rasa anis sgt peka... tp kalau penat or ngantuk, power tu mmg xde!
    Anis ingat lagi, masa zaman2 nakal dulu... Anis mmg selalu usha mama punya kunci kereta,
    so bila dah tau kunci tu atas meja tiba2 time nak amek kunci xde kt situ, dengan pantasnye ingat balik
    pergerakan mama.. ikut balik pergerakan mama tu smpai jumpa kunci! Yay~ hahhaha...
    Byk lg cerita, tapi malas type! :P
    Hati2 ok...hehehehee

5. Seorang yang bersifat terbuka.




   Nie la yang paling anis suka dalam diri anis.
   Semua orang boleh datang dan cakap ketidakpuasan hati mereka pada anis.
   Janji jangan cakap belakang ok? *tu boleh buat gaduh! hehehe
   Kalau nak datang minta pendapat pon apa salahnya.
   Anis memang boleh rasa orang tu ikhlas atau tak bila berdampingan dengan anis.


Ok, tu perkara yang senang didengari..
Ada 5 perkara kurang sopan yang ada pada saya!

6. Mudah terasa.
    
   Anis memang mudah terasa.
   Tapi Alhamdullillah sekarang anis dah boleh kawal perasaan nie.
   Ish ish...x elok untuk kesihatan nie!

7. Senang menangis.


    :(
    Anis nie sangat mudah menangis...
    Kalau ada cerita yang dengar ker tengok ker pon boleh nangis dah! ish!
    Adakah kerana saya seorang yg emosi?
    Mau nye x emosi.... Sejak kecil lagi anis dah mengharungi pahit getir kehidupan.
    Cewah!  

8. Cepat marah.


  Hahahaha.....
  Anis nie cepat marah kalau memandu!
  Ces!
  Boleh x kalau 'RAKYAT MALAYSIA' memandu dengan ingat org sebelah?depan?blakang?
  Mama yang duduk sebelah pon boleh urut dada ooo..
  Ish..ish...cana nak hilangkan rasa marah nie?!!!!!!
  Oh, lagi satu...
  Anis cepat marah kalau anis tgh makan kat restaurant, tiba2....
  Ketangketungketangketung! *bunyi staff2 restaurant tu hentak barang dengan kuat!
  Wachaaaaa!!! mmg mulut cilupar nie akan keluarkan kata! Ouch! Sorry!

9. Teringin mencuba/ingin tahu.




  Ok... Sifat ingin tahu tu sangat2 la bagus...Tapiiiiiiii.....
  Boleh habis duit oooo disebabkan perasaan nie! ish!!!!!!
  Yang paling anis suka cuba is makanan la!! hahaha... Heaven dow!
  Yang lain2 tu mcm menjahit, mengait dan perkara2 yang berkaitan dengan keperempuanan.
  Anis dah boleh jahit baju kurung! tp malangnye sewing machine mama kne antar repair. :(
  Disebabkan terlalu ingin tahu, anis sanggup keluar dari kereta dan mengetuk cermin kereta seorang
  uncle..Anis ingat dia telah tiada, rupanya uncle tu penat sangat sampai tertidur sambil tunggu traffic light.

10. Kawan lelaki lebih ramai dari kawan perempuan.


  Hehehe....tak tau la kenapa....
  Tapi tu lah hakikatnya... Bukan gatal, bukan miang, bukan nak flirting.
  Tapi kalau berkawan dengan lelaki lebih mudah!
  Bukan anis xde kawan perempuan, ada! cuma kawan lelaki lebih ramai la...
  Dorg lebih bersikap terbuka, xde dengki2, xde cakap belakang..
  Susah sebenarnya kita nak cari kawan menangis....
  Tapi anis suka nangis kat En. Zul jer la...
  

Saturday, March 20, 2010

"I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair"

Super Fun Gatsby Deodorant Street Fair happening on :


Date: 17th April 2010
Time: 
10am till 5pm
Venue: Front Foyer, Ground Floor, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur.




  • Where all participants will attend the Project 400 'Street Fair'.
  • There are going to be lucky draws and we have various cool gadgets worth up to RM15,000 up for grabs!
  • Among the exciting fun-fair games on that day such as Sumo Wrestling (in air bag suits!), gladiator battles and other amusing and addictive games you would expect at a fun-fair!You can get more information here : StreetFair

Here is the location map :

You can get there by Bus, Taxior by LRT *station Imbi

I want to won RM50!!! Thanks Nuffnang!

Sesi Filem.

Seperti biasa...
Sesi filem! *wah! betul nye bahasa baku! LOL
I like!~


 Alice in Wonderland
* Cinema 19.03.2010.
+ Syuhaida + Abg Chai + Malina

Nampak sgt la anis dah tua.. ups..berusia! tet!~ hahaha
Sampai dah lupa jalan cerita cartoon alice in wonderland.
Hanya beberapa slot jer yg anis teringat.
Watak Johnny Depp sangatlah saya suka! hehehe...
Graphic cerita nie pon menarik..
*kami terpaksa membeli couple sit sbb ticket semua fully booked.
  bercinta ngan malina sat...hehe
  yang x best nye 'sit' tu kebawah! mmg sakit pinggang!

Sinopsis
Cerita nie menceritakan tentang tentang seorang gadis yang berusia 19thn bernama Alice Kingsleigh yang sewaktu kecilnya diganggu oleh mimpi yang berulang yang menampilkan makhluk-makhluk aneh!
Alice menghadiri satu majlis dimana Alice akan ditunangkan dengan rakan baik ayahnya. Alice mengikuti seekor arnab yang memakai 'coat' ke sebuah pokok yang besar dan arnab itu masuk kedalam sebuah lubang.
Alice ingin melihat apa ada dibawah sana dan Alice terjatuh ke lubang Wonderland.
Apa yang dimimpikan oleh Alice sejak kecil menjadi kenyataan.
Alice bertemu dengan Nivens McTwisp si arnab, Absolem si beluncas, March Hare si arnab gila *hahahah, Mad Hatter si Johnny Depp, White Queen, Red Queen, tweedledum and tweedledee dan ramai lagi...

★★★★★


 Muallaf
* download + taken from Azril Hasrul

Pada mulanya anis langsung x faham apa message yang ingin disampaikan dalam cerita nie..
Alhamdulillah selepas menonton sekali lagi anis mula faham.

Sinopsis

Rohani 20tahun dan adiknya Rohana 14 tahun, 
dua gadis Melayu dalam pelarian mereka daripada ayah kaya, yang kasar.
Cari perlindungandi sebuah bandar kecil dan bertemu 
dengan Robert Ng, 30 tahun, guru sekolah Katolik.Laki muda menemukan dirinya dengan dua anak gadis ini dan keberanian luar biasa dan kesulitan yang mereka hadapi, di mana memaksa Robert menceritakan kenangan yang menghantui dirinya di zaman kanak-kanak.Dalam kisah ini menemukan jiwa-jiwa yang mencari keselesaan antara satu sama lain, persahabatan  untuk pengampunan dan mengimbau kenangan masa lalu.

Kesimpulan.
  • Tidak jelas apa yang berlaku pada Rohana. Namun, itu boleh dianggapkan bahawa Rohani akhirnya bertemu dengan Rohana dan Rohani mengambil keputusan untuk menjaga ayahnya yang sakit diserang stroke.
  • Tidak memaparkan secara jelas apakah Brian tertarik dengan Rohani atau agama Islam itu sendiri. Jika Brian jatuh cinta dengan Rohani, ini mungkin akan menandakan pertama kalinya Yasmin menyembunyikan hubungan romantis di filem-filem yang mengandungi agenda cinta.

★★★☆☆


 The Lovely Bones
* download

Cerita nie lagi psycho! huhuhu...
Jalan cerita nie agak lambat..
Boleh mengagak pengakhiran cerita nie.

Sinopsis
Pada tahun 1973, Susie Salmon gadis berusia 
14 tahun 
tinggal di Norristown, Pennsylvania, bercita-cita menjadi jurugambar terkenal.Ketika Susie sedang berjalan pulang dari sekolah, dia berlari kepada jirannya, George Harvey, yang melihat ke ruangan bawah tanah, dia mengatakan bahawa dia telah membina sesuatu untuk anak-anak jiran. Susie akhirnya menjadi tidak selesa dengan kehadiran Harvey dan cuba untuk pergi; tetapi George menghalangnya untuk pulang, ketika ia menahan dirinya, dia menendang wajah George dan berlari keluar dari ruang bawah tanah tetapi sesuatu telah berlaku. Sementara itu, keluarga Salmon mulai bimbang kerana Susie belum pulang lagi, dan ayahnya, Jack, keluar ke bandar untuk pergi mencarinya. Susie juga berada dibandar dan melihat ayahnya, tetapi ia tidak ayahnya tidak nampak Susie.

*Cerita nie terlalu bermain dengan halusinasi sehingga tidak dapat menjangka apa akan berlaku selepas itu.

★★★☆☆

Banyak lagi movie yang dah siap download dan DVD.
Tunggu jer la yer review2 yang akan datang.
*fuh banyak benda yang anis janjikan nie! 
tunggggguuuuuu

Tag Dari Zilhan. *must do katanya.


Ini adalah kali pertama abgku menge'tag' diri ku.
Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.
Sila jawab dengan jujur..*perluker jujur??

1.      Siapakah diri anda di rumah?
=  Seorang yang suka menonton TV + buat assignment! :D
2.     Siapakah diri anda disamping rakan?
=  Seorang periang! wahahaha....riang ker saya?
3.      5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
=  Mengikut turutan
 Kurus. LOL!~
 Mempunyai business sendri! insyaallah by next year satu kedai akan dibuka! tunggu!~~
 Nak melancong selama 4 bulan! hehe
 Nak bagi kesenangan kat mama.
 Kahwin!!!

4.      Siapakah nama pasangan anda?
=  Mohammad Zulkarnain Latiff.
5.     Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
=
1. Mata – adeh! first time tgk pon dah cair! hahaha..kantoi~
2. Kumis – saya seorang penggemar lelaki berkumis!
3. Bimbingan – sejak kami menjadi pasangan kekasih, en. Zul la yang byk membimbing saya supaya tidak 
          melakukan perkara2 yang merosakkan tu. Alhamdulillah
4. Setia – en. zul la lelaki yang sangat setia pernah saya jumpa. Insyaallah berkekalan la perasaan tu. amin.~

5. Suara – waaaaa....dengar suara lagi boleh jadi cecair! hahaha... kalau korang dgr mmg bergegar telinga 
          sbb sedap sgt.
6.     Bila tarikh anda couple?
=  8.8.2006 
7.     Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
= Dah tentu la bergaduh!~ hahhahaha semua org pernah lalui saat getir nie.
8.     Lagu tema cinta anda?
=  Cupid - 112. heeee~
9.     Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
= xmau dia berubah! i sayang u seadanya. cewah...!~ tp bak kata abg berubah untuk lebih baik bagus jugak.
         insyaallah.
10. Tag 10 rakan ada yang lain
Sesiapa rasa nak jawab nie copy jer la ok!~

Friday, March 19, 2010

Menggamit memori.

Taraaaaaaaa...I'm back!
Salam..
Wahhh!!!
Lama x update!
Rindddduuuu...

Ok! post kali nie anis nak menulis menggunakan lorat kedah ok!
* tajuk pon menggamit memori!

Macam besa la..
Nak menayang gambaq terbaru Mikaeel!
Mikaeel dah pandai memberi respon dengan gelak dan meyahut! hehehe...

gambaq nie masa mikaeel kat kuantan lg.


gambaq nie abg ambik lepas ja anis ngan mama gerak balik.
*sbb nana dia dok gheyau.

tgk comey kan?hehe...mikaeel atas daddy dia.

Ok.. Sudah la no tunjuk gambaq mikaeel..
Satg acu dia yang gheyau!

Agak lama anis tak pi market. *warga emas di kedah panggei pasar tu market!
Kalau masa abah dengan mama masih bersama, dah menjadi rutin abah akan singgah market
sbb nak beli Kopi kegemaran abah iaitu Kopi Ban Eng Hong.!
Kopi nie jugak la pernah menjadi kesukaan anis dulu2..
Tapi lepaih-lepaih minum kopi Ban Eng Hong kat ghumah mak ngah...
Sruuuppp *macam iklan pizza kat tv tu*
Teriuh teringat zaman dulu kecik2...ish.!

anis dilahirkan di Bukit Mertajam, Pulau Pinang.
*sebab tu la loghat kedah nie boleh pakai lg! 

kecik2 dulu pon banyak menghabihkan masa kat kedah!

ghaya pon kat kedah. 
*ni kat ghumah Long sbelom renovation.

ghaya kat ghumah Tok Wan kat Kulim.

nie gambaq arwah tok wan dengan tok masa nak pi haji.
*rindu kat tok wan. Al-fatehah

nie la salah satu kedai kat market.
*best ooo...semua ada! jeruk? biskut? semua ada!

haaa... tgk!

nie la pekan kulim... nnt ada masa anis tunjuk pekan kuala ketil pulak.

nie la kopi Ban Eng Hong.... Sedap oooo!

time-time macam nie la teringat kenangan indah dengan abah..
Ok la...nie ja kot yang anis nak ceghita kat hangpa~
tunggu la dalam masa terdekat nie anis nak update pasai "10 perkara yang anda x tahu tentang anis"
huhuhu....dah draft tapi tak dan nak edit huhu...

Friday, March 5, 2010

Bisa Gugur Jantung~~

Waaaaa......
Kalau tgh marah pon boleh sentum lebar tau!
Rindu rasa hati nak peluk-peluk...Nak cium-cium....
Eeeee....Geram tau!

Nak tengok? Jap....

hahaha....hyeeee.....

Haaaa.....Ada lagi jap jap...

mata saya bulat kan kan?cuba teka saya mcm sapa?

nie acu saya! anis fareeza...sama kan? :D

saya suka nangis dulu...tp sekarang saya suka tidur :D

mikaeel pg jalan-jalan nieee......

Oooo....acu letak gambar mikaeel dlm blog yer...


Nnt acu letak gambar mikaeel byk-byk ok?

*Muhammad Mikaeel Zilhan.