Sunday, November 30, 2008


Hari khamis lps anis bli KFC..Bli kt Carrefour Subang.
Pastu blk tu makan la..
Xtau la kenapa, lps mkn tu rasa nak muntah sgt2...
Bukan anis sorg..
Mama ngan 99 pn rasa nak muntah..
Minyak yang ada pada ayam tu yang buat rasa nak termuntah..

And KFC nye ayam dah x special dah skang..
xtau la kenapa..
Bukan niat nak menjatuhkan KFC..tp dah terlalu pelik sgt..
Apsal rasa dia pelik sgt..
Mmg la dlu org memperkatakan tentang cara dia sembelih.
Patut nye KFC kne jaga la dari sme aspek sbb mmg ramai yang akan cari KFC

:bofu_12:

Thursday, November 27, 2008


Anis ada dapat satu 'job'..
Kak ema yg rekemen...'job' nie under Puteri Umno Shah Alam..

'job' itu ialah Mengajar computer untuk kanak-kanak berusia 7-12 tahun..
hahahaha...
Jadi cikgu la saya jap...
uish...
for sure la kne pgl kakak!..xkan cikgu kot?
x sesuai!

Class start hari jumaat nie...
Alhamdulillah..ada jugak benda nak buat time2 xde buat pape nie..
ooo...Dapat duit jugak!
Mintak2la boleh ajar dorg..hikhik
Kalau dorg nakal-nakal..
DUSH..DUSH!!
hahaha..xde la..gurau jer..
(buatnye mak ayah ker kakak abang dorg baca blog nie, mati la aku!)

:bofu_28:

Sunday, November 23, 2008

QUARANTINE


Hari nie..
22 november 2008..
Kol 11.50pm
Anis, malina, maryam hafiza and abg telah
membiarkan diri kami untuk menonton cite 'Quarantine'
DA BEST MOVIE EVER!!
Korg sme kne pi tgk..
ending yg agak menarik..LOL
and for sure dorg akan wat 'Quarantine 2'

Oh..meh sini nak cite skit pasal 'Quarantine'
Cite nie pasal one of discovery tv show.
Sorg gurl and cameraman die pi terjah night life 'bomberman'..hahaha!
Fireman neway!
Kira dorg interview la..
Pastu pempuan tu ikut pi satu tempat kejadian!

Nak tau lg?
PEGI LA TGK!
:bofu_09:

oh..kitorg smpt snap before movie start!


hehe...

Friday, November 21, 2008

BINGUNG???


Hari nie SGT la bingung..
:#7:
x tau nape..
Oh..senanye gambar atas tu xde kene mengena ngan topic hari nie.
EH..tapi xde xde topic pn untuk entry hari nie.
Cuma gatal tangan nak men'type'
hehe..jangan mare..

oh..Smlm hujan sgt lebat didaerah ini..
uish...guruh die mcm bom hiroshima OOooo..
seram!

err...ok la..
Dah xtau dah nk tulis apa!
x sabar nak tunggu esok senanye..
NAK YONG TAU TAU..(pasar mlm sec19 shah alam!sddddppp)
Oh..SELAMAT HARI JADI HAKIM!
22.11.08
:minimo_01:

tu la Hakim!(yang laki la!)StickingOutTongue

Sunday, November 16, 2008


Pagi td anis pegi dapur dan nmpk seekor anak lipas..
anis pn amek shieldtox trus spray smpai 'dia' mati..
hihi..anis nie mmg penakut ngan lipas!!!
x leh terima Oooo!!

Pastu trus terfikir nak research cana 'dia' hidup..
anis pn search kt Google..
Fuh...
Lipas ialah sejenis seranga omnivore scavenger atau sejenis omnivor yg makan bangkai.
Kewujudan lipas nie mmg sejak berabad2 lamanye..
Lipas sejenis serangga yg sgt bijak dan bergerak dalam kumpulan.
Dorg akan cari tempat yang sangat besar untuk penempatan dorg.

Gempak x gempak la...
ada 3000 species yang terdapat kat muka bumi nie..
Tp kat malaysia nie yang lipas buruk tu jer kot..hihi..(sorry lipas)
Lipas yang terbesar ialah Macropanesthia Rhinoceros - 33.5gram
species terkecil pulak Attaphia Fungicola - 3mm sahaja!

Pembiakan Lipas kt German sebanyak 300,000 setahun.
Kat America pulak 800,000 setahun.
Kalau kt Malaysia?haha..lagi banyak kot!

Lipas tau pergerakan kita ok!
Menurut bekas sorg student kt Free University of Brussels in Belgium,
Lipas akan aktif 4 jam sebelum waktu biasa kita bangun.
Dan akan tidur pada waktu kita aktif!
JANGAN TERPERANJAT!
Lipas jugak bagi kebaikan kt kita sebab...
LIPAS boleh bersihkan alam sekitar dan membantu kitar semula bahan organik.
Errr....yer la..mungkin sbb die mkn bangkai!
huhu..

Pape pn sorry la EN lipas..
Saya tetap x suka anda!
AKU JUGA AKU..

Tag dar cik maryam a.k.a kakak tinggi..:D
:minimo_03:

6 perkara mengenai AKU PERNAH

1. aku penah berfikir untuk merompak bank! ala2 ocean ELEVEN!.miahaha!
2. aku penah jatuh bukit bersama basikal yang menggunakan break kaki!..mane la tau guna!..
3. aku penah nmpk hantu...woooo~~~
4. aku penah marah sampai berdarah hidung..ish ish..
5. aku penah tengok polis nak kejar org jahat sambil tembak..GILA OOOoo..
6. aku penah kena pukul smpai batang hidung bengkak and mata pecah darah..ThumbsDown


6 perkara mengenai AKU SUKA

1. aku suka tidur...ZZZzzzz
2. aku suka kacau mama!
3. aku suka suka sushi sangat2
4. aku suka suka tengok movie..
5. aku suka suka jalan-jalan sambil BERGAMBAR!!
6. aku suka OGURI SHUN!!!


6 Perkara Mengenai AKU GERAM / TAK SUKA BILA ..

1. aku tak suka bila tengah tidur ada org tanya mcm2..(mama suka sgt cantu..sbb nak korek rahsia)
2. aku tak suka bila orang soksek soksek belakang!..ckp dpn bleh?
3. aku tak suka kalau internet sgt lembu!
4. aku tak suka bila TENGOK LELAKI JAHAT!
5. aku tak suka bila lapar..StickingOutTongueSick
6. aku tak suka lipas . (sama mcm maryam jugak!!)

yang kene tag ;

1. Haziqah
2. Fadhilah
3. PENYUxp
4. Cik Tashabella
5. Misz Lollypop

Saturday, November 15, 2008

MEREKA


Linda, Eika, anis dan Naniey...
Gambar nie di'snap' masa kitorg nk convo kat UKM bln 6 lps..
Tu la kali terakhir anis jumpa dorg..
Rindu teramat sgt..
Tapi xtau...
Masa merubah segalanya...

Aku tetap doa kita akan mcm dulu blk..
Insyaallah..
Maafkan aku kalau ada silap ngan korg..
Aku xkan nmpk salah sndri kalau korg x ckp..
Itu la SAHABAT namanye kalau kita saling tegur sesama sndri..
Bukan dengan menutup mata korg and pegi cantu jer...

Aku rindu saat kita jalan naik bukit..
Rindu saat x tidur malam siapkan assignment..
Saat kita bergaduh manja2 sbab kurang tidur!
Saat aku menangis sama2 ngan korg..
Saat aku masak sambal ikan yang masin sgt2 tu..

Erm...Memang masa cepat sgt berlalu...
Dah 2 tahun kita tinggal zaman college kita..

Aku nak sgt kite mcm dulu..



Hari nie genap 4 hari anis x lalu makan..
X rasa lapar langsung, tapi terpaksa makan jugak sbab nanti mengelupur sakit!

STRESS
Nape wujud perkataan ni?
pelik x?
anis pn kurang pasti cana kehadiran STREES nie..
Tetapi untuk 4 hari nie jugak la anis mengalami masalah nie..

anis terlalu berhalusinasi mungkin..
Yang pastinya anis sgt stress!
Oh tidak...

Sampai ada lagi satu 'symptom' akan wujud jika kita STRESS!
iaitu symptom MALAS, KURANG YAKIN dan IMAGINASI!

Tapi alhamdulillah anis sangat tenang hari nie..
(tu sbab dah boleh update blog!)yay!~~

Tuesday, November 11, 2008

GATHERING


ANYTHING TLG TGK DI TEPI TU
<-----
THNX...JOIN K...:-*

Monday, November 10, 2008

TAG

Ooo..Saya menjadi org pertama yang Cik Tashabella TAGkn...huhu...Sorry la...now sebook sgt sbb nak arrange gathering tu~~~!....neway, hopefully sme nak dtg coz saya telah bertukus lumus untuk menjayakan Gathering nie!




1. What is the relationship of you and him/her?
- He is my lovely kekasih...hihi


2. Your 5 impressions towards him/her.
- Matured..
- Understanding..
- Funny..hiihi..
- Soft talker...
- Always DOTA!..ish!


3. The most memorable things he/she had done for you.
- He made me Special Milo....hihi..always!

4. The most memorable things he/she have said to you?
- alamak@~~!.."anis..ape pn i ada u sorg jer.." boleh?


5. If he/she become your lover, you will…
- alamak!..dia sudah menjadi kekasih saya..


6. If he/she become your enemy, you will…
- no...never...


7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
- hikhik...shhhh....


8. If he/she become your enemy, the reason is…
- err...no reason!


9. The most desirable thing to do on him/her is?
- nikah...fuuuyooooo!...gila!


10. The overall impression of him/her is…
- Really nice person!


11. How do you think the people around you will feel about you?
- err....tah la....nnt nk tanye dorg...


12. The character of you for yourself is?
- hahahah....nice, sensitive, loving, oh..ape lg?

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- KUAT TERASA!!

14. The most ideal person that you wanna be is?
- si tinggi lampai!

15. For the people who care about and like you, say something about them.
- sob..sob..sedih...thanks for everything..Allah jer membalas nyee..

16. Ten people to tag:(10 org yg akan di tag)

1- Maryam
2 - Elya
3 -Fadhilah
Publish Post

4 -Haziqah
5 -Penyuxp
6 - 5 jew cukup!