Sunday, December 28, 2008


28 . 12 . 08
Hari nie BIRTHDAY papa ngan cousin 99..
Pagi bgn pi bli barang2 untuk masak..
Seperti yang anis tulis, brg2 nye ialah..
  • Ikan
  • Bendi
  • Kailan
  • Cili merah
  • Kerang!
huhu..Lengkap x apa yang anis tulis?..uh
Balik tu seperti biasa blk nak tlg2 la kan, tp papa ajak pi bli cake pulak..
So pg la SACC MALL pulak..
Blk tu tgl buat air asam ngan air jer..
(oh..hari nie anis dpt recipe baru from paksu 99 cana nak buat air asam)
Menu hari nie ialah :-
  • Ikan bakar
  • Udang goreng
  • Kerang rebus
  • Kailan ikan masin
  • Ulam dan air asam!
hihihi...Lupa ar nak snap pic makanan!!!
Rugi ar!..tp mmg sedap ar..ish..mmg sedap ar!!!!
Lps tu mcm2 la kitorg..Pg Mydin..Tp malas nak citer!

Kol 7 kitorg nyanyikan lagu "Allah selamatkan Kamu" untuk papa ngan atikah..

Tu papa..:D

Yg pakai baju putih pink tu beday gurl pulak!

Nie ar cake untuk beday Boy ngan beday Gurl..

Lps tu ada acara Nail's Art!
Acara nie diadakan dlm blk Malina!!huhu..
Antara ahli2 yang JOIN ialah :-

Zulaikha a.k.a Ieka(reporter)

Hanna a.k.a Hanna la!

Zulkifly a.k.a Pili(cina daftar nama die salah eja!)

Naqibah a.k.a Qib(master mind, member Malina)

Maryam a.k.a MRYM

Farhan a.k.a Salman wannabe

Malina bukan nama sebenar (tuannye bilik)

Anis (tuannye blog!) tu tgn malina! saya tidak turut serta dlm acara NAIL's Art!

Neway kan..dorg dok tgh Acara lg!
jap...

Tu acara dorg! Anis dok atas katil jer dok blogging!

Tu Eika ngan MRYM!

Nie antara brg2 yg diperlukan untuk Acara!
Cotton Bud Malina yg dijadikan mangsa!
YAY!~~~

ok la bye~!!!
Lapar nie!
nak pi Masak n makan!

Saturday, December 27, 2008

senanye gambar nie xde kena mengena dengan benda anis nak cite..saja upload!

Hari nie 26 Dis 2008, jam 8p.m..Anis, malina, maryam, hafiza, abg, sheda n abg chai
Pi tgk cite histeria kt Sunway Piramid..
Huhu..movie kol 9.50p.m, tapi saja jer nak pi awal..
Kitorg pekena Roti Sedap dulu

*roti sedap pd anis ialah selain roti gardenia..ala yg jual kt bread story ker!
hihi..
Neway cite histeria tu menarik jugak..
Baru anis tau mcm mane terjadinye histeria tu..
Tp kan..senanye anis x fhm part yg jembalang tu...

Kalau org tu seru pontianak kuar pontianak la???
Try cari dalam tenet tp still xde tentang benda nie..
Nak tau jugak..
Untuk pengetahuan umum...
Kalau ada sesiapa yg tau cite la k?

Tu jer cite anis untuk hari nie...
Ada picture time kt sana tp malas nak amek camera..huhu



:cinonet_15:

Tuesday, December 23, 2008

Setiap hujung bulan dah menjadi kebiasaan anis kne pi amek cheque abg.
Amek kt station KTM Kuala Lumpur.
Lepas amek cheque tu..
Anis ngan 99 dah plan nak mkn NANDO's!
so kitorg pi Subang pulak lps tu..

Neway benda yang anis ank cite nie panjang lagi senanye.
Ok..cani..
Masa 1st time anis mkn NANDO's nie mmg la anis x berkenan..
Masa tu form 3 kot..
TP!
Sejak Haziqah mewar-warkan tentang sedapnye NANDO's..
Anis tiba2 teringin sgt2..
Since lps puasa!
mmg x thn!
Then hari nie baru berkesempatan nak mkn!

And yang wat anis suprise lg!
Boleh jumpa haziqah kt NANDO's subang parade lagi tu..
Memang Haziqah nie penggemar NANDO's la!
Dan kini anis juga menjadi penggemar NANDO's!!
fuh!terangkat!!!huhu

nie anis order 1/4 chicken with 2 side line*hot peri-peri flavour!

Makan pulak dengan extra Hot Peri-Peri.
huhu...memang berasap telinge..

Anis nak cite skit History NANDO's nie..
NANDO's nie asal dari South Africa pada tahun 1987..
Kat Africa jew ada 293buah restoran.
Kat UK ada 190buah.
Kat US ada 1buah jer!
Kat Malaysia ada 33buah.
NANDO's diperkenalkan kt Malaysia thn 1998.
huhu..
Nak tau selanjut jer kne rasa ar!

Sunday, December 21, 2008

BLOGGING

Bak kata Kini dan ....
Blogging nie bukan sekadar bercerita perihal diri..
Tetapi banyak faedah disebalik nie..
Nak tau apa die x?
Check it out..

1. Mengikut pakar kaunseling, meluah adalah salah satu cara menghilangkan stress atau tension.. -Fakta nie sgt tepat dan sungguh benar!.. sbb bila Anis rasa marah or frust ke apa, Anis mesti rajin sgt nak luah kt blog nie..so thanks yer pada sesiapa yang membaca!

2. Mengikut para pembaca blog pula, dari blog la kita dapat bertukar-tukar fikiran or pendapat.. -Btol!..Anis byk belajar dan berkongsi pendapat dengan mereka..

3. Dapat berkongsi pengalaman, hobi mengenal watak dan mcm2 lg.. -Mmg btol!..sbb anis boleh baca sme cite dorg kt blog dan kenal dorg walaupon x penah jumpa!

4. Belajar mengarang!.. -Hahah..dengan blog la anis mula mencintai bahasa kita..walaupn kadang2 'rojak'..

TERIMA KASIH BLOGSPOT!

p/s: Terima kasih kepada semua yang sudi bertandang untuk membaca tentang diri anis..dan semoga tidak pernah jemu..:-*
TAG

Anis mendapat 3 missed call dari abg..
Oleh kerana anis tidak menjawab panggilannya..
Abg cuba menghubungi anis..
Dalam hati anis berkata..
"Apalah yg emergency sgt ni"
Pastu abg jerit!
"Adik, hang kne TAG!"
Hampeh tol abg nie!
So..untuk tidak menghampakan abg..
Aku pn melapangkan diri untuk menjawab TAG nie
Sbb abg sanggup call tu!

1. What is the relationship of you and him/her?
in relationship!..haha

2. Your 5 impressions towars him/her.
Sharing, loving, MAGGI SEDAP!, DOTA!!, caring..

3. The most memorable things he/she had done for you.
shhh...secret...:P

4. The most memorable things he/she have said to you?
I love u abg... huhuhuhu...

5. If he/she become your lover, you will...
:D..i will be da best part of his life..

6. If he/she become your enemy, you will...
never!

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on...
hahahaha!should i say this?..i dont think so..

8. If he/she become your enemy, the reason is...
he become unfaithful..LOL

9. The most desirable thing to do on him/her is?
become his wife..upss

10. The overall impression of him/her is...
LOVING ME!

11. How do you think the people around you will feel about you?
dunno..ask them?

12. The character of yourself is?
huhu...malu...

13. In contrary, the character you hate of yourself is?
PENDENDAM..

14. The most ideal person that you wanna be is?
mama..

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
thank you..

16. 10 people to tag?

*Maryam
*Malina
*PenyuXP
*Elya
*Tashabella
*Faqih
*Haziqah
*Fadhilah
*Kini dan ....
*KAMU!

Friday, December 19, 2008



Hai..Sorry sbb lama anis x update blog nie..
Anis agak busy dan penat nak mengada laptop..
byk Tag yg belum dilaksanakan lg..huhu..
Ok..apa yang membuatkan anis rajin untuk menulis ni..
Walaupon tgh mengajar 'komputer'
ok.! smr org mesti tau tentang Sehati Berdansa kn?
ok..pada pandangan anis..
Sehati berdansa diwujudkan untuk membantu org2
yang memerlukan!
BUKANnye sehati berdansa diwujudkan
untuk para artis x puas hati antara satu sama lain!
Bila anis baca satu artikel dari seorg artis yg menyokong
'MEMBER' baik dia..
Artikel nie btol2 x menyenangkan hati..
Sbb nmpk sgt yg dorg nie busuk hati!




Nie lah artikel yg anis ckpkan..
Pada anis..
Juri mengatakan apa yg benar tentang tarian
Lisda ngan Fauzi..
Sbb Tarian dorg boleh anis rasa..
Bukan tarian dorg jer!
Rosma, Shasha dan Ani.
Amyza pn sometimes menari dgn penuh perasaan..
Sometimes mmg xde perasaan..
Entah la...ada juga insan yg mcm nie..

Monday, December 8, 2008

sesungguhnya gambar ini tidak ada kena-mengena dgn sebarang kata-kata

Malam raya yang tidak dapat dilelapkan mata..
Neway kan..Anis nak kongsi cite sikit ngan korang sme..
OH!!before tu..cable camera anis telah menghilangkan diri!
ow ow...dah xleh transfer..ish..
ok..back to da TOPIC!
Anis telah dikejut ngan beberapa kejutan..
1st dengan message kt YM..
2nd dengan friend request kt FACEBOOK..
Pelik tau...
Seorang yang boleh dikatakan membenci diri ini..
Cuba berbaik dengan diri ini..
Ataukah ada agenda yang tersendiri?
(orang ini bukan la berjantina perempuan..haha)
no heart feeling ok..
From da deep of my heart..
Sesungguhnya nama ANDA telah lenyap dalam ingatan..
Andai insan tersebut terbaca ENTRY nie..
Maaf yer...sbb pelik sgt sgt nie...
neway
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!

Friday, December 5, 2008

TAG DARI ABG

Nie first TAG dr abg..so jom...

do you think you're hot? - SHAH ALAM MMG PANAS KETIKA NIE...

upload ur favourite picture of u..

(yg duduk tu hafiza)

Why do you like that picture? - ERRR...TAH..RASA MCM ORG DLU2..(masa nie kt muzium negara)

When was the last time you ate pizza? - HARI TU!..FUH....NAK LG!

The last song you listened to? - KANYE WEST - LOVE LOCKDOWN

What are you doing right now besides this? - TIDUQ!..HAHAHA

What name would you prefer besides yours? - JAWAB NIE LORH..
  • MALINA
  • MARYAM
  • ELYA
  • HAZIQAH
  • FADHILAH

Who is number 1? - MALINA LA...TANYE LAGI?..NGEK!

Number 3 is having a relationship with? - ERR...X SURE..SAT NAK TANYA..

Say something about number 5? - CAKAP LAJU...GENIUS..

How about number 4? - INTERESTING!

Who is number 2? - MARYAM LA...HAA...DIA SANGAT SUKA ON9!..YANG LAIN PN SAMA SENANYE...:D