Thursday, April 16, 2009

Low class???


Anis x fhm kenapa ada segelintir insan yang begitu memandang darjat yang hanya di dunia?
Kenapa mesti mereka memilih 'bulu' untuk berkawan?
Kenapa perlu mereka memandang rendah orang yg x setaraf?
kenapa?? kenapa???

Situasi 1.

Anis kn keje King Pie.. Dan sudah tentu mulut anis manis dengan senyuman sebagai tanda meng'greet' customer. Tiba dtg 2 beranak yang agak High Class skit.. Tanpa membalas senyuman anis, "Pepper steak 1, sara honey, order plsss..." Dengan wajah GAYA! "gimme one chicken mushroom pls.."
Dalam hati anis "hina sgt ke aku tukang jual Pie?" ...
*sorry...sedih sgt mungkin...


Situasi 2 dan 3 akan disambung akan datang... Kerana saat ini anis sudah teringin untuk bercinta dengan mimpi... hahhaha..


Sorry ain... Sorry kak montel... Sbb xleh attend wedding korg... Org kena pulang ke kampung halaman! Abg org nye wedding!...

*sudahkah anda penat jadi hipokrit?

11 comments:

elqasr said...

biasa la tu anis..manusia ~~ byk 'corak2' nye~~ tp nak wat camne kan? customer is always right kan??

ana pon same gaks..layan customr tym ramadan .. byk gile kerenah nye! mule2 ramadhan smpai ke pertghn bole saba la segala mak nenek kerenah diorg tu .. tp bile da nak berapa
hr lg nk raye .. meletup gak i !hee!~

last ramadan,igt lg sorg pkcik(50-an kot?) ni cam tengking abg ipar ana..kuat gak la suara dia,sebaik x de customer lain tym tu!n dia trus blah!then ana tny abg 'asal dia tu?' abg 'tah!suke2 dia je!(dia pown hott!) ana 'asal x jerkah dia balik?'(adik ipar y sopan santun :] ) abg 'malas laa'

eh beberapa minit lps tu , dtg lak org tua nih! abg 'ana g layan dia nak ape tuh..abg hot n malas rr!'
ana 'dlm hati aku .. pkcik sila jaga tutur bicara anda sama saya yaa.. saya x jamin y saya xkan jerkah pakcik balik'

layan aa dia !~ ayat2 tu juga y dia ulang!~ ana 'xdpt la pkcik..kami x pernah jual harge camni pon seblum ni'
pakcik 'TIPU LAA!!(nada dia agak perlahan skit bebanding dia ckp ngn abg td) saya br beli bulan lepas je hrge tu'
ana 'x de pakcik .. pakcik salah kedai la ni (nada lembut utk mengusir pakcik tu:D )
tetibe bos rafizah dtg,dia g smayang td . pakcik 'HA!dgn dia ni la saya bli harge ***. betul x puan rafizah ?
ana da bengang siottt! n ckp 'pakcik lain kali klu dpt hrge spesel dr dia, lain kali pakcik beli ngan dia je la!! klu minta dgn org len mmg x dpt punye lahh! suke2 je nak JERKAH ORG!!'
pakcik 'JERKAH?mane de saya jerkah?!'
ana 'HAH! yg td tu??ngan lelaki td!!!??tu ape name dia??!! huh!'
trus ana blah n layan customer tepi tu ..erk!kesian customer y br ni,cam takut2 nak minta harge kurang ngn ana!~heee!~~

bile customer2 da blah.. g 'nganyam ketupat' ngn kak pijah.
ana 'sori la fizie..aku da jerkah customer ko..xtahan dowh!dia ada ckp pape x ngn ko?'
fizie 'ouh x pela,kdg2 kene ajar sket(kuang3)pkcik tu tanye aku 'sape dia tu?' aku jawab 'oo.tu adik saye' pakcik 'tak penah nmpak pon dia sblum ni' aku kate la 'oo ..adik saye tlg2 tym ramadan je.. dia student lg , skng cuti'

amboi pakcik!! beminat nmpak?? ada anak teruna ke??jgn mulut laser sudeyyhh!

dan byk lg la pengalamn camni.. haish.. ni pon dah cam entry dowhh! sori anis :D .
tgh rajin menaip niii,jgn tanye la!~~:D

Mysterious Lady said...

lepuk je org2 mcm itu

haziQah said...

cantik la blog bru ;)

biasala tu..kalu org2 cmtu dtg mmg dia ingat dia bnyak duit so bleh bli apa je..
n kte dilayan mcm tak de haga diri
tp x kesah la org cmtu mmg x ptot dilayan
islam tak pndang sume tu kn
iman n takwa la yg lbih pntingdrpd darjat sume tu
bile kat akhirat nti..guna ke title dato', datin etc :p

_anees^ said...

yer ar...
xtau la hati nie nak kata apa lg masa tu...hehehe...

miszdilla said...

rilex eyhh beb...
buat dunno jea...
org mmg cmtuh...
kalu kite jatuh sumer gelak...tp jd kat dorang bru dorang realize bnde tuh sumer...

diLL said...

uhuks~itu poyo nmenye..kejutan ar 2..certain org kaya yg mmg da kaya xmcmtu jg..baik jek..xnmpkpn die 2 org berada..iihihi..yeke?gagaga

AHMAD ZAKI BORHANUDDIN said...

sebenarnya kite lagi better dari dia.. sebab pekerjaan kite sebagai khidmat pelangan.. dimana pekerjaan kite untuk berkhidmat untuk memberi pelangaan yg high class makan.. sebab dia org high class tak taw masak pie. satu lagi.. high class pon kena beli pie.. tgk mcm ko aku dgn na9.. eh aku dgn na9 je ar.. kite org tgu pie dari ko je .. keke takyah susah susah nak beli mcm diaorg HIGH CLASS.. peace ~

_anees^ said...

hahahahha!!!

siutt jer...

nnt aku msk mlm lg aku pgl ko eh..

AHMAD ZAKI BORHANUDDIN said...

horite ~ anis yg pemurah.. bagi yg best best taw

[Fadilah Diyana] said...

alamak sama la...kita exam on dat day...mesti aen sedih...

_anees^ said...

tu ar pasal...ish ish...uitm mmg 2hb tu dorg buat exam!