Tuesday, March 3, 2009

AKU PEDULI?


Anis terjaga dari tidur trus mengadap lappy yang mmg dah ter'on' ni..
Sambil melayan "BIG BANG" anis pn tgk tgk la blog2 mereka..
Anis akan baca yg anis follow every update dorg..
So anis pn click la kt satu blog nie..Mmg before nie anis penah baca blog dia..
Tp anis x penah mempertikaikan apa yang dia nak tulis,
tp kali nie anis rasa dia salah membuat tafsiran...
Anis pn x pasti sama ada insan ni lelaki atau perempuan, so elok la kita pgl dia, 'beliau'..

Beliau mempunyai satu topic baru sekarang iaitu 'Apa Yang Tidak Kena'..
Dengan topic nie, dia copy gambar couple mana2 and dia comment.
1st picture anis dont care at all.. Coz anis rasa tu dah menjadi kebiasaan bila org ber'couple'..

Tp..Entry baru beliau ni terlalu straight dan x fikir org? (Boleh kn guna ayat cantu?)
Dalam entry dia ada sebut :-

"Kita semua selalunya berasa tidak puas hati jika tahap 'rupa' mana-mana seorang dari sepasang lelaki dan wanita itu tidak 'sekata'. Lelaki macam Brad Pitt tetapi perempuan macam kerbau. Perempuan macam Fahrani Empel (sila Google sendiri) tetapi lelaki macam tayar motor pancit. Ini memang lumrah manusia. Biasanya kalau situasi sebegini berlaku (macam gambar di atas) kita akan berfikir yang berikut untuk menyedapkan hati"

http://akutakpeduli.blogspot.com/ (sila copy dan paste sendri, kerana saya sgt malas utk ubah coding)

Perlu ker beliau buat tafsiran mcm nie? Dia tau ker nasib dia akan dtg?
Mungkin beliau akan berkahwin dengan org yang tidak secocok dgn dia?
Atau mungkin beliau telah berkahwin sekarang..Dan mendapat anak yang comel..
Dan mendapat menantu yang muka 'macam tayar motor pancit?'

Adakah ia merosakkan mata beliau jika mamandang pasangan yang tidak secocok?
Oh mungkin pada beliau orang cantik hanya layak untuk org kacak?
Or org kacak perlu cari org tinggi lampai dan kurus?

Anis x faham dengan org yang tak reti bersyukur cantu, boleh kan?
Maaf kalau benda nie jadi topic anis bercakap..
Ini sebenarnya lumrah...
Manusia lebih bercakap tentang Manusia lain tanpa befikir..
Bukan lelaki 'Muka Tayar Pancit' dengan pempuan cantik yang dijadikan 'lumrah'

Or beliau x faham apa maksud 'lumrah'?

Sorry kalau beliau tersinggah kt sini.. And baca entry nie..
Tp anis rasa ini ialah pendapat anis..

No comments: