Wednesday, July 16, 2008

HADIAH HARI JADI

Assalamualaikum..

Dah lama rasanye anis x menulis dlm blog nie.. Kadang2 tu berkobar2 nak menulis.. Tapi kadang2 langsung xde idea apa nk tulis.. Hari ini anis ada satu cerita yang nk dikongsikan... Mungkin Doa2 korang semua boleh membantu..

13 julai 2008 bertambah lagi satu angka untuk usia anis, genaplah 21thn. Orang kata 21thn dah boleh survive dgn kehidupan sendri. Dah boleh fikir. Kiranye semua lah dah boleh. Anis sendiri rasa diri nie dah dewasa dan usia tu naik setakuk!

Hari sebelum Birthday anis mama demam. Mama memang dh biasa demam cani, anis pn keluar la sbab 99 dh ready nak celebrate birthday. Tapi mama janji mama nak masak time birthday tu.
Esok nye..Mama langsung xleh bangun. Dan mama x boleh tunaikan janji mama.. Xpe la.. Mula mmg sedih sbab mmg every year birthday anis mesti ada halangan. Kitorg bwk mama pegi klinik ahad ptg dan mama dpt ubat tidur..Sepanjang hari mama tidur. Anis buatkan mama bubur nasi tapi mama x lalu mkn. Mama mengadu sakit urat. Anis urut mama sikit2. Sbab esoknye ade class.

14 julai 2008 mama bertambah sihat. Mama bgn pagi, jogging dan beli nasi lemak untuk mama n abg. Anis pegi class. Class abis 12tghhari. Anis trus blk ke sunway. Pada hari tu anis marah mama sebab x tinggal kunci. Bukan la marah tp tertinggi suara. Tah la..Trus mlm tu mama demam blk. Ya allah!

15 julai 2008 class Asas Rekabentuk batal dan anis pn duduk rumah je. Hari tu mama langsung x larat sampai xleh bangun!... Anis mandikan mama air panas. Nak bawak mama pegi hospital coz condition mama getting worse. Sampai kat University Malaya Hospital PJ pukul 3.30ptg kt Unit Trauma & Kecemasan. 8 orang doktor dtg check mama... Coz mama mengalami DENGGI yang KRITIKAL!!!!!!!! Ya allah... Bayangkan drip kena pakai kiri kanan tangan..Seksanye.. Mama dimasukkan ke wad perubatan kawal penyakit. Anis teman mama tidur dihospital.

16 julai 2008 mama bangun mcm biasa. Mama gelak2.. Mama buat lawak! Mama makan nasi. Tapi doktor ckp keadaan mama x stabil. Tolong la korang sme bygkan every 1jam dorg dtg amek darah untuk test.. Menitik air mata mama tahan sakit. Lengan mama sampai biru!!.. Doktor ckp drip yg sepatutnye msk ke darah tp masuk ke perut..Perut mama membesar. Kurang darah. Dan mama perlu pindah ke ICU! Ya allah... Masa anis tgk mama kt ICU, sebak rasa sebab penuh wire...

Inilah hadiah harijadi yang terhebat pernah anis dapat... Hadiah yang ke 21thn...
Sesiapa saja yang baca blog nie, tolong la doakan mama anis agar cepat sembuh..AMIN..