Saturday, February 13, 2010

Cuti Penuh Dengan Kegembiraan~

Salam...
Huhu....
1.Cuti selama 1minggu nie, byk benda nak buat!
Insyaallah kalau planning menjadi, 19 and 20 February we are going to Port Dickson..
Insyaallah....Sebab mereka payah sgt nak arrange date! grrrrr....

Layout baru! wink wink! igt senang ker nak setup?
Design mmg la senang...Photoshop and illustrator jer!
Tp bab nak setting width and length tu, Ya Allah!
Tapi kan....Nampak cacat x? :D
Ok...Jangan tanya kenapa gambar tu blur! Ask en zul! :D peace en zul!

Back to the topic!
2.Cuti nie la nak kne menelaah buku 'Ship Construction'!
Tu la anis, nak design merepek2 jer! Ambik! Baca buku yang out of course! LOL
It's ok! At least saya tahu bagaimana structure kapal! hehehe..

3.Cuti nie jugak nak kne buat model kapal... eh eh ...mock up model!
Ingat senang ke final semester???!!!
Siap Miss request 3D Simulator lagi!! Gosh! I'm Dead! wahahahaha

Cuti ni pon kena buat 10 sketch untuk Furniture Design *Mr Amer.
Wohohoho....Sikit jer kan 10?
Oh Sebut pasal Mr Amer....
That day anis cerita ngan mama...
"ma..kenapa mr. amer ngan org lain dia x marah2...Tapi ngan adik, dia mcm tegas! Adik bwk satu sketch dia marah! Tapi org lain x bwk sketch dia x marah....Siap bg idea lg!"
Mama jawab..
"Adik, Mr amer tu lecturer, dan dia dah melalui apa yang adik lalui sekarang. Dia bukan mengajar untuk budak sekolah menengah yang dia treat samaaaaa jerr...Untuk level adik lain.."
"Dia treat student dia bukan dengan cara yang sama, mungkin yang student slow sikit dia bimbing dan tak terlalu push. Tapi sebab adik munkin cepat pick up or boleh jawab soalan dia, dia nak adik independence!"

Wow! Kata-kata mama tu ada betulnya..Penah ke anis x menbidas Mr Amer?
Ups!! Saya seorang yang mempertahankan design saya! yay!
So...X salah cara Mr amer! Peace Mr Amer!

4. Cuti nie kena siapkan design cruise! YO!!
Insyaallah mudah sahaja!
Cuma perlu kikis perasaan MALAS! yay!~


OK! MOVIE SESSION!


AIR TERJUN PENGANTIN 

Air Terjun Pengantin.
Anis, Nanie, Miss Intan, Zety, Yati (adik zety), Syera and Ekin...
Kitorg bersama-sama menempuh KLCC untuk ke Petrosains sebenarnya!
Tapi kitorg nie xtau la pulak yang Petrosains TUTUP every MONDAY!
So jangan pergi hari isnin ok!
Jadi kitorg masing2 gila wayang! Apa lagi! Semua menuju ker wayang.
OK!
Cerita Air Terjun Pengantin nie ialah cerita Indonesia.
Yang dilakonkan oleh Tamara Blezynski yang juga pernah berlakon untuk filem malaysia, CICAKMAN 2.

haaaa...tu yang hitam tu..hehehe...

Sinopsis!
Tiara, seorang bekas atlet Wushu yang bersara selepas peristiwa trauma yang membuat dirinya menghadapi Achluophobia takut kegelapan.Suatu hari, Tiara dan kekasihnya menjemput Mandy, anak saudaranya dan teman-temannya untuk bercuti di pulau yang begitu terpencil dan usang. Tak satu pun dari mereka pernah berfikir bahawa ada pembunuh yang kejam berada di pulau itu, yang mengancam hidup mereka.
Kenapa nama air terjun tu Air Terjun Pengantin? 
Macam mana boleh ada pembunuh kejam?

Jeng-jeng.....Nak tau selanjutnya? 
pergi la menonton!
Oh! tapi cerita nie agak kurang sopan dan terlalu seksi!
Mungkin ada yang bakal tersentuh...hahahha!

nie baru sikit! ish ish.... 


THE PRINCESS AND THE FROG

 The Princess and The Frog.
*Download.
Sinopsis.


Pada tahun 1912 New Orleans, seorang wanita bernama Eudora membaca cerita kepada putrinya Tiana dan teman putrinya Charlotte La Bouff tentang Putera Katak. Charlotte menginginkan kisah romantis seperti didalam buku, sementara Tiana menyatakan ia tidak akan pernah mencium katak.
Bertahun-tahun berlalu dan Tiana menjadi wanita muda yang cantik yang bekerja dua pekerjaan sehingga ia dapat mengumpul wang untuk memulakan Restoran sendiri, kerana ingin memenuhi impian ayahnya. Dalam masa yang sama, Putera Naveen tiba di New Orleans dari negara asal, Maldonia. Orang tua Naveen tidak mengakui dirinya kerana ia boros gaya hidup, maka ia harus juga mendapatkan pekerjaan, atau berkahwin dengan orang kaya, seperti Charlotte. Ayah Charlotte "Big Daddy" La Bouff menyamar untuk Mardi Gras. Big Daddy telah menjemput Naveen untuk tinggal di rumahnya sebagai tetamu terhormat. Charlotte menggajikan Tiana untuk membuat beignets, yang memberinya cukup wang untuk membeli kilang gula yang akan ditukarkan ke Restoran.
Sementara itu, Naveen dan pelayan Lawrence lari ke tempat Dr Facilier, seorang doktor voodoo. Mengundang mereka ke emporium, Facilier meyakinkan mereka bahawa dia boleh membuat impian mereka. Namun, manusia tidak mendapatkan apa yang ia harapkan; Naveen menjadi katak sementara Lawrence diberi voodoo pesona yang membuat dia terlihat seperti Naveen. Facilier ingin Lawrence berkahwin Charlotte, selepas itu ia akan membunuh 'Big Daddy' dan mengambil segala kekayaannya.
Charlotte menggoda dengan "Naveen" sedangkan Tiana tahu dia mungkin kehilangan kilang itu kerana ada penawar harga yang lebih tinggi. Pakaian Tiana rosak kerana dikotorkan oleh agen kilag gula itu. Charlotte, merasa kasihan padanya, memberikan Tiana pakaian puteri dan sebuah tiara. Setelah Charlotte kembali ke pesta, Tiana membuat keinginan pada Tahi Bintang untuk menemukan seekor katak yang duduk di sebelahnya. Katak itu ialah Naveen yang meminta Tiana (percaya bahawa Tiana ialah seorang putri) untuk menciumnya dan melepaskan diri dari Facilier voodoo. Tiana bersetuju dengan ganjaran wang yang diperlukan untuk membeli kilang gula itu. Namun, daripada Naveen berubah menjadi manusia, Tiana pula berubah menjadi katak.!!
Kesudahannya?
hahahha... Tgk la sendiri!
Chiow!

No comments: