Wednesday, February 4, 2009

PERJALANAN KE JITRA!

7.45 a.m
Kt KTM dok tunggu train ker Shah Alam. Anis naik bus kt sec 17. Train lmbt nie!!! Peluh x igt nye. Yea ar pagi2 dah berjalan! fuh...

nie ar suasana hening kt KTM. xde org!

8.20 a.m
Sampai kt station bus..tu pn lmbt dah nie. Tergedik2 jln menuju ker counter ticket!..

anis : "Sorry pakcik, tumpang tanye, bus ker Jitra dah ada ker?"
Pakcik counter : "oh bus ke Jitra lambat sikit la adik, kol 9.30am baru gerak!"

Perg!!mmg menyakitkan hati ar!..smpai awal..Tp bus yg lmbt..Anis pn mengambil tmpt
kerusi kt dpn counter ticket tu.. Anis igtkan hari selasa x ramai
la org kt station bus. Tp rupanye..leh thn jugak!

nie baru sikit jer snap..kat hujung sana, hujung sini ramai lg!

8.50a.m
Bus x sampai lg. Anis masih lg depan counter ticket ni dok tgk kerenah manusia dipagi hari.
Sambil mata nie liar memandang sana sini, tup! terpandang satu family india nie. Mak dia dah pesan kat anak die jgn goncang botol coke tu
(walaupn berckp dlm bahasa tamil tp anis boleh fhm jugak la)..Tiba-tiba!!..BRUUUUU...Baju budak kecik tu dah pn dipenuhi dgn air coke tu.. hihi...Baru 10saat mak die pesan..Comel kan budak2?

nie ar family indian tu :D sorry aunty..tersnap! oh time tu aunty tu tgh cari tissue smbl marah2.


And ada sorg chinese nie dok sbelah anis. Die nak antar mak ngan maid die naik bus. Tp bus tu lmbt so die pn dah lmbt nak pg keje. Die dtg kt anis minta tlg ckp kt mak die kalau bus ke Melaka dah sampai. Lps die bgtau mak die yg die dah pesan kt anis, die pn berjalan nak ke kete tanpa tgk mak dia. Dalam hati anis syukur anis dilahirkan dalam Islam dan mendapat didikan yang baik(walaupn nakal skit). Dapat salam mama walaupn nak tidur.

9.50a.m
Bus baru sampai dan bertolak serta merta!..Mata nie apa lagi! Terus terlelap, yer ar satu malam x tidur! hikhik.. Nite!!~

4.50p.m
Alhamdulillah selamat sampai kt Jitra!. Tp kne tunggu abg lagi.. :( Perut dah lapar nie.. Station bus kt Jitra nie lengang sgt.. Tp counter ticket bukak.

lengang kn? Sme counter ticket nie bukak!

5.32p.m
Abg sampai and trus tunjuk sample cat!..Oh anis blk ker Jitra pn sbb nak tlg cat umah abg!
hahaha...Perut lapar nie! boleh lagi cite psl cat!.. Abg bwk mkn kt Old Town White Coffee kt Alor Setar!..huhu...Sorry x smpt snap pic mkn sbb lapar sgt dah! :P


nie jer smpt snap! pelik x pic nie?

Lps mkn trus pg TESCO . Abg nak shopping barang umah. Yer ar abg x pnh masak pape lg kt umah die so anis dtg baru die nak bli :D

10 p.m
BARU SAMPAI UMAH!!! besarrrr OOooo umah abg nie! kne cat jugak ar! hihi... mandi2 trus on laptop! hikhik!...

PASTU MATA NGANTUK DAH NIE!

No comments: