Sunday, October 25, 2009

Quickie.

1.
Alhamdulillah...
Segala yang anis hajati akhirnya termakbul!
Yay!~

2.
Last 22nd October 2009, 99 selesai convocation...
Tahniah En Zul!

3.
Sorry malas tulis panjang2...tunggu update panjang ok?

Thursday, October 22, 2009

21.10.09

*Filem ini khas untuk Papa-papa....

Sebuah lagi filem arahan Afdlin Shauki...
Jalan cerita yang dicerita sangat menarik..
Ada message yang Afdlin nak sampaikan..
Dan telah membuat anis menitiskan air mata!
Mengisahkan seorang Papa yang kematian isterinya,
cuba membesarkan anak perempuannya dengan kasih sayang dan kesenangan!
Kemana saja anaknya pergi mesti Papa ada..
Oh.. Papa pandai masak nasi kandaq! :P
Cerita nie mmg best !

Sbenarnya mmg x plan pn nak tgk Papadom.
Smlm teman 99 amek jubah convo pastu lepak kt Food Court sec 2.
Lepak dengan Daus and Hakim.
Tiba teringat yang "today is Wednesday!"
Movie Rm 6!!!! JOM!!
Trus g Summit. Ups..

Tuesday, October 20, 2009

Cerita Cinta ...

Salam..

Siapa tak penah bercinta?
Pada anis even kita x penah bercinta,
Tapi kita mesti rasa nak dicinta...
Oh seronoknya bila bercinta! huhuhu....

Tp bila gaduh? LOL
Mcm2 kuar!

Situasi 1
Rumah anis berhadapan dengan parking.
Lps kuar toilet mmg boleh dgr la kalau org bercakap kt bawah tu..
Tiba anis dengar ada org jerit2..
Bila anis tgk... dalam hati trus berkata..
"oh aunty nie..." *dia seorg wanita melayu yang telah berkawin dgn seorg African American.
Dan telah dikurniakan 2 orang anak lelaki..
Memang slalu anis nmpk dorg...
Bila dengar dia jerit2... Kaki nie mmg xleh gerak...
Nak dgr jugak...
Mcm mcm yang anis dgr...
Aunty tu siap nangis2 sbb Negro tu tglkan dia kt malaysia nie...
Macam2 hal la....
Kesian.... Sedangkan kita org Malaysia bercinta ngan org Malaysia pn bercanggah!

Lain orang, lain masalahnye..
Ada yang bahagia cinta tapi tak bahagia wang ringgit.
Ada yang bahagia wang ringgit tapi tak bahagia cintanya.
Itu lah yang dikata kan lumrah kehidupan..

Ok la.. Anis dah start ngan project.
See ya!

Sunday, October 18, 2009

PENGEMBARAAN KAMI.....


Date : 18 10 09
Time : 12.30 p.m
Venue : Sungai Pisang, Gombak!
Participant : Zulkarnain, Anis, Amalina, Azlin and Elya!
Transportation : Perodua Myvi


Kami memulakan pengembaraan dengan menuju ke Petaling Jaya untuk sarapan pagi...
Tapi malangnya 'Lotus' yang papa penah bwk tu tutup... Deepavali kan!!! LUPA!!!
Tercari-cari jugak la restaurant utk sarapan :D ....
Last-last makan kt Haja's jer! Tmpt anis, nanie dan kawan2 lepak lepas class! LOL...

Lps settle makan nasi lemak sorg sebungkus..
Kitorg gerak ke Gombak!
Smpai kt situ pkol 12.30p.m.....
Trus beraksi untuk mencari Air terjun yang dimaksudkan.... :D
Mmg agak jauh jugak la time nak pegi tu....
Bila dah smpai mmg trus rasa nak terjun OOooo....
*p/s = jgn pegi berkelah jika anda diarrhea!

on da way..

saya suka snap sndri!

baru nak start pengembaraan!

yes dah start!

sorry picture nie jer... sbb error la.. later anis upload.....

Tuesday, October 13, 2009

HARI LAHIR MEREKA.

Allah Selamatkan Kamu..
Allah Selamatkan Kamu...
Allah Selamatkan Malina, Faizal dan Abu..
Allah Selamatkan Kamu..

9.10.09
Birthday Malina...
Sorry Malina... Present delay.. hihi...
Tp Malina dapat Brownies Secret Recipe...

11.10.09
Birthday Faizal!
Semoga Allah permudahkan segala urusan ko eh Che Burn.
Kitorg g kat Intekma untuk celebrate Birthday Faizal n Abu!

acara tahunan.bergambar bersama di Intekma!cuma thn nie abu n yatie join!


12.10.09
Birthday Abu.
Kitorg g main golf kt Guthrie Golf Academy Pitch and Putt Course.
Lps tu lpk minum jap.
Pegi main Bowling kat P.A.S pulak.
huhuh...Hari yang penat!




Monday, October 5, 2009

KEMASKINI..

Salam...
Event : Rumah Terbuka Zulkarnain.
Date : 04 10 2009
Time : 2pm - 6pm.

Ramai yang hadir..
Berjumpa dengan kenalan 99.
Makanan yang sedap.
Dan saya cuba resepi puding baru!
yay!~bersama shikin, rakan 99.

si sammy yang comel!

tah! tp aki sibuk! :P

mereka bercerita.

cerita kedai kopi.

puding laici.

puding pelangi cubaan pertama yang sedap..*puji diri..LOL