Saturday, November 28, 2009

New Moon!


Huhu....
Malina dah booked New Moon since hari isnin lepas!

Apa lagi!
Ber-New Moon la Khamis malam!
Menonton bersama Hafiza, Malina, Nina n Maryam...

Guess what?
Ada somebody dah update status kt facebook cerita pasal ending!
Aishoooo!

So anis tau ending dia before tgk movie tu!

mcm mana org boleh ckp x suka dia? ish ish....

nie la part yang paling heeeennnsseeeemmmm skali!ouch!


Dalam movie tu sme bersorak bila Edward muncul...jeng..jeng...
Gila! mcm tgk concert! hahahhaa
Oh! I've tried to like Jacob! but i can't! hahahha

Xtau nak suka dia kot mana! ish ish...
Nmpak sgt saya setia org nye!!

Oh ! saya malas nak cite sinopsis New Moon!
Go and watch ok?
Kebelakangan nie anis suka menghabiskan masa untuk menonton movie...
X kira la dvd ker, stream kt tenet ker!

Suka hati saya la!
Saya tu x sedar kot banyak assignment!

hahahaha!

Ok..Selasa yang lalu...
Kitorg dinner kt Ikea..

Kak Lin teringin nak rasa meat ball...
99, malina, maryam, kak lin ngan hanna...

Sambil tu rasa la jugak Daim Cake!
Sedap jugak...cuma sedikit muak!
hehhehe...
oh...ada ada lagi satu bola-bola, sedap jugak! tapi lupa namanye!

salmon with herb

haaa...nmpk x bola-bola tu? sedappp! nak lagi 99!

itu mereka..

daim cake!


Dan jangan lupa eh rakan-rakan....
Kalau pegi Burger King, SILA CUBA HERSEY'S SUNDAE PIE !

Sangat sedap! aduh...apa benda kt dunia nie yang x sedap?
DURIAN!!! hahahhaa... sorry...saya x makan durian! :P

haaaaa....tu dia!
dah cair!tp sedappp...

Monday, November 23, 2009

Aktiviti Penat + Menarik.

Salam..
Sepanjang minggu nie banyak sgt aktiviti yang memenatkan.
Thanks to 99.. :D

19.11.09

Dapat coupon BBQ Chicken.
Apa lagi...
Serbu ar...
BBQ Chicken USJ Taipan.
Actually BBQ Chicken is The Best Chicken Restaurant in Korea!
Xtau plak nie Korean Restaurant. LOL

this is BBQ jerk.
lupa ar nama menu nie!

21.11.2009


MSID DAY!
Yay~~
Alhamdulillah...
Semua berjalan dengan lancar...
Dan sgt penat!
College yang menyertai MSID :
- Saito College.
- Uitm Shah Alam
- Uitm Perak
- Twintech
- International Islamic University Malaysia
- PJCAD
- Alfa International College
- Pratique Interior Design CAD Training Centre
- KBU
- Taylor's University College
- Sunway University College
- UCSI University
- MIA
- Lim Kok Wing University.


Anis, nanie, mayra, nisa, tessie and cindy kene jadi VVIP usher.
Uh...mmg formal la...
Anis kene jaga Puan Anura (MSID council), Puan nie sgt cantik!

Beliau juga sangat active! So kemana dia jalan anis kne follow..
huhuhu...
Jadi VVIP usher till 11 a.m...
Lunch.lunch kt student council room

muzaffar shah

Evo Race!!! yeah!
Anis join Evo Race.... mmg panat la! kene berlari.
So time nie kena satu group ngan lain lain college..

So team anis diberi nama "tiger" rawrrrr....!!!
- kene design logo.

- main golf.
- makan roti canai.

- design kotak pop corn.
- kene panjat tangga menara MPPJ.



Lepas evorace, semua org boleh bersiap2 untuk dinner and talentime competition.
Hujan lebat pulak...Nasib baik semua dah settle untuk petang tu.


Dinner makan nasi yang x pedas langsung...alahai... healthy food sangat!

Competition mlm tu mmg sangat teruja!
And guess what!???
Jumpa eikaaaa!!!! Rindu sgt kat dia..
Kitorang x sempat berbual panjang pn...
Masing2 busy untuk college masing2..
Oh eika ialah rakan sekepala saya masa di KKSY. :D
Tp sempat jugak la kitorg bergosip!

hahahahaha...

hahaha..kitorg VVIP usher...lagi senang la nak snap ngan ERIC LEONG!

Performance :
1st place - KBU

2nd place - Taylor's
3rd place - UIA

Dan group anis menang untuk evorace! Tp hamper x dpt sbb group leader dah blk!
ish!

Alhamdulillah!
Memamg best sangat!


22.11.09

Anis bgn seawal 6pg..
Badan dah mula x selesa! Ouch!
Hari ni kenduri syeda n abg chai kt Felda Mayam.



Pegi ngan family papa.. Kak lin pn ada..
Kitorang naik 2 kereta. Mazda n Myvi.

Mazda papa drive, Myvi 99 drive..
Bertolak kol 9am..


Smpai dlm kol 1pm
Sesat sikit jer :D
Dalam kereta anis dah imagine Ikan patin masak lemak tem
poyak!
Yes! Sampai2 mmg ada!
Waaaaahhhhh....Sedap sgt... Ada daging masak hitam ju
gak!
Lepas makan kitorg snap snap!
hehehe....As usual la!



Balik dari umah abg chai, kitorg menuju ke Tasik Bera.
Papa bg naik boat.
Wah....Seram ok boat dia! sgt kecik!
Serious seram!

Tasik Bera tu sebesar 35km x 25km! besar x?
Tp xpe...Best!


Lps semua org dah naik boat...trus balik!
Saya tidur didalam kereta!

Sorry en. zul... X tmn 99 langsung..
Malina ngan kak lin pn tidur... 99 sorg jer memandu... Luckily ada nescafe!
Lepas tol Bukit Tinggi, malina pulak drive..
Papa ajak dinner kt Uptown.

First time makan oyster, xleh terima rasa dia :D
Guess what? Dah la makan x menentu... Kitorg boleh bantai minum soya!
Amek! sakit perut semua org! Aishoooooo.....
Balik tu semua amek no.! :P




23.11.09


Hari nie dinner kat Yellow Cab Pizza Co.
Sekian lama nak try..

Akhirnya!


dan saya demam!
sangat demam!

Saturday, November 21, 2009

Farsightedness

: also known as Hyperopia, longsightedness or hypermetropia, is a vision caused by an imperfection in the(often when the eyeball is too short or when the lens cannot become round enough), causing difficulty focusing on near objects, and in extreme cases causing a sufferer to be unable to focus on objects at any distance. As an object moves toward the eye, the eye must increase its power to keep the image in focus on the retina. If the power of the cornea and lens is insufficient, as in farsightedness, the image will appear blurred.

People with hyperopia can experience blurred vision.!!!!


reference : wikipedia.com

Back to the topic!
Semalam anis jumpa sorg member SMKSSAAS,
Agak lama dah tak berjumpa.
Kalau plan x penahnye nak jadi.
Last2 jumpa kt KTM station. :P

Satu masalah anis is bila anis berjalan2 anis x nmpk pape pn kt depan,
Eh! bukan x nmpk! tapi blur!
Kene focus btol2 or dah dekat baru nmpk..
Aish! masalah besar saya ialah saya tidak suka berkaca mata! :D

So, sesiapa yang mengenali diri ini, sila tegur saya.
Kerana penglihatan saya amat terhad sekarang.!
Tak boleh nmpk sesuatu object yang jelas dengan jarak yang jauh!
Maaf!
+ mengadap lappy more than 2 hours dude!


*Tomorrow is the day! MSID.

Wednesday, November 18, 2009

Hari Gembira.

Yuuuuhuuuhhhuuu huhuhuhu!!!
Yay!~ Yay!~~

Happy? Gembira? Bahagia? खुश? 快乐的? 행복한?


Ohhhh!!!! I'm completely happy today!
huhu...

1. Satu hari bersama si Dia....eceh! :P
anyway, as a Head VVIP's ushers for MSID Design Students' anis kne berlari sana-sini.
*PKNS = cari button pin tapi xde colour match ngan logo Saito.

*Alam Sentral = still cari button pin. xde! so kne g cari kt Central Market esok! gosh!
*Giant = cari sleeveless.
*Summit USJ = bli satu blazer untuk check size ushers.

Hopefully everything going to be okay!

2. Saya orang yang ke-99 melewati blog bacaan saya sendri! huhuhu....

I love 99 :D
*fikir btol2 k? :*



3.Congratulation sayang!!!!! ups....
He's accepted to UiTM~~!!!

Monday, November 16, 2009

2012

2012.
Summit USJ.
Stress release.

Semua org cite pasal 2012.
Adeh...
Wait and See....

*malas bercerita!

Saturday, November 14, 2009

Ceritera.


Salam.
Maaf kalau entry kali ini mengganggu emosi ramai.
Tapi itulah realiti kehidupan.

Ramai menginginkan yang terbaik untuk pasangan mereka.
Ramai yang tidak menggemari aktiviti pasangan mereka.
Ramai juga yang mengharap perubahan pasangan mereka.

Tapi mampukah kita untuk mengubah apa yang bukan datang dari hati kita?

Ada satu situasi.
Maaf sekali lagi.

Seorang rakan anis, yang menghadapi krisis dengan kekasihnya.
Dimana kekasihnya baru mula berjinak dengan hidup berparti.
Lihat.
Mungkin ketika berusia 20-an ini baru dia merasa bebas untuk melakukan apa sahaja.
Itu tidak bermakna dia liar! Ingat! Jangan sesekali menganggap orang itu keji dengan hanya dia berparti!
Tidak salah untuk belajar dan mengenal kehidupan.
Dan hanya kerana dia berparti membuatkan si lelaki merasakan dirinya tidak baik dan tidak mendengar kata.
Ingat!
"kegagalan seseoranglah yang memberi pengajaran yang bermakna buat mereka"
Untung dia berparti sebelum berkahwin.
Kalau selepas berkahwin? ..................
erm.....

Secara jujurnya.
Anis juga tidak terlalu baik malah tidak terlalu jahat!
Cuma nakal :D
Biasa la...
Untung nye anis, zaman kecil anis mengajar pelbagai jenis pengajaran.
Tidak perlulah diberitahu apa jenis kesalahan yang dilakukan.
Cuma anis dah rasa jatuh terduduk macam mana.
Hanya mama yang menghulur tangan untuk bangunkan anis.
Orang lain? Rakan2 ketika suka? Kekasih yang membawa ke lembah durjana?
Semua melarikan diri!
Itulah pelajaran yang paling hebat!
Terima kasih!

Tak salah mereka nak kenal.
Tetapi apa fungsinya?
Aduh...
Kita diamkan diri.
Tapi mereka sahabat.
Sahabat yang baik adalah dengan menegur kearah yang baik.
Bukan mengajar kearah yang gelap.
Maaf...

Buat sahabatku yang menghadapi masalah diatas.
Ajarlah kekasihmu kearah yang betul. *ayat poyo sikit*
Maaf sekali lagi.

Aku sayang sahabat2 aku.
Oh. Jangan pulak kau nak membalas dendam dengan kelakuan dia! ingat!

Wednesday, November 11, 2009

Kemaskini Lampau..

Salam...
Sekian lama ku menyendiri kerana malas menaip!
Oh Malas! :D

Saturday next week MSID 14th.. So quite busy... Mcm2 benda kena settle..
Dah start untuk Final Project..
Design resort at Endau, Rompin..
So anis dapat Jungle Resort.. And anis fikir African Style sangat style! Oyeeaa!
Ok here's the previous activity..
*buat cani save masa sket! oyeaa!*

1.11.09
Tiba teringin Big Apple!
Bli 3 pn jadi la...
Lepaskan teringin :D



2.11.09
Jalan-jalan cari makan sambil dating...ahaks..

Setelah sekian lama tunggu Canadian Pizza kt Shah Alam..
Finally, Canadian Pizza kini di Giant sec13.
uh... Mmg best! but Pizza Hut is the best...
Cuma concept Canadian Pizza is 'buy one free one!'

as usual..

5.11.09
Teman Hafiza n Malina service Myvi kt Glenmarie.

Service tu amek masa 3jam..
So kitorg amek cab g carefour..
Malina bli barang2 nak buat sushi!
Huhuhuh... Balik trus buat sushi!
Kt carefour ada jual special vinegar..
Nie first trial kami!

pulut sushi, special vinegar, tuna, crab, cucumber.


nama pn percubaan pertama...mesti la kurang cantik!..


6.11.09
Pisau Cukur kt Summit USJ.

Filem malaysia yang dah ada peningkatan! eceh..
Walaupn tajuk dia jahat, tp byk yang kita boleh belajar dari situ.!
I love Fazura and Aaron Aziz tooooo!!! Ouch!
ole!!

hehehe...

And share Subway ngan malina..

sbelah ada tomato, sbelah xde.. yg bertomato itu milik malina.. lawak! sila click pada gambar untuk pembesaran :D

11.11.09
Hari nie Mr Amer x masuk class tapi dia minta anis brief kt class untuk Final Project.
Kena cari concept setiap sorang, and mr amer akan pilih the best concept untuk jadi concept utk semua orang.


Saya memilih concept tapak kaki kucing sebagai concept untuk coffee table...
Pertama kali dapat idea dalam masa 30mins. :D