Wednesday, April 29, 2009

SAKIT HATI!

SAKIT HATI!!!

sakit hati sgt sgt nie!!!!
Tlg laaa!!!!!!!!!!

I just don't get it!
Why this fucking gurl can't act matured?
ayoo....
Pls la...or anis to emotional?
errr.....
Sorry....

Monday, April 27, 2009

TAG from aki

Jawab Soklan² dibawah ini dengan jujurnya ok???Soklan² nye:-


• Adakah anda seorang yang periang?
Adakah saya riang kawan-kawan..?hee...

• Anda mempunyai Bf/Gf??
hhahaha...Saya ramai Bf and Gf...

• Siapakah nama Bf/Gf anda??
Aki, bendul, capik, maer, najib, Apex, Linda, nanie, naniey, eika, oi oi !!! ramai dow! apa punya question nie?!!!!


• Berapa lamakah hubungan anda dengan Bf/Gf anda??

Kami di takdirkan berkawan sejak azali!

• Adakah anda kerap berdating??
:( susah... Dia jauh...Tp nnt dia x jauh dah :D

• Apakah yang anda impikan untuk Bf/Gf anda??
Nak suruh dorang open table? Lapar dooow


• Sekarang anda sedang buat apa???
Mandi! budus ! sapa buat tag nie eh? rasa nak bunuh dia plak!

• Anda berkerja atau belajar???
Both! saya rajin! dan saya penat!

• Anda suka x dengan pkerjaan anda sekarang??
suka suka!!!

• Adakah anda happy & bahagia ngan kehidupan anda??

Alhamdulillah...cukup segala-gala nya...insyaallah

• Anda akan gila sekiranya???
bila x sedap hati!! nak nangis skang boleh? sbb x sdp hati!

• Berapakah umur anda sekarang??
21 tahun lebih lebih


• Apa yang penting dalam kehidupan anda??

Kejayaan ...boleh? blur ar!

• Cinta itu buta_____________________(sambung ayat ini dengan sekretifnya)
Cinta tu mmg ar buta! Gila ko! Gua jatuh cinta ngan member lepak!!!! hehehe! Aku cinta dia!! ups...lebih pulak! tu ar...kol 3am pn x tidur g..

• Apa yang anda suka tentang diri anda??
Saya sayang diri saya... boleh korang jawab apa saya suka?

• Barang² anda yang anda sangat sayangi??

erk?

• Anda mengharapkan anda akan_______________(sambung ayat ini)
Mempunyai sebuah kehidupan yang selesa dan dapat balas jasa mama n abah.


• Bagi 5 perkara yang menarik tentang diri anda?

1. Suka cakap!
2. Suka fikir!
3. Suka tulis!
4. Senang bergaul.
5. Seorang penyayang... Saya sayang semua!


• Apabila anda bangun pagi..apa yang anda buat?

Bangun, duduk and cari phone! :P saya x boleh hidup tanpa phone.. Maaf.


• Apa pendapat anda tentang dunia sekarang?
Malas cakap! Baru jer lepas study Perpaduan Nasional.. Boring ar!

• Apa yang anda ingin putar balik sekiranya diberi peluang?
I wont turn back time.. Apa yang kita lalui sekarang adalah perubahan kita masa lampau!


• Upload gambar yang paling anda suka dan tak pernah orang melihatnya.



• Anda dimana waktu didalam gambar ini?
Kat Genting Highland!


• Bagi 5 sebab kenapa anda suka pada gambar ini.

1. Sbb saya sayang org yg snap nie.
2. Dia curi snap nie! sbb saya tgh marah. :P

3. Saya tau dia sayang saya!
4. Boleh x saya kata " suka hati la nak suka!"

• Senaraikan 10 benda penting yang tidak boleh renggang dari anda

1. Laptop
2. Handphone!


3. MP3




4. Camera

5. Spect!




6. Miniture perfume


7. Tiger bum & eye care

8. Lipstick

9. Kunci Umah!!!

10. Pen


• Motto hidup anda

Jangan putus asa...:-*


• Azam anda pada tahun ini
Nak simpan duit!


• Anda akan Tag soklan neh kepada???
--> Maryam!
--> Raihana!!
--> Feno!
--> Purple Pancake!!!
--> Haziqah
--> Fadhilah!

Sunday, April 26, 2009

DIAM LAGI.


Td dah tidur!
Baru terjaga!
Sunyi!
DIAM!

Saturday, April 25, 2009

BERCUTI.

Bukan pg tepi laut jer kita panggil 'bercuti'...
Tapi saya bercuti dengan bershopping and menonton wayang..ahaks..

Pg Jusco Bukit Raja ngan malina...
Sbb malina nak cari baju untuk wedding...
Tp anis pulak yang terbeli baju! huhu..
Actually nak menghabiskan masa, nak amek hafiza...

Tersangkut nak tgk movie pulak!
Sme cite x best accept 'Bohsia' yang kitorg blom tgk...
Apa lagi tgk jer la.. huhu...

Walaupon kitorg msk 10min lambat...
But anis rasa cerita nie agak menarik...
Sbb tah..memang cerita dia ada pengajaran ar..
Tp anis suka sgt ngan watak si acai tu..
Yang dilakonkn oleh shaheizy kot!
rasa nye...

Balik tu singgah Voir lak.. Ada sale!! ish...Nama pn perempuan kan?...
Trus blk and kitorg singgah Restoran Cina Muslim kt sec19 tu...
Sesiapa yang dok kt shah alam!
Korg kne try mkn kt situ! NICE!!...
Pastu g umah papa...
Papa present perfume!!!

Thanks papa!!!!

Amek hafiza...trus blk rumah!...
Trus tukar baju...Trus Blog! Gila!!

Bye!~ sok keje...

Friday, April 24, 2009

Diam.

Saat nie anis masih rasa tak pasti dengan kehidupan nie.
Ya... Tu la lumrah.

abah adik rindukan abah.

Biar anis berdiam diri dari berkata2.

saat ingin menangis, memberontak, menjerit!

fikir logic!
still don't get it! ouch..saya xtau apa saya fikirkan mahupn bercakap!

Apa perasaan waktu nie...

Ingin kecil kembali.! tiada kata2

Perlu mandi, tidur!

MENGUAP!......


Perasan x?
Kita kat mana pon, kalau kita menguap mesti org yang tgk kita menguap jugak!
X pon kita tgk org menguap, kita pon menguap!..hehee...

Lawak sangat petang td... Dalam train mmg la ramai..
Sampai anis nak tergelak sorg2...
Yer ar.. mana x nye...
Anis menguap, pastu org depan tu..Pastu org depan tu sikit...
Macam ada connection pulak!! heeee.....

Ok... Jom tgk hasil research anis pasal menguap!

1. Menguap sebab penat or mengantuk...
2. Menguap juga kalau oksigen dalam darah berkurangan!
3. Menguap juga dapat selaraskan suhu badan...btol ker? nnt tanya doktor!
4. Pasal menguap berjangkit tu.... Bila kita tgk org menguap, otak kita proses informasi dan disalurkan ke brain circuitry yang dipanggil “mirror-neuron system” yang menganalisis dan meniru gaya yang dilakukan oleh orang lain. Itu teori dari barat.

Diriwayatkan oleh Muslim daripada Abu Said Al-Khudri r. a., katanya : Telah bersabda Rasulullah s. a. w. yang bermaksud: Apabila seseorang kamu menguap, hendaklah dia meletakkan tangannya pada mulutnya, kerana sesungguhnya syaitan itu akan masuk (melalui mulut yang terbuka). Kebanyakan ulama menghukumkan sunnat meletakkan tangan di mulut ketika menguap, sama ada di dalam sembahyang ataupun di luarnya.

Kesimpulannya.... Jom menguap!!!! hahahaha... eh eh...Jom tidur!!

Wednesday, April 22, 2009

LOW CLASS?? part 2.

gambar nie xde kne mengena ngan topic...cuma geram tgk muka dia..x knl pn!

Apabila nak berkawan pon pilih standard???
Ow ow....Bahaya kan?
Maaf...Bkn niat anis nak menjatuhkan sesiapa... Tapi nie hakikatnya...

Situasi 2.
Anis nie bukan la seorg yang berpelajaran tinggi..ups...BECOMING!!..hahaha...
and...Anis bukanlah dressup segempaknya... Cukup sekadar jeans + t-shirt...
Itu pon menjadi satu faktor bila saya susah mendapat rakan perempuan...Ow ow..

Oh oh...Lagi satu!!! Sbab anis PENDIAM!!!..hhahha...pon susah jugak...
Sbb dorg pilih2 jugak.. So senang kalau berkawan ngan lelaki.. NO HEART FEELING.. kn?

Situasi 3.
Percintaan x setaraf!!..hahaha...nie lawak!. dan semua kne accept situasi nie..
Anis sendiri penah mengalami benda nie semua.. Bkn sekali..Tp 2 kali...

1kali..
Cinta pertama dalam hidup.. Bersama si A.. (tak perlula diberitahu nama dia) Aib pulak nnt..
Cinta kami tidak direstui ibu si A.. Oh ya..
Mungkin masa tu anis terlalu muda dan berperangai kebudak-budakan..
Akhirnya anis ditinggalkan..LOL
Semoga A bahagia la hendaknya... hihi..

2kali..
Oh...yang nie drastik skit.. Si ' S '...hahaha...
Dengan dia anis mula kenal erti kehidupan...ish ish...
and i wont forgive him! ups emo pulak... Back to the topic!
Si S datang dari family yang memangggggg jaga standard~!!
Terlalu jaga sangat!! sampai kan terlalu biadap dengan orang yg kekurangan~!!
upps..sorry.. Tp tu kenyataan nye...
Sampai kan cara anis berpakaian pn dipertikaikan...
Salah ker? ayoooo.... Tu la susah!! END!

Now ...Alhamdulillah anis jumpa org yang bersederhana dan boleh memahami anis...
Insyaallah kami kekal..Amin..

Situasi 4.
Haha...gelak dulu jap!
Dulu masa kat college anis ada 'geng'... Ke mana jer kitorg ber empat..
Gelak2...Active2...Sme sama2...
Sampai ada budak yang segan nak tegur kami... xspecially junior la...
Ada jugak yang nak kawan ngan kitorg semata nak glamour!
LOL...Glamour sgt ker? Kitorg jalan kaki je dik Oiii...
Xde class mana pn... Cuma kami happy go lucky! !!

RINDU KORG!!!!!


THE END...ZZZzzzz

Thursday, April 16, 2009

Low class???


Anis x fhm kenapa ada segelintir insan yang begitu memandang darjat yang hanya di dunia?
Kenapa mesti mereka memilih 'bulu' untuk berkawan?
Kenapa perlu mereka memandang rendah orang yg x setaraf?
kenapa?? kenapa???

Situasi 1.

Anis kn keje King Pie.. Dan sudah tentu mulut anis manis dengan senyuman sebagai tanda meng'greet' customer. Tiba dtg 2 beranak yang agak High Class skit.. Tanpa membalas senyuman anis, "Pepper steak 1, sara honey, order plsss..." Dengan wajah GAYA! "gimme one chicken mushroom pls.."
Dalam hati anis "hina sgt ke aku tukang jual Pie?" ...
*sorry...sedih sgt mungkin...


Situasi 2 dan 3 akan disambung akan datang... Kerana saat ini anis sudah teringin untuk bercinta dengan mimpi... hahhaha..


Sorry ain... Sorry kak montel... Sbb xleh attend wedding korg... Org kena pulang ke kampung halaman! Abg org nye wedding!...

*sudahkah anda penat jadi hipokrit?

Monday, April 13, 2009

Movie lagi!!!

Hye!!!
Smlm, seperti yang dirancang.... Anis, Malina n Maryam g tgk movie!
Oh oh...Before tu! Malina ajak pi umah Aunty Rashidah(aunty malina blah papa)...
Lama jugak dok kt umah Aunty Shidah..
Syok ja berborak...Aunty Shidah lawak jugak...heheh..Nasib baik...
Kitorg siap mkn 2 kali baru Aunty Rashidah bg blk...hehehe


Lps tu kitorg trus g piramid... Bli ticket He's Just Not That Into You!
Ticket kol 9.30pm.. Pg jln2 dlu, bli kebab king dlu(bwk msk movie lg!)
Cite nie dibintangi oleh Ben Affleck, Jeniffer Aniston, Drew Barrymore, Jeniffer Connelly, Justin Long(saya suka dia!!!), Kevin Connolly, Bradley Cooper, Ginniffer, Scarlett Johansson.
Ramai kn pelakon dia!
Cerita nie ada part yang best ada yang anis btol2 x suka!!!!!
Mana tak nye... Anis cukup x suka cite lelaki curang..hehehe... Scarlett tu ar B****y..ups...
Korg kne g tgk... best jugak la... Smpai penuh movie smlm!
Penyelamat cite nie ialah Ben n Jeniffer Aniston.. Romantic sgt dorg...
Ah... Korg kne pi tgk....

Ok now.... Second topic...
Anis cuma nak tanya sme org... Napa ada org boleh setia n ada yg TAK BOLEH setia?
Anis pelik kadang2... Anis nie jenis yang setia sekarang! Alhamdulillah...
Insyaallah akan terpelihara la hubungan nie... Amin...

Kadang tu anis terfikir,.. Apa dlm mind dorg smpai dorg sanggup berpasang2...
Tau la blom kawin... Tp dorg xde perasaan ker? ish....
Kadang anis pn takut..hihihi...

Ok la...xleh tulis panjang2 sbb anis nak study nie... k bye!!!



Jgn jemu dgn penulisan saya! :D

Sunday, April 12, 2009

sorry......................

MAAF...SORRY....

Susah sgt ker perkataan nie nk kuar dr mulut individu?
Jatuh ker ego mereka kalau ungkapkan perkataan 'sorry' ?

Anis betul2 x fhm... ish....

Saturday, April 11, 2009

00.00

Salam..
Anis baru blk dr Kuantan.. Kenduri abg anis yg belah perempuan..
Ramai jugak yg ikut.. Masa nikah hari tu family belah mama.. Kali nie family belah abah..
Walaupun abah x dtg.. Xpe la.. Mungkin abah ada hal lain..
Anis gerak dari umah Pak ngah Din kt Jerantut.. Amek masa 2 jam nk smpai ke Kuantan..
Ramai geng moto abg.. Sme bwk moto besar2.. Ish..hehehe

comey kn budak kecik nie...geram sgt!!!


Lps abis kenduri tu trus kitorg blk... X larat la..
Dah la abg baru tukar tayar!
Bergesel ngan body! ish...Bising! LOL...
And anis x berapa selesa ngan Abg An kawan abg..
Sorry...
Oh TERIMA KASIH KT MALINA!!! sbb sudi tmn org :D
Tp dia xnk bergambar!!!

ow ow..dah gemuk dah nie...bawak bersabar ehhh



Monday, April 6, 2009

Updated!!

Salam...
Agak lama anis x update blog nie.. Busy skit..Sbb class dah start.. huhu..
Tp maryam kata "tulis ar sikit".....hehe..

28.3.09
Pg tgk movie ngan Malina... Cite Confession of Shopaholic...

Cite nie mmg reality org pempuan.. X dinafikan... Sedangkan anis pn macam tue..
Tp still boleh kawal lg..Alhamdulillah..
Pempuan dlm c ite nie melampau sgt!!
Ada hutang ngan credit card!!

3.4.09


Pg tgk cite Fast n furios ngan malina,hafiza n abg madi...
Lps tmn hafiza byr bill papa trus pi tgk movie..
Cite nie mmg teruja sgt2.. Mungkin sbb action dia yang terlampau tu!

Minggu tu mmg abis kn ngan tgk movie jer... And bli baju baru!
hehehe...

Td anis blk dari class trus pg subang parade.. Saje cari keje part time..
Sbb class isnin ngan selasa jer..hari lain free..
Anis dah dpt keje kt King Pie Subang Parade..
Dapat la mengisi masa tue...