Friday, March 27, 2009

TALENTIME


Salam....
Smlm anis ngan malina pi KL, ada la urusan kami...hihih(malas nak cite)
Settle keje kt KL trus decide nak tgk movie..
At first nak tgk Jangan Tegur...Tp x kuar lg..Smpai malina ckp "awak nie advance sgt!"
hahha!
So kitorg nak tgk TALENTIME!
Dah la 1st day kuar..
Guna THX nye cinema plak tu! FIRST TIME!!!

First impression anis kt talentime nie mmg igt cite budak2..
but then...lain la...
Memang cite dia betulnye cite tentang kehidupan kita..Tah...
Anis rasa mmg ada cite cani..
And nak tau x?
Saya suka sama itu Mahesh Jugal Kishor!

tu la dia..hehehe

Dalam nie mahesh bisu dan pekak...nak dgr suara dia...
Anis malas nak cite pasal sinopsis dia la..
Tapi anis boleh bg 10 per 10!
hehehe....

nie Mahesh ngan adik Vince..comey kn dia!!
tp xleh lawan 99 saya! :P

AREPIYAA..............heheh..lagu dia! terngiang-ngiang!!!

Monday, March 23, 2009

4 perkara

1.
Takziah untuk Feno atas ketiadaan mak feno smlm... Al-fatehah... Semoga rohnya ditempatkan dalam org beriman.. Amin..

Sorry sbb dpt tau lmbt...kalau x anis boleh pegi...sorry..


2.
Td awal pagi anis ikut MRYM pi sek men seksyen 19, sbb nak amek chop!
Anis lupa hari ada perhimpunan!! Hari nie isnin beb!! LUPA!!!
Malu sgt! yer ar dok kt dpn pejabat tu.. budak2 sme tgk2... x thn sgt saya blah!
LOL... 1st masuk skolah tu... AND sekolah tu bangga menjadi "sekolah harapan!"
hahaha! bagus2..tp ada rahsia disebalik tu..kn malina?..hhehehe
Lagu skolah dorg unique!! hahaha! ...ups...
Sek seksyen 2 jadi sekolah harapan gak suatu masa dahulu..hihihi!
Saja nak up skolah sendri jugak..kn kn?

3.
Anis x faham kenapa polis melaysia begitu kurang adap dan kurang belajar!(ayat tapis kn?)
Harus ke dorg tunjuk lagak?
Harus ker dorg tunjuk belang?
Ya Allah.... Biadap sgt perangai dorg..Maaf...
Mmg x thn sgt dah...
Why don't dorg be nice ngan rakyat? xde la org menyumpah dorg?
Kalau anis dah mengamin kan perangai dorg... Kalau ada 100 org?
Ish..

4.
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!
Saya rindu dia!!



x terkira!!!

Thursday, March 19, 2009

sayang, you can dance!


Hari tu anis ngan malina pi tgk Sayang You Can Dance.. hahaha! sebab nye anis tgk cite nie napa?
Ala!! dah tentu ar sbb Samuel Rizal! ow ow...Byk yg anis nak comment tentang cite nie even anis ske Samuel! But his acting really marvelous! LOL...

1. Actor untuk cita nie terlalu boring! cuma Amani n Samuel jer yg ok
2. Dia nye dance x la gempak mana pn!
3. X BOLEH TERIMA EBI BERLAKON! boring!!
4. Cana kita nak support filem kita? kalau xde Samuel tu n Alam mmg x menarik..sbb Amani pn x reti dance! kaku!!
5. Dafi gelek mcm apa jer!!!!
6. Samuel MATI dalam cite nie!!! siutttt jeee...Benci
7. Saya jeles tgk amani ngan samuel..hahahaha...lari tajuk!

and bila anis search kt google kuar nie pulak!

alaa!!!! dengki laaa!!!

TENTANG SAYA oleh MRYM

Okay, here's the rule: Use Google Image to search the answers to the questions below.Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer. After that tag 7 people

*The Age Next Birthday*
22 dah siut!!
tua dah tuu..


*Place i do like to travel*

seoul!!! nak jumpa big bang!!

*Favourite place to be*

sama la maryam! SAYA SUKA DOK UMAH!

*Favourite food*

nasi goreng cendawan!

*Favourite thing*

boleh kn? blur...lol!

*My nickname*


saya xde nama gelaran! and bila search anis nie yg kuar.. boleh gelak kuat2 x?

*Favorite color*

hitam sudah semestinya...

*Hobby*


saya ske tiduuurrr...
nyum nyum nyum...



*Bad Habit* suka tidur lmbt! hahaha! pelik jugak..padahal hobby ske tidur..cana?
kol 2 tu awal lg kot!

*My Luv*

kekasih saya 99!!

*Wish List*

sony ericsson Xperia!
dpt nie anis diam trus ok!


7 people who wajib answer this!!!

*REY
*FENO
*ELYA
*DEAR DIARY
*HAZIQAH
*FADHILAH
*UMAR boleh?hihi


Sunday, March 15, 2009

TAG MERAKA!

Anis rasa Tag nie dah agak basi bak kata Ana.. Tp dorg nak jugak! apa salah nyeeee...
hihihi....
NAH NI UTK KORG! huhuhu....

RAIHANA SHAHIDAN a.k.a Rey!

disebabkan xde gambar..letak gambar nie bolehkan?

1. Kenal since darjah tiga. (skang anis 22thn..so korg kira sndri la thn bila tu!)
2. Suka menyakat anis!...serious! Gua penah jatuh sbb dia tarik kerusi! ...haha! ada igt ana?
3. x pnh tgk dia nangis..even benda yg menyedihkan! gila!
4. SUKA MAGGI jugak! hahahha
5. Mmg xleh hidup tanpa tenet! serious! bgn tidur dia cari laptop dulu! hahaha..btol kata feno!
6. Gila chatting!
7. Now study kt Al-azhar amek Syariah... kn kn?
8. Pandai buat Cheese Cake.. Hari tu 3 hari berturut buat Cheese Cake!
9. Wei!...dia nie GARANG!!!
10. Sudah janji sama gua mau bawakin manisan pulang!

NURUL FARHANA ABDULLAH a.k.a Feno!


1. Satu class ngan feno masa darjah 4, 5 dan 6!!
2. Feno suka lukis cartoon...Pastu mata cartoon dia besar2..Mcm mata dia! hihii
3. Feno lah yang jadi tukang chop tmpt masa dlm bus! hihihi...
4. X pnh miss bg card birthday n raya!
5. Suka merajuk...comeyyyy....hihihi :P
6. Seorang yang creative!
7. Suka korean Star...uh sama!
8. Suka lepak MCD!!
9. xde tenet pn xleh hidup jugak dia nie!!!hihii...sme org pn sama kan?btol btol btol...
10. Bakal belanja anis n ana!! hahahaha! dah keje kn? :P

Thursday, March 12, 2009

??? ?? ??? ?? ??


1.
Sometime anis x boleh agak mcm mana boleh rasa x 'sdp hati' tu boleh rasa?
Korg faham x?
Ala...dia mcm ala-ala 6 sense la...
Serious i dont get it...
Allah Maha Kuasa....
Kadang anis rasa nak menangis sgt bila ada rasa nie sme..
Perasaan nie kuat sgt..
Mcm pagi tadi anis ckp kt Hafiza...

Anis : Hafiza org x sdp hati sgt...sayuuu jerr Hafiza : Uik...Awat? Takut org, xkn org x dpt dah keje tu? (oh, sbb hafiza akan start keje ngan sunway hospital! congrats! td kitorg nak pi medical check-up) Anis : Uish...Xde la smpai x dapat keje..Nie lain~ Hafiza : Xde pape la...Insyaallah
Pastu kitorg opn kuar la pg Sunway Hospital,
Service kete Myvi, pi Piramid...
Lps amek sheda...
Kitorg nak ker Cheras!

Ring...ring...ringgg...
Phone Hafiza bunyi and loud speaker kt radio...

Sheda : Hafiza! Pak caq meninggal...
Hafiza : huh? Innalillahhiwainnaillahirrojiun...

Anis dah terdiam..
Walaupn bkn one of family anis..
but still terasa kn?

Dah blk tu anis trus tidur..Anis terjaga pn sbb 99 call...Tanya psl jumaat nie..
uh!
Bila anis fikir blk...
Astagfirullahhalazim...
Anis takut ngan rasa nie!
bkn skali dua!
Takut!



2.
Smlm anis, Hafiza n malina xde ape nak buat kitorg nonton cite Seven Pounds...Will Smith berlakon. .cite nie mmg mengusik hati anis..hehehe..Tp saya thn nangis!!Cool!
Will smith nie mmg angel...Ok nie jalan cite die...

Will smith dalam cite nie menyamar jd IRS, dia cari Emily Rose n Ezra.. Emily nie sakit jantung since kecik...and ezra buta! Dia jumpa emily tu hari2 smpai dia terfall in love ngan emily..
But dia still igt kt wife die! Wife dia mati kemalangan. Sme sbb dia..Bkn wife dia sorg, but satu bus! Dia nak tlg Emily n Ezra coz dia nak bunuh diri and bagi mata dia kt Ezra n jantung kt emily! Lps tu................korg tgk sndri! hahaahah!

Anis terasa sgt sbb dia sayang sgt kt wife dia!!! Anis sayang dia jugak!!! hihihi...:P
Eh eh...bukan will ok! Somebody else!

Ok la...nak layan Spa Q nie sat..x smpt tgk kt Tv...


Sunday, March 8, 2009

OH TIDAK

Hari nie hari Ahad yg memeningkan..
kenapa?
.............................................................................................

















Sbb dah xtau apa nak buat.
So secara 'ter'nya anis merajinkan tangan untuk meng'click' gossip2 artis kita.
Tu pn abg yang bg link nie kt anis..
www.ohartis.com
copy n paste sndri k?
saya dah kata saya malas!
Mmg pening sgt la baca tentang artis2 nie.
Nasib la anis nie bukan artis!
hahahaha!

Oh..
Yang menarik minat anis nak tulis entry hari nie sbb......
www.ohtidak.com
blog yg sgt menarik!
geng2 Oh artis jugak punya keje!
LOL..
tp anis rasa idea dorg buat blog2 cani sgt menarik!
dan mmg dorg mengadap Laptop 24hours !

OK la bye!

Tuesday, March 3, 2009

AKU PEDULI?


Anis terjaga dari tidur trus mengadap lappy yang mmg dah ter'on' ni..
Sambil melayan "BIG BANG" anis pn tgk tgk la blog2 mereka..
Anis akan baca yg anis follow every update dorg..
So anis pn click la kt satu blog nie..Mmg before nie anis penah baca blog dia..
Tp anis x penah mempertikaikan apa yang dia nak tulis,
tp kali nie anis rasa dia salah membuat tafsiran...
Anis pn x pasti sama ada insan ni lelaki atau perempuan, so elok la kita pgl dia, 'beliau'..

Beliau mempunyai satu topic baru sekarang iaitu 'Apa Yang Tidak Kena'..
Dengan topic nie, dia copy gambar couple mana2 and dia comment.
1st picture anis dont care at all.. Coz anis rasa tu dah menjadi kebiasaan bila org ber'couple'..

Tp..Entry baru beliau ni terlalu straight dan x fikir org? (Boleh kn guna ayat cantu?)
Dalam entry dia ada sebut :-

"Kita semua selalunya berasa tidak puas hati jika tahap 'rupa' mana-mana seorang dari sepasang lelaki dan wanita itu tidak 'sekata'. Lelaki macam Brad Pitt tetapi perempuan macam kerbau. Perempuan macam Fahrani Empel (sila Google sendiri) tetapi lelaki macam tayar motor pancit. Ini memang lumrah manusia. Biasanya kalau situasi sebegini berlaku (macam gambar di atas) kita akan berfikir yang berikut untuk menyedapkan hati"

http://akutakpeduli.blogspot.com/ (sila copy dan paste sendri, kerana saya sgt malas utk ubah coding)

Perlu ker beliau buat tafsiran mcm nie? Dia tau ker nasib dia akan dtg?
Mungkin beliau akan berkahwin dengan org yang tidak secocok dgn dia?
Atau mungkin beliau telah berkahwin sekarang..Dan mendapat anak yang comel..
Dan mendapat menantu yang muka 'macam tayar motor pancit?'

Adakah ia merosakkan mata beliau jika mamandang pasangan yang tidak secocok?
Oh mungkin pada beliau orang cantik hanya layak untuk org kacak?
Or org kacak perlu cari org tinggi lampai dan kurus?

Anis x faham dengan org yang tak reti bersyukur cantu, boleh kan?
Maaf kalau benda nie jadi topic anis bercakap..
Ini sebenarnya lumrah...
Manusia lebih bercakap tentang Manusia lain tanpa befikir..
Bukan lelaki 'Muka Tayar Pancit' dengan pempuan cantik yang dijadikan 'lumrah'

Or beliau x faham apa maksud 'lumrah'?

Sorry kalau beliau tersinggah kt sini.. And baca entry nie..
Tp anis rasa ini ialah pendapat anis..

Monday, March 2, 2009

Adi Alifuddin Hussein


Siang td anis jumpa dgn cousin anis kt MSN kt Bukit Jalil.
Sbb dia pelontar peluru negara..
Jumpa pn sbb nak amek kopok lekor..
Pastu dia ckp

Alip : aku kuar surat khabar hari nie, berita harian..
Anis : huh? pasaipa?
Alip : dorg ckp aku xnk blajar kt luar negara..
Anis : aku nak pi cari surat khabar sat ar..

Anis g cari merata Berita Harian tp xde..Abis
Aduh..blk td anis baru terigt yg Berita Harian pn ade online..
Pastu tgk la...


betapa besar n terang nye gambar cousin ku ini! gila ar!
Jap nak bg baca keratan kt Berita Harian Online.

ADI tidak berminat berlatih di luar negara.

Sasar pecah rekod kebangsaan milik jurulatihnya sendiri

ANDAI kebanyakan atlit olahraga lain kepingin menjalani latihan di luar negara yang disifatkan mampu memperbaiki catatan terbaik mereka, jaguh lontar peluru negara, Adi Alifuddin Hussein tampak lebih gembira berlatih di dalam negara.

Jaguh Sukan Malaysia (Sukma) Terengganu dan pemenang pingat emas Sukan Universiti Asean, tahun lalu itu kini menumpukan perhatian untuk memperbaiki catatan peribadi, 16.09 meter sebelum mahu mencapai kemuncak pada Sukan Sea di Loas, Disember ini.


Dia juga mensasarkan memecahkan rekod kebangsaan milik jurulatihnya sendiri, Mohd Nazar Abd Rahim - 16.67m yang dicipta pada 1995.

"Mungkin April ini saya akan menyertai Kejohanan Terbuka Negeri Sembilan tetapi itu terpulang kepada jurulatih untuk menghantar saya atau tidak.

"Kejohanan lain sama ada di dalam atau di luar negara masih belum tentu kerana saya hanya akan diberitahu selepas ini," katanya.


Pada pandangan anis mmg la reporter nie nak tunjuk baik ker x tau la..
TAPI!!!
Xyah la guna ayat "Adi tidak berminat berlatih diluar"!!
Itukan satu yang mengaibkan?
Kalau la anis nie bukan cousin Alip..
Mesti anis dah ckp...
"ekeleh mamat nie, eksyen pulak..xnk berlatih kt luar negara!"

Btol x?
Btol x?
So skang boleh x kita nmpk yang tangan reporter tu jahat?
Sakit hati!!!

Sian adik sedara saya yang sorg nie...
Sabar yeeerrr Alip!!!