Friday, December 31, 2010

Goodbye 23.

Salam....
Hahaha....bukan goodby 2010 eh?
Nope! 2011 is the beginning of my success life..Insyaallah!
Ok let me tell you what was happened in 2010. heeeee...

18.1.2010
a small little boy who is very very very cute born into this world.
Sumpah kalau tgh marah pon boleh hilang kalau tgk budak kecik nie!
Muhammad Mikaeel Zilhan berusia beberapa jam.

Mikaeel berusia 11 bulan + +

June 2010
Alhamdulillah...
Settle Diploma of Interior Design.


July 2010
Ok... 23 bukan satu nombor yang kecil ok~
Lunch with Syarul Azren kat Ikea pada Hari Lahir kami.
Yea i met her through Blogger! heeeeee...
Alhamdulillah we became a good friend now.

Oh... pada hari tu jugak dapat pergi untuk 2nd Interview dengan IKEA.
Tapi rezeki tak menyebelahi Anis. X dapat.

August 2010
Alhamdulillah...
me....was employed by Swerve Design Sdn Bhd on 1st Ramadhan...
Syukur sangat!
A good working environment, colleagues who taught me a lot of things, very kind boss and most importantly i've learned a lot about the logic by selecting for the right material. 
I sangat suka kerja~ yeah~
buka puasa with Swerve Design and Minimalist Concept.

December 2010
Alhamdulillah...setelah sepuluh tahun kami berpisah...
Tapi masih boleh berjumpa...
Terima Kasih Facebook!
Rakan-rakan Sekolah Rendah dulu..
Subhanallah...mereka masih ingat anis...
Yang paling gembira sekali, anis dapat berjumpa dengan Ana.
Berjumpa di Majlis Pernikahan Hafizah.
Oh! Kitorang pegi ziarah sekolah rendah jugak.
Gambar sekolah nanti anis tunjuk yer. sbb masih dengan Ana.

nie la Hafizah.

selamat menjadi isteri kepada Ahmad.

Kat rumah dah!

Dan Malaysia menjadi juara untuk Piala Suzuki AFF

hehehe..
Kerana Malaysia menanglah, kami diberi 'Public Holiday' oleh perdana menteri~

Oklah...InsyaAllah bertemu kita dengan 2011 yang akan memberi sinar baru pada hidup kita semua.
Amin.

Tuesday, December 28, 2010

Siti Dialam Fantasi

Salam...

Berfantasi bersama Syarul...hehehe...
Syarul ambil anis kat office..macam biasa.. Bersama baby baru Syarul! 
*OMG syarul! aku lupa snap ngan baby baru ko! 
Anis drive to Istana Budaya.
Pegi ambil ticket.
Tak ramai lagi, jadi kami mengambil kesempatan untuk bergambar!

heeeee...anis d'fantasi! oh nmpk x lipas tu? grrrrr

Syarul.

Masih awal, so kami makan kat kedai Sany Char Kuew Tiaw.
Oh! Kat situ ada Fizo Omar, Johan Raja Lawak bersama isteri..
Syarul tanya "ko xnak bergambar dengan Fizo?"
Erk! seumur hidup x peah lagi la anis gila nak bergambar ngan artis :D 
Kalau Altimet! nak nak!!! hehehe....

Makan sampai habis.
Menuju ke Panggung Seri.
Bermulalah fantasi si Siti.

Jalan cerita dia sangat kreatif cuma ending dia "mcm tu jer?"
Anis rasa johan dan abby yus la penyeri cerita nie...hehehe....
Mereka sangat lawak!
Lakonan Liyana Jasmay sangat mantap...
Dia bagaikan dah biasa dengan teater!
Ok la!
Fizo dan Liyana

para artis

hehehe ada suasana dalam air dan ramai duyung!

ngeeeeeee....

K la! 
bye! 
nak ZZZZzzz.... Good nite!~

Friday, December 24, 2010

Aku Leka!

Salam...

Aku sangat leka sekarang.
Subhanallah.
Ya Allah..Tunjukkanlah jalan yang benar untuk aku bertaubat..

Thursday, December 23, 2010

Update pantas lagi laju!~

Salam..

1.

Congratulation buat kekasih!
Sorry sebab i baru blog! *tau tau la i busy kan!


2.
23 Disember 2010.
Takziah buat keluarga kekasih sekeluarga atas pemergian 'mak'...

Mak adalah mak kepada mama 99...
Anis baru jumpa mak, 2 kali jer..
Tu pon masa hantar Hanna masuk asrama dan Raya Aidilfitiri yang lepas.
Masa hantar Hanna dulu anis x berani lagi bercakap dengan mak.
Tapi masa raya tu, anis dah bersembang dengan mak.
Ingat lagi mak ada cakap 'Jangan malu2 makan, dulu mak sihat boleh la mak masakkan. Sekarang mak dah sakit. Baring ja la'
erm....
Al-fatehah. Semoga roh mak ditempatkan dengan orang-orang yang beriman... Amin.

nie je gambar yang anis ada.


3. 
Yeah!
Masa yang dinanti-nantikan telah tiba!


yeah! Baru je siap dipasang tadi. hehehe...
Dapat HyppTV free. 
Cordless phone free.
Ah! lebih banyak la!

Dan lebih senang la nak blog lepas nie!

Tuesday, December 21, 2010

21st December 2010.

Salam...
Hopefully this is not my last entry for this year!  hehehe..

I just visit Mysteriouslady. We met in this virtual world and more surprising is we share the same birth date!
She post about July 13 Astrology. Its so true! hahahaaha...We r Cancerians..
Ok la, what drive me to write something is...


'Friends and Lovers

Despite their intelligence, July 13 natives often choose the wrong people to be their friends and lovers. On the face of it, that's not good, but they may learn lessons that can help them later in life. They love with a true heart yet sometimes feel forced to compromise. - hmm are you one of them?'

I copied this from Mysteriouslady's blog. 
What is written in July 13 Astrology damn true doh!

Ok....My success now is because I have chosen a wrong person to love..*its an old story...
But i thank him because he makes me rise to success..*a lot of bad things that i learned from him.
and the most i want to thank him because of him, i've met someones truly love myself. oh!...
Aki once said ....
"anis, 99 memang nak kan perempuan yang pernah lalui segala keburukan dan datang kat dia dengan perubahan yang baik." 
InsyaAllah we will be united with love and affection. Amin...

p.s : truly deeply in love with kekasih...hehehehe....

Tuesday, December 14, 2010

Mereka Disatukan.

Sabtu - 4.12.2010.
Bertolak ke Kuala Kangsar seawal 11pagi dari Gombak.
Anis dan Eika.
tapi singgah sebentar di MCD untuk memenuhkan perut.
Dengan berbekalkan Mc Chicken Supreme set medium 2, kami memulakan perjalan...
yeaaaahhhh...memandu ke utara tanpa mama! hehehe.*nmpk sgt anak mama!

tgk! sempat.....
Sepanjang perjalanan kitorg bercerita jer....
maklum la, lama tak jumpa...hehehe

sambil ika dok tetttt teettt teettt... 

heeeee.....nmpk dah bukit2...

Tanpa berhenti dimana2! Kami selamat tiba di Tol Kuala Kangsar jam 2pm.
*whooopsss lupa nak upload dr phone. malas!
Kami menggunakan direction dalam card je untuk ke rumah naniey..
Tapiiii.......kami salah simpang ke rumah naniey! miahahaha....
Melilau2 kitorg dalam Kg sayong masjid tuuu...heeeee

Sesampainye kami, mcm org besar2 pulak disambut..hehehe *sebab sesat :P
Naniey masih x bersiap lagi sebab masih awal. *yay sempat tgk naniey bersiap.
Majlis akad nikah dilakukan di Masjid Sayong. Naniey tunggu di rumah.
Batal air sembahyang dirumah...Jeng jeng jeng.

Naniey di'make up'

Siap!


menanti kehadiran suami. youch!

boleh nmpk kan muka kegembiraan?


anak sedara naniey...alia ngeeee..


bergambar dengan pengantin.


eika pon!

Nazrah Hanani selamat menjadi isteri kepada Kamaruzzaman.
Alhamdulillah..

acara batal air sembahyang...Kamal pakaikan gelang untuk naniey.

sorry la blur sikit...hehehhe...sbb tgh pegang alia.

mcm biasa...masih sempat! :P

Lepas Akad Nikah dan acara batal air sembahyang, tolong antar kamal ke rumah singgah kawan mak naniey.
Malam tu jugak ada malam berinai... 
Balik je trus siap2...heeee....Anis la tukang sanggul rambut naniey!
*guna konsep korea plak tu..nasib terselindung sebalik veil.

jeheeee...dah siap!

omg! muka nmpk penat! *nmpk tak rambut2 pusing2 ala2 ziana zain tu?
hahahah! naniey x suka! tapi cantik x?


jadi gila kejap!

siap bersanding

heeee...mak ngan ayah naniey pon nak bersanding jugak!

suka sangat pose nie!

Lepas je acara bergambar. *sebenarnya banyak lagi gambar...tapi battery kiok! terpaksa guna camera kamal.
heeeeee...
Ok...disebabkan nie la kali pertama drive non-stop. Selesai je majlis, dengan baju2 cantik anis tertidur ok!
Actually kne tolong bubuhkan barang dalam V.I.P gift.
Tapi! selepas 30min melelapkan mata, anis cergas semula! yeah!
Basuh muka, lap-lap sikit, tukar baju dan berjuang!
Nak tau x? sebangunnya anis, kerja memasukkan gift berjalan dengan sangat laju...
miahahaha...saya kan laju..*poyoooo nyeee
Abis semua tu. ZZzzzz balik tanpa menghiraukan rakan-rakan nak bersembang...hahahaha

Ahad, 5.12.2010
Morning! 
Kalau balik kampung mmg anis suka mandi pagi2...fresh dow!
Tapi disebabkan kenduri dan ramai org...terpaksa la membatalkan niat suci ku itu.
Lapar tahap dewa! hahahhaa....
Anis dan eika buat keje best...Nak beli barang kat Pekan Sayong....
Dan kami singgah makan nasi lemak! hahahahahaha! *sorry naniey!
ok...balik tu kami mandi....yea...siap-siap....

naniey dimake-up.

eika make-up sendiri!

siap! hehehe...
Lepas dah siap-siap tu pengantin lelaki pon dah sampai..ngam-ngam jeeee....
Bila keluar tenguk Dilla bersama kekasih dan fafa ada kat luar....waaaahhhh....

naniey bersanding :D

Tenguk la betapa matangnya wajah naniey.

ok...kenapa adanya gambar Diba kat sini ialah kerana....

Pergi amek cake kawin naniey kat Pekan! heeeeeeeee
Diba lah kena ikut. wa tatau mana satu kedai nya pon.

sempat...

lagi sempat!

kami pon nak bersanding...gergasi sungguh kerusi tuu...


oooo lupa! lama x jumpa dorg.... :D

acara potong cake. tu la cake yang kitorg pegi amek tu.

kami bergambar.

bukan curik rasa ok!

ye saya pendek.

tapi tetap baik...hahahaha

eh malu-malu pulak!

Lepas je makan cake.. kami pon nak berangkat pulang ke Kuala Lumpur..
Sedih rasanya nak balik...seronok duduk dekat rumah naniey...
Family naniey semua sporting and lawak...
InsyaAllah kita jumpa lagi.

Sungai Perak.Publish Post

Bye!

p.s : tau tak berapa lama anis amek masa untuk publish ni? 2weeks ok! malas gila...tenet kat umah xde! tunggu wa install Unifi! haaaaa...Mau lawan?