Monday, February 22, 2010

Abis sudah cuti!~

Salam.
Ok!
Isnin datang melabuh.
Cuti dah berlayar jauh ke laut!
*puitis pulak! STOP!

Ok!
Untuk melepaskan rasa puas dengan cuti sbb hari-hari seterusnya bakal membuat KEPALA SERABUT!
Dang!

Sabtu hari tu mmg plan, kalau xde pape nak ke Putrajaya.
Ada Karnival WOW Putrajaya.
Ingat xnk pg dah sbb bgn lambat.
Tiba Hakim call.
H : "Kata nak g jenjalan!"
A : "ingat hakim x jadi sbb x call" *eceh! alasan!
H : "hakim baru sampai shah alam. Jom la, Ika dah tanya."
A : "ok ok...datang la amek anis..bgtau 99 jugak!"
H : "lps hakim makan hakim amek"
TET~ hakim trus letak!

Trus g Putrajaya!

Terus pg Taman Warisan dlu...
Pekena Roti John!
Lapar!
satay Hj Samuri

roti john sedap! oh!

Lepas makan trus mencari kat mana letaknya Karnival WOW Putrajaya tu...
ok la...Tapi x berapa meriah. :D
Oh..Pihak Perbadanan Putrajaya ada tunjuk project2 yang bakal dibangunkan kt Putrajaya!
Ada satu Service Condo nie cantik sgt design dia!
Kitorang dah book yang tgh2 tu ok!
Nak dok sini!


Ada Hot Baloon!

taraaa

wraaaaagggg....

Untuk melihat gambar lg, sila KLIK sini!

Pulang dari Putrajaya trus pg ICT sec 7.
Waaaaaa......Banyak sgt lampu!
I LIKE!~

membazir! hahahha!

nasib snow man tu rendah!

suka!

cantik kan! mmg nak pg Korea ar cani!

peace!
Untuk melihat gambar lg, sila KLIK sini.!

Lagi satu berita gembira!
Isnin xde class pagi! YAY!!~~~ 

CUTI ABIS SUDAH!~

Thursday, February 18, 2010

Valentine's Day Outing.

Salam.
Title tu macam kurang senangkan?
Same goes to me!
Tapi biar laa...
Anis nak bgtau...........
'KENAPA KITA TAK PATUT SAMBUT VALENTINE DAY'!

Sebab Valentine's Day diisytiharkan oleh seorg Pope pada 19th Century *kalau kita sambut, sama la mcm kita sambut christmas! NO! NO!

So kalau nak tunjuk kan rasa sayang kita kepada kekasih......
Hari2 la sayang! Hari2 la belikan bunga! aicheh!!!hahahaha...
Baru betul sayang! Yay!~

17 February 2010

bersama phone baru malina!

Girls' Day Out!
Wachaaa!
Date ngan malina and rakan2 MSU beliau!
hikhik!
First time lepak ngan Tim and Mizza...
Ya Allah...Non Stop gelak! hehehe...
Kitorg dok kat Jusco Bukit Tinggi, Klang dari kol 11.40am till 6.45pm..
OMG! lama sangat dah tu!
Nak tgk movie jer pn!
Tp beratur sikit punya panjang! Terpaksa amek Ticket kol 4pm.
Makan Chicken Rice Shop, Lepak Old Town White Coffee.. :D

dengan Tim

malina and mizza

hehehehe...

OK! MOVIE SESSION!



VALENTINE's DAY!
*Cinema
+ Amalina + Tim + Mizza

Waaaaa.....Bila tgk movie nie mmg rasa nak fall in loveeeeeee!
Aicheh! mcm la x fall in love skang... upsss...hukhukhuk...
Rasa macam nak bungaaa jer hari2!
Tapi movie nie best sbb ending dia x dijangka!! Wohohoho....
Serious struggle sgt nak tgk cite nie! kne beratuuuurrr panjaannngg!
Kne beli ticket yg 4pm even kol 11am beratur! Yer ar! Full kot!


STARRING
Ashton Kutcher
Jennifer Garner
Jessica Alba
Patrick Dempsey
Eric Dane
Bradley Cooper
Julia Robert
Anna Hathaway
Topher Grace
Taylor Swift
Taylor Lautner

Alamak...ramai sgt...smpai lupa! LOL...nie jer yg terfikir! Malas nak search!

SYNOPSIS
Cerita nie mengisahkan dia tu bercinta dengan dia nie...
Dia tu kena DUMP dengan dia nie..
Dia tu kena tipu dengan dia nie!
*nak tau g tgk sendiri...kalau bgtau synopsis nnt sme tau ending dia! WHAT!

OH! tolong la pergi menonton cerita nie...sangat best! hehehe....

Tuesday, February 16, 2010

Google Chrome

Ngeeee....
Skin untuk Google Chrome bukan la baru actually...
Cuma anis yg dah curang Mozilla!
Wahaahahaha!

Dulu sbb xleh save password automatically.
Tp sekarang da boleh...
So TERpaksa beralih arah!
Sila la click sendri!
  
Google Chrome Skins

tgk tgk! kan comel tu!

bukak facebook pn cantik! wahahaha

Aktivitas.

Salam..

14 February 2010.
Seperti biasa!
Saya dan dia merupakan pasangan yang tidak menyambut Valentine's Day  .
Tapi kami tetap keluar bersama.. Hakhakhak!


1. Kenduri Perkahwinan Kakak Muhammad Nur Ashraf a.k.a Botuck!
Diorg nie org minang(negeri 9). 
So first time anis pg kenduri org minang.
Lauk2 dia sme yg pedas2! I LIKE!
MASAK LEMAK DAGING SALAI.
PUCUK UBI MASAK TEMPOYAK.
LABU KUNING MASAK LEMAK CILI PADI.
AYAM MASAK REMPAH!

OMG! Semua lauk tu I LIKE! 
Serious teruja nak makan...tp...fhm2 jer la...kenduri kan! TET!

 cantik kakak botuck!

 pelamin nie buatan sendiri oleh aunty2 botuck! dan telah dijual pd mak andam! cool!
*botuck suruh kitorg bergambar atas pelamin tu, oh! tidak..x surprise ar!



mcm biasa! snap sendiri! tp blur!

mendapat bantuan dari kekasih..hikhik

2. Putrajaya
Pg Putrajaya pon sebab nak jumpa Faizal.
Hhuhuh...
Berjalan kita!
sreng sreng ciiikiciiiki *bunyi transformers transform! hahhaa...

mcm biasa juga! saya suka pose nie! biar ar!

ini juga!

panas ar! so senyum pn ala-ala paksa! sorry!

matahari di atas saya!
15 February 2010

bought this bag from  Mediha Omar!

MOVIE SESSION!




Sherlock Holmes.
*download

OMG! Bestnyeee movie nie!
Serious rugi x tk kat wayang.ughhh....
Sangat suka character Jude Law.

History.
Sherlock Holmes adalah tokoh fiction dari akhir abad kesembilan belas dan awal abad kedua puluh yang pertama kali muncul dalam penerbitan pada tahun 1887. Ia adalah ciptaan penulis dan doktor Scotland Sir Arthur Conan Doyle. Seorang brilian yang berpusat di London "consulting detective", Holmes terkenal kerana kehebatannya intelektual dan terkenal kerana cerdas menggunakan pengamatan, penalaran deductive dan kemahiran forensik untuk menyelesaikan kes-kes sukar.

Synopsis.

Pada tahun 1891 London, Sherlock Holmes (Robert Downey, Jr) dan Dr. John Watson (Jude Law)  mencegah ritual pembunuhan seorang gadis oleh Lord Blackwood (Mark Strong). Mereka tiba tepat pada masanya untuk menghentikan Blackwood, dan Blackwood ditahan.

Irene Adler (Rachel McAdams) kemudian muncul di lokasi - penjenayah perempuan yang handal telah dua kali menjatuhkan Holmes. Beliau berjumpa Holmes untuk mengejar kes seorang yang hilang berambut merah bernama Reordan, pada saat yang sama juga membiarkan Holmes tahu dia mempunyai suami baru dan telah menceraikannya dan menjemput dia untuk meneruskan hubungan cinta lama mereka. 




Hehehe....Apa kata korang download cerita nie nak?
wahahahaha!

Sunday, February 14, 2010

Accidentally!~

Wow!
Dia sedang membaca blog saya?
hehehe...
HYE!

Saturday, February 13, 2010

Oh..Movielg...

LEMBING AWANG PULANG KE DAYANG

Lembing Awang Pulang Ke Dayang
*Astro 953
Cerita nie menarik!
Dilakonkan oleh : Farid Kamil, Siti Elizad, Zulhuzaime dan Mei Lin.
Mengikut mitos yang disebarkan Panglima Awang lah orang pertama yang mengelilingi DUNIA!
Tetapi disebabkan tiada rekod atau catatan yang ditulis oleh Panglima Awang, maka ini dikatakan hanya mitos. Wallahualam....
Sinopsis
Filem ini diilhamkan dari kisah 'Lembing Awang Pulang Ke Dayang' yang merupakan sebuah hikayat di hujung kurun ke-18 yang berlaku di Johor. Ia mengisahkan pengembaraan Awang selama tiga tahun bagi menyempurnakan adat untuk mengahwini kekasih hatinya.
Dalam pengembaraan Awang, dia mula memahami erti hidup dan mempelajari sejarah kebesaran keluarganya. Dia juga bertemu beberapa watak di mana dia mampu menimba ilmu, menjalin persahabatan dan menerima penghormatan.
Sepeninggalan Awang, hati tunangnya Dayang cuba dicuri oleh Bachok dengan bantuan guru silatnya, Panglima Merah, bekas ketua lanun yang amat digeruni di perairan laut Melaka. Setelah menempuh pelbagai dugaan dan cabaran, Awang dianugerahkan dengan dua bilah lembing pusaka bernama Lembing Laki dan Lembing Bini.
Pelayaran Awang membawanya ke pelabuhan Makasar di mana peluang memenuhi cita-citanya tersedia.
Adakah cintanya masih setia bila digoda wanita Belanda?
Di kota Goa, dapatkah dia menemui citra keturunannya?
Hikayat ini terkenal kerana peristiwa berdarah yang meragut 99 nyawa.
Adakah tragedi ini padah akibat adat janji yang dimungkiri atau angkara nafsu dendam yang tersimpan?

Apa tunggu lagi!
Pergi la menonton kat Astro Box Office 951 bagi sesiapa yang tak menonton di wayang!

Cuti Penuh Dengan Kegembiraan~

Salam...
Huhu....
1.Cuti selama 1minggu nie, byk benda nak buat!
Insyaallah kalau planning menjadi, 19 and 20 February we are going to Port Dickson..
Insyaallah....Sebab mereka payah sgt nak arrange date! grrrrr....

Layout baru! wink wink! igt senang ker nak setup?
Design mmg la senang...Photoshop and illustrator jer!
Tp bab nak setting width and length tu, Ya Allah!
Tapi kan....Nampak cacat x? :D
Ok...Jangan tanya kenapa gambar tu blur! Ask en zul! :D peace en zul!

Back to the topic!
2.Cuti nie la nak kne menelaah buku 'Ship Construction'!
Tu la anis, nak design merepek2 jer! Ambik! Baca buku yang out of course! LOL
It's ok! At least saya tahu bagaimana structure kapal! hehehe..

3.Cuti nie jugak nak kne buat model kapal... eh eh ...mock up model!
Ingat senang ke final semester???!!!
Siap Miss request 3D Simulator lagi!! Gosh! I'm Dead! wahahahaha

Cuti ni pon kena buat 10 sketch untuk Furniture Design *Mr Amer.
Wohohoho....Sikit jer kan 10?
Oh Sebut pasal Mr Amer....
That day anis cerita ngan mama...
"ma..kenapa mr. amer ngan org lain dia x marah2...Tapi ngan adik, dia mcm tegas! Adik bwk satu sketch dia marah! Tapi org lain x bwk sketch dia x marah....Siap bg idea lg!"
Mama jawab..
"Adik, Mr amer tu lecturer, dan dia dah melalui apa yang adik lalui sekarang. Dia bukan mengajar untuk budak sekolah menengah yang dia treat samaaaaa jerr...Untuk level adik lain.."
"Dia treat student dia bukan dengan cara yang sama, mungkin yang student slow sikit dia bimbing dan tak terlalu push. Tapi sebab adik munkin cepat pick up or boleh jawab soalan dia, dia nak adik independence!"

Wow! Kata-kata mama tu ada betulnya..Penah ke anis x menbidas Mr Amer?
Ups!! Saya seorang yang mempertahankan design saya! yay!
So...X salah cara Mr amer! Peace Mr Amer!

4. Cuti nie kena siapkan design cruise! YO!!
Insyaallah mudah sahaja!
Cuma perlu kikis perasaan MALAS! yay!~


OK! MOVIE SESSION!


AIR TERJUN PENGANTIN 

Air Terjun Pengantin.
Anis, Nanie, Miss Intan, Zety, Yati (adik zety), Syera and Ekin...
Kitorg bersama-sama menempuh KLCC untuk ke Petrosains sebenarnya!
Tapi kitorg nie xtau la pulak yang Petrosains TUTUP every MONDAY!
So jangan pergi hari isnin ok!
Jadi kitorg masing2 gila wayang! Apa lagi! Semua menuju ker wayang.
OK!
Cerita Air Terjun Pengantin nie ialah cerita Indonesia.
Yang dilakonkan oleh Tamara Blezynski yang juga pernah berlakon untuk filem malaysia, CICAKMAN 2.

haaaa...tu yang hitam tu..hehehe...

Sinopsis!
Tiara, seorang bekas atlet Wushu yang bersara selepas peristiwa trauma yang membuat dirinya menghadapi Achluophobia takut kegelapan.Suatu hari, Tiara dan kekasihnya menjemput Mandy, anak saudaranya dan teman-temannya untuk bercuti di pulau yang begitu terpencil dan usang. Tak satu pun dari mereka pernah berfikir bahawa ada pembunuh yang kejam berada di pulau itu, yang mengancam hidup mereka.
Kenapa nama air terjun tu Air Terjun Pengantin? 
Macam mana boleh ada pembunuh kejam?

Jeng-jeng.....Nak tau selanjutnya? 
pergi la menonton!
Oh! tapi cerita nie agak kurang sopan dan terlalu seksi!
Mungkin ada yang bakal tersentuh...hahahha!

nie baru sikit! ish ish.... 


THE PRINCESS AND THE FROG

 The Princess and The Frog.
*Download.
Sinopsis.


Pada tahun 1912 New Orleans, seorang wanita bernama Eudora membaca cerita kepada putrinya Tiana dan teman putrinya Charlotte La Bouff tentang Putera Katak. Charlotte menginginkan kisah romantis seperti didalam buku, sementara Tiana menyatakan ia tidak akan pernah mencium katak.
Bertahun-tahun berlalu dan Tiana menjadi wanita muda yang cantik yang bekerja dua pekerjaan sehingga ia dapat mengumpul wang untuk memulakan Restoran sendiri, kerana ingin memenuhi impian ayahnya. Dalam masa yang sama, Putera Naveen tiba di New Orleans dari negara asal, Maldonia. Orang tua Naveen tidak mengakui dirinya kerana ia boros gaya hidup, maka ia harus juga mendapatkan pekerjaan, atau berkahwin dengan orang kaya, seperti Charlotte. Ayah Charlotte "Big Daddy" La Bouff menyamar untuk Mardi Gras. Big Daddy telah menjemput Naveen untuk tinggal di rumahnya sebagai tetamu terhormat. Charlotte menggajikan Tiana untuk membuat beignets, yang memberinya cukup wang untuk membeli kilang gula yang akan ditukarkan ke Restoran.
Sementara itu, Naveen dan pelayan Lawrence lari ke tempat Dr Facilier, seorang doktor voodoo. Mengundang mereka ke emporium, Facilier meyakinkan mereka bahawa dia boleh membuat impian mereka. Namun, manusia tidak mendapatkan apa yang ia harapkan; Naveen menjadi katak sementara Lawrence diberi voodoo pesona yang membuat dia terlihat seperti Naveen. Facilier ingin Lawrence berkahwin Charlotte, selepas itu ia akan membunuh 'Big Daddy' dan mengambil segala kekayaannya.
Charlotte menggoda dengan "Naveen" sedangkan Tiana tahu dia mungkin kehilangan kilang itu kerana ada penawar harga yang lebih tinggi. Pakaian Tiana rosak kerana dikotorkan oleh agen kilag gula itu. Charlotte, merasa kasihan padanya, memberikan Tiana pakaian puteri dan sebuah tiara. Setelah Charlotte kembali ke pesta, Tiana membuat keinginan pada Tahi Bintang untuk menemukan seekor katak yang duduk di sebelahnya. Katak itu ialah Naveen yang meminta Tiana (percaya bahawa Tiana ialah seorang putri) untuk menciumnya dan melepaskan diri dari Facilier voodoo. Tiana bersetuju dengan ganjaran wang yang diperlukan untuk membeli kilang gula itu. Namun, daripada Naveen berubah menjadi manusia, Tiana pula berubah menjadi katak.!!
Kesudahannya?
hahahha... Tgk la sendiri!
Chiow!

Monday, February 1, 2010

Agak Malas!


Salam!
Memandangkan nie Final Semester anis, jadi kne lebih rajin! *wahahahhaha!
Sorry kalau lama x update...*eh ada ker org amek tau? tp peduli apa! Janji ada org baca!
Oh Yer!!!!!
Tidak lupa juga pada Abah tersayang!!!!! *abah kita baca blog kita tau! :P jgn jealous!


Ok....
This semester, anis boleh pilih apa jua project yg ingin dilakukan!
Yay! i chose cruise!!!! Wohohohoho! I'm designing a cruise!!!
Yang best ialah xde sapa yg pernah design cruise!
Tapi Star Cruise Malaysia dah xde! Dorg dah pindah kt Thailand!
Cana nak buat study case!???? *boleh mati ooooo!!!!
Xpe....xpe.....itu bukan alasan!
Doakan saya! Amin...

Hari nie genap la usia Mikaeel 15hari!
Ish....rindu dah nie....
Kakak berpantang kat Kuantan!
Nak tgk picture mikaeel? sat......

walaupon blur! tp saya suka mikaeel begini! jap jap...ada lg!

hehehe...nie nana mikaeel yg letak bear!

ya allah! geram nyeee! mikaeel asyik tidur jer kakak ckp! tu mmg perangai daddy n acu dia! wahhahaha

comel kan saya?????yay!~

saya tidur lagi!!!!

Acu!!! cukuppppp......Mikaeel nak tiduq laaaaa.....
ok ok!


 

Macam biasa! 
Movie session! :D
Adnan Sempit!
Mmg xleh dok diam laaaaa.....Gelak x igt!!! ish!
Mmg adnan nie cute miut! eeee! hehehehe.....
*Sila bawa Student Card anda ke mana2 TGV or GSC untuk mendapat harga Student :D sampai kol 6pm jer! INGAT!!!

 
Post Grad!
DVD!....
Cite nie boleh la.....Mengisi masa yg terluang...
Actually cite nie cite pasal cinta! bukan pasal dia nie baru graduate!
ish!
Now What?

Queens of Langkasuka..
DVD
Movie Thailand yang quite interesting! huhuhu....
Agak menarik graphic dia... Maju 3 tapak dah thailand.!
Baju2 dia mmg cantik! Sebab dorg ada pakai baju tradisi Melayu! :D

 
Couples Retreat..
DVD.
Sapa2 yang agak terbabas dengan pasangan masing2...Bolehlah nonton cite nie!
:D
Oh! tak pn pegi island untuk mengeratkan lagi hubungan! eh..pandailah anis! ups...sorry :D
Cerita nie menarik sgt....Kita boleh tgk Ragam lelaki dan perempuan yang betul2 wujud kan alam nie!
ishhhhh....... Romantic jugak!
CUMA!!! saya x suka Vince Vaughn. !!!! nasib dia romantic dlm cite nie!


 
The Fantastic Mr. Fox....
Download Torrent!
Oh.....I love this movie!
Memang sangat menarik....
At first tgk cite nie pn dah tau yg Suara Mr. Fox - George Clooney :D
huhuhuhu.....
Cite nie based on book - written by Roald Dahl.....
MUST WATCH!!!! :D
Ok....abis dah movie2 yang di tonton.....Kalau ada lg akan diupdate...huhuhu

*Semoga Abah cepat sembuh......Amin*