Tuesday, August 25, 2015

Assalamualaikum. 

Nampak macam setiap setahun je la aku bukak blog untuk menaip.
Mungkin aku bukan seperti dulu yang ingin berkongsi semua benda dengan Public. 

Aku, kini lain. 
Aku kurang ingin bergaul. 
Tah. 
Aku kurang mencari diri. 

Aku kini merancang sesuatu untuk masa depan aku. 
Betul semakin kita nak buat benda baik. 
Semakin banyak halangan dan dugaan yang datang. 

Nak biarkan masa menentukan pon dah tak boleh dah.
Huhu. 

Doakan yang terbaik buat kami. 

Anis.Othman
25.08.15
1.35am

Thursday, August 28, 2014

Diam.

Bak kata Malique,
"Diam tak perlu kata apa-apa"


Tapi kita tak boleh berterusan diam.
Cuma perlu ruang.

Tuesday, August 12, 2014

Cerita Baru.

Assalamualaikum.

Rasa kejam pulak setiap kali raya baru nak update blog.
Mungkin lepas ni akan banyak lagi cerita-cerita menarik sebab blog ini akan berubah agenda!

Anyways, Selamat Hari Raya. Maaf Zahir & Batin.


Wassalam
Anis Othman

Friday, August 30, 2013

Assalamualaikum...

Masih belum terlambat kan nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin pada sesiapa yang sudi membaca blog usang yang tak tahu mana akhiran nya..

Minta maaf kalau ada yang terkata atau buat perasaan tersinggung kat anda, anda, atau anda.
Maafkan Anis.. Saya cumalah insan yang kerdil.


Hari ni busy sikit sebab betulkan drawing budak practical.. Haru biru sikit la mata! hahahaha..
Sampai rasa macam nak terkeluar..
Alhamdulillah kerja tempat baru ni ok.. Stress tu biasa.. Nama pon kerja dengan client dan contractor kan..
Sudah jugak kita nak ikut style drawing sesebuah company... Makan mana.. Dah terbiasa cara lain tapi
sekarang tukar cara lain.. Fuh! Doakan saya ye!

Insyaallah, semuanya akan berjalan lancar..
Minggu depan ke Bandung yaw! Pi dengan mama! tunggu post seterusnya ok!


Wednesday, July 24, 2013

24.07.13

Assalamualaikum... 

Bukan senang nak mencari kekuatan menulis, berkongsi cerita suka duka kat blog ni. 
Kalau dulu, laju je nak cerita kegembiraan, kedukaan, kebencian dan haha...

Tah siapa yang datang bertandang disini...tah siapa insan yang membaca ni...
"awak yang baca ni, kenal kita ke?" huhuhu...

Tapi biar la... Janji awak mendoakan kebahagiaan saya ni ye..

Alhamdulillah, selepas sebulan lebih menjadi penganggur... 
Akhirnya diri ini telah dilamar oleh Paul+Pris .... 
Insyaallah aku akan buat yang terbaik... 

Bila baring sambil fikir-fikir kan.......
Ada hikmah yang kita tak nampak yang telah diaturkan oleh Allah...
Kita merancang, Allah yang menentukan... 

P/s : Doakan saya! 

Thursday, June 13, 2013

Seni, Muzik dan Vintage.

Assalamualaikum...

Sejak-sejak tak berkerja sepenuh masa, banyak la masa terluang dengan menjengah idea-idea baru, 
seni yang mengagumkan. 

Kalau sebut pasal seni dengan Anis, sangat umum.
Seni kat sekolah rendah sangat hebat*mama sentiasa ada saat diperlukan* hahaha.
Sekolah menengah pula kalau nak amek aliran seni, kena ambil Ekonomi. *fail!*
Seni itu bukan mudah. Tak semua orang boleh menzahirkan...Tak semua.
Zaman kolej baru dapat diasah seni yang ada dalam diri... 
Sebut je D.I.Y, Insyaallah mampu dah sekarang.. Cuma masa je masalah utama..

*sambil menulis sambil ulang 100x ++ lagu ni*

Anis penggemar muzik... sangat..sangat.. Cuma tak bergaul dengan pemuzik.
Pernah ambil course Piano. Sekejap.. Sebab leka dengan tuntutan duniawi.
Cuba berjinak dengan gitar, haaaa masalahnya... Jari tak sampai untuk kod2. 
Dah tua-tua ni baru berminat nak beli Ukulele. Pon bolehhh.. hehehe.. 
Ideologi Yuna, sangat menarik. 


Wassalam
Anis Othman

Sunday, June 9, 2013

Novel Hidupku.

Assalamualaikum...

Cliche sangat title entry kali ni.. haha...
Kalau dulu zaman sekolah, selalu minta mama duit nak beli novel.
Sampai kan pernah satu masa, 'aku nak jadi macam watak dalam novel ni'

Hari ni, bila duduk termenung sorang2...
Watak mana yang sama macam aku sekarang ni?
Tak sama... Kita merancang, kita plan kemas TAPI kalau Allah dan tetapkan itu la yang akan jadi.
Kun fa ya kun...


Monday, March 11, 2013

Cerita Bermula Dengan........................... Sebatang Pen.

Assalamualaikum...
Sejak kebelakangan ni, anis banyak membaca buku 'self help'...

Tak semestinya kita baca buku 'self help' sebab kita sedang gagal, NO!
Ini untuk memotivasikan diri kita ok...
Sebab kat office memang ada cabinet yang penuh dengan self motivation book!

Hari tu date ngan Malina & Hanna..
Pi tenguk Movie OZ (yang tak best langsung tu) hikhik...
Masa tunggu diorang, masuk MPH.. Nak hadiahkan satu buka untuk En. Zul..

Sedang belek.....belek....belek....belek lagi.....
Dah jumpa satu buku menarik... "Become a person you always wanted"...
Dah nak pi bayar dah... Tetibe!
Ternampak..........
Don't judge a book by its cover....hiyak!
Cover pon dah menarik!

I bought 2! 1 for me and 1 for En Zul.. hehe...

1st page dia dah tulis.......



Hehe... We'll see when i can finish this book...


Anis Othman

Monday, March 4, 2013

Buku Baru


Assalamualaikum...

Ye... Allah telah mentakdirkan Anis bekerja di tempat baru..
Alhamdulillah, dalam masa sebulan ni kerja macam biasa...
Kerja pun bertambah menarik.. hikhik..
Kalau dulu asyik tenguk autocad ngan 3D je..
Sekarang banyak design logo la, stage la, eh macam2 la.... hehehe..

Dalam bulan Februari je ada 2 event yang Anis join jadi krew.
Hiyak.. Sumpah penat.. Tapi gua relax je beb! *poyos*

Februari jugak menyatukan Abas dan Aina sebagai suami isteri..
Tahniah abas...

ketahui la... sesungguhnya aku bersyukur mempunyai keluarga yang bersederhana. 

Ok la... 
Ni sempat update pon sebab boss xde.. hikhik.. 
*poyo je.. ingat best staff la?* chey!


Thursday, February 7, 2013

Perkahwinan

Assalamualaikum..


Hujung bulan lepas, anis dengan en zul ke kursus pra perkahwinan.
Anjuran JAIS.. RM80.. Ceramah pun kat JAIS...
Mulanya memang rasa 'kenapalah kena pergi kursus ni'...
Pastu ustaz penceramah yang pertama tu masuk, dia terus cakap
"mungkin ada yang disini terpaksa datang untuk dapatkan sijil..tapi cuba niat dan ikhlaskan diri untuk dengar ceramah ni"
Fuh! Tersentap i! hahahaha...
Ok..istigfar dan alhamdulillah...Enjoy!

Ye...Dari ceramah2 tu memang mereka menekankan peranan suami dan isteri..
Betapa isteri kena patuh dan taat pada suami.
Berat tu tanggungjawab tu sebenarnya............... hehehe... Takut pun ada jugak!

Neway...Doakan kami cepat Nikah!

Amin...


Anis Othman

Wednesday, January 23, 2013

Perginya Januari

Assalamualaikum..

Bangun pagi tadi, terasa ada sesuatu yang mengganggu fikiran dan perasan!
Tapi..... masih bisa di'smash' rasa tu.. hehe..

Masih terasa seperti 'Selamat Tahun Baru' ......
Sedar-sedar Januari ingin meninggalkan kita semua..

Kat office tak banyak kerja sangat.
Boleh blog pun sebab tgh tunggu rendering.

Manusia...tak pernah dapat lari dari masalah. *bila ada masalah je cite kat blog* HAHAHA!
Tak... Masalah yang Allah turunkan pada setiap manusia berbeza..
Masalah yang kita mampu tanggung walaupun perit.. Itu normal.
Kalau hidup tanpa masalah tu tak seronok sebenarnya.
Kita mudah lupa, mudah leka, mudah segala-galanya. :)
Insyaallah...

Januari,
Semoga berjumpa lagi!

Selamat Ulang Tahun yang ke 21++ Shaffika! hahaha..
Semoga persahabatan kita berkekalan.. insyaallah.. 

Selamat Ulang Tahun, buah hati pengarang jantung acu... 
Acu doakan Mikaeel jadi anak yg soleh dan berjaya.


*actually entry ni saved as draft, dated 21.1.13. 
Before nak start cerita kenapa save la...draft la...tak sedap hati la...
Cuba scroll atas balik, nampak tak ada ayat2 mengatakan ketidaksedapan hati ku ini.....
Masa tgh type 'selamat ulang tahun untuk Mikaeel, boss pun sampai... 
Ok save and close tab...

Boss : Anis, we catch up in 5mins ya?
Aku : Ok.. *normal la...Isnin dengan meeting mmg sangat sinonim bersama*
Boss : bla...bla...bla...bla....bla....bla.... we want to close shop... 
Aku : huh?!!!! errrr.....
Boss : ya...been thinking about this.. but we did recommend you to one of my friend....bla..bla...bla... *sumpah lepas tu apa diorg cakap pun wa tak fokus dah...dok fikir mcm mana nak bgtau mama je*
So, they ask you come over to their place today... bla...bla...bla... *huh?*
I forwarded your works, CV .... 
Aku : ok..ok..ok... *angguk...angguk...angguk....*

Abis meeting yang tak menceriakan tu, terus apply job kat jobstreet. 

Petang tu pi interview with Soft Pillow Molly Coddle & co. Event management Company.
Fuyah! got the job...
but still ......hati masih sayang nak tgl Red Cherry.. 
Dude...life must go on... *ada hikmah yang aku tak nampak lagi...Kuasa Allah....*

Insyaallah.... Semua kan berjalan dengan lancar....
Doakan saya..


Wassalam
Anis Othman

Friday, January 11, 2013

2013 huh?

Hiyak!!!
Assalamualaikum semua!!
Selamat tahun baruuu...
Selamat muda setahun semua!
Sorry lambat wish semua orang.. hahahah.
Macam ni ceritanye..(kenapa yang busy sangat tu...)
1 dan 2 januari busy dengan handover.. fuh!!
Pening gila!! banyak benda nak settle...
But still drag handover because client request tu...ni....tu....ni...

3rd January! flew to Krabi! hahahahahah... Holiday yow!
Tapi.. Meh makcik nak cerita..... Pro and cons Thailand ni.

1. Sumpah massage dia murah... :)
2. Sumpah makanan dia sedap..*but kena hati2 sikit la.. even non muslim pon bagi salam*
3. people go to thailand for shopping, cheap massage, cheap alcohol, cheap %$@... hahaha
4. 98% orang thailand tak mampu bertutur bahasa 'omputih'.. Memang susah! Dah la i ni ramah mesra nak bertanya... terpaksa tanya dan jawab sendiri.. hehehe...

Ok jom tenguk apa activity kitorg!

Sesampai kami kat Airport Krabi, cari taxi ke Ao Nang Cliff View Resort. 200baht sorang.
Pandai driver taxi ni..... Dia benti kat travel agency... dah terbeliiii package untuk 2hari...

1. Speedboat to Phi Phi Island.. 1st day
Dia bawak pusing 7 pulaju lagi.. (secara jujurnye... kalau sesiapa yang pergi ke Krabi lepas ni, make sure jangan amek package ni. Limited time! ada ke snorkeling for 15mins! nampak apa dik?.....) Pergi James Bond Island or Hong Island!

2. Jungle and Elephant Trekking... 2nd day
Hot Spring, Emerald Pool, Tiger Cave & Elephant Trekking..
Fuhhhhh jugak la!

 heeeee... bergambar depan Ao Nang Cliff View Resort

Lepas letak2 barang.. Jenguk2 bilik... Lompat2 katil... Lepas tu terus keluar nak jalan2 kat Ao Nang Beach.
Oh Ao Nang Cliff View ni ada shutter every 10mins ke Ao Nang Beach.. (kalau nak jalan banjir gak la..haha)

 Hi!


Ni sepanjang Ao Nang Beach.. 
Macam2 ada jual.. price sama macam Malaysia! heh!
Rata-rata orang kata pi Krabi Town or Night Market @ Krabi lagi murah... 
Same je weh!!

Jalan punya jalan... Baru sedar! kitorang tak lunch lagiiiiiiiii..... 
Nah... Mencari masakan thai.. Sebab kat Ao Nang beach tu terlalu banyak International Food. 

Jamai Restaurant... heeee...

Lepak kat Ao Nang beach tu sampai malam!.. 
Ada blog cakap Pancake kat sini famous! jom try!

cashew nuts & chocolate pancake. 
(macam roti canai garing dan balut cashew nut... snek yang sedap!)

Pastu balik...... and spa!!!!!! in house! hahahhahahahh!! tu yang best kat thailand! massage murah!
Pastu boleh lapar lagi... kitorg jalan halfway dari Resort.. semata nak cari makanan (punya la xnak bayar tuk tuk ) hahahaha... 

nak pi ke laut dah ni... ternyata saya cintakan lauttttt....

Bamboo Island...

Maya Bay.. Leonardo pnh berlakon kat sini.

Monkey cave kot kot! hahahha lupa!
nampak tak cantiknye air tuuuu....

ni kat Phi Phi Island... biasa la tu....

Balik dari pusing pulau2.. terus balik, mandi & siap nak pi Krabi Town night market.. fuh! 
Oh kami jumpa Tim dari Vietnam... dia dok mengelilingi dunia.. hahaha.. 

haaa.. tu Tim.. yang lelaki kanan tu Tourist Guide lidah pendek(scammer)
Serious... kalau tak pandai mmg senang kena tipu.. 

Ni la pasar malam nyeeee... 
Kat sini banyak la lipas goreng.. 
Ingat nak beli... tapi tak sempat! hahahaha

Balik..... ZZZzzzzzzzzzzzzz. ......

diorg ready!

Hot Spring... 
Sumpah besttt... kenapa la xde kat malaysia ni... 

Emerald Pool... teruja tgk air biruuuu...
heeee...

Elephant Trekking... i takutttt... hahaha

Balik mandi...siap-siap... Terus pi Ao Nang Beach... Shopping, Makan, Massage!
Oh! terjumpa monyet comellllll.....

comel sangat......

Balik ZZZzzzzz....

Keesokan harinyeeeee ... bangun breakfast... pastu sambung tidur sampai Taxi datang amek nak balikkkkk!!!!!!!!!

Bestnyeeeee balik! hahahahaha... demam pulak tu... 























Sunday, December 23, 2012

December 2012

Salam.

Fuh..
Lama rasanya tak menjenguk.
Sibuknya saya kalah Menteri!
Hahaha.

Penghujung 2012.
Banyak benda yang ditempuhi!
Insyaallah 2013 akan lebih dari 2012.
Mudah-mudahan.
Sebab selalunya azam2 yang ditulis tak pernah menjadi tapi sebaliknya.
Hihi..

Ok la. Nanti anis update lagi sepanjang 2012 ni apa yang berlaku. Ye.

Anis.Othman

Wednesday, October 17, 2012

Mati Itu PASTI.



Salam..
Syukur Alhamdulillah aku masih dibumiMu, Ya Allah..

Mati itu PASTI..

Sejak minggu lepas anis terfikir nak beli kain kafan untuk diri sendiri.
Bukan niat nak cepat mati *sedangkan dosa masih dilakukan walau sebesar hama*. Cuma beringat.
Kami bukanlah orang yang berwang dan mempunyai simpanan beribu2.
Anis cuma tak mahu susahkan mama kalau anis tinggalkan dunia ini.
Kita tak tahu bila ajal kita. Subhanallah.

Anis ada terbaca blog rakan yang berada di mesir sekarang.
'kita selalu menulis hanya untuk puaskan amarah, kegembiraan. Pernahkah kita tulis tentang kebaikan, perkongsian, pertanyaan?'

Insyaallah akan aku kerja kejalan mu Ya Allah.

P/S : apa salahnya kita mendoakan kebaikan orang dari mengatakan sesuatu yang buruk.


anis othman

Wednesday, October 10, 2012

Sejarah.

lakaran wajah parameswara.

Salam...
Haaaaa.... Interesting title huh?
Neway, anis baca blog Uncle Seekers .. *frankly say, cara dia untuk membuka mata manusia di Malaysia supaya nampak apa yang jadi adalah betul. Dengan penulisan di Internet. cuma~ orang luar bandar tak mungkin berkesempatan untuk membaca..Ini pendapat peribadi anis.* Dia ada tulis tentang 'perjanjian diantara Sang Sapurba dengan Demang Lebar Daun' wikipedia ar apa lagi... WOW! aku yang minat baca sejarah pun tak baca lagi tentang Salalatus Salatis...

Mana la nak cari buke Salalatus Salatis tu kan.. kalau ada masa nak pi Library la this weekend. Oh ya, Paksu Yon actually study Master in Sejarah Melayu ok! *i didnt remember la exact course name.. hahhaa*

Anis minat sejarah!
Macam ni ceritanya..............................
Dulu anis sekolah Rendah Islam Hira' kan, start 7.30am - 2.30pm..So balik awal dari student sekolah biasa.
TV2 dulu ada rancangan pendidikan.. Sorry anis lupa pukul berapa tapi ada satu rancangan cerita pasal sejarah dengan lakonan.. Masa tu anis darjah 3, first yang anis tenguk is tentang Parameswara. Sampai sekarang anis ingat jalan cerita dia Oooo.. Start dari tu la anis minat sejarah. Kalau tak silap anis zaman anis mula belajar Sejarah ada time sekolah menengah. Cara mudah untuk anis ingat sejarah ialah dengan mendengar cerita.. Bukan dengan membaca. hahaha!..

Rasanya kalau anis berkesempatan, teringin jugak nak further study... Amin


Anis.Othman

Monday, October 8, 2012

Paradigm Mall

Salam..

Hari ni dating ngan en zul kat paradigm mall. Pi seoul garden. Fuh.. Makan sampai lebam.

Lepas makan, jalan-jalan sambil cari present amalina. Ada Kaison! Yeay!!
Oh sambil jalan td, en zul suruh sebut 'buaya,biawak,buaian' yeee.. Jadi bawiyan la.. Bayuwak la... Gelak macam org gila. Ye stim makanan! Hahahaha. Allah marah tu.. So no more seoul garden la eh! Haaha..

Oh neway nak share share sikit. Selalu kan.. kalau kitorg kekenyangan, mesti nak balik terus. But hari ni kitorg hampir tapau satu paradigm mall tu. hehe.. I jumpa port bajuuu cantik. Port nak sambar jam.. Port beli present.. Port beli accessories.. Oh i love paradigm mall. Say bye bye to pyramid. Paradigm mall ni tak berapa ramai kot. Tu yg best!

Ok la. Nak tidur awal sikit :)
Nite nite~
Assalamualaikum.


Anis.othman
Via iphone

Amarah




Salam..
Haha.. Comelkan budak tu.. Got it from Mr. Google~

Ok.. kalau dengan title ni mesti semua ingat anis tengah marah.
Actually no!

Nak cerita pasal hasutan SYAITON! haha...

Syaitan sendiri dah berjanji dengan Allah.
"akan aku menyesatkan manusia, mengkafirkan manusia, memusyrikkan manusia dan menjadikan manusia penghuni neraka"

Situasi Pertama :
Ada sorg guard kat rumah anis ni, dia jaga shift malam. Memang kalau tenguk muka dia anis akan ^&%*@ la.. hahaha.. Tak tahu kenapa dia tu 'kuang ajaq' sangat. Hari2 dok nampak anis pun nak ckp "apsal takdak tukar sticker lagi cik?" (Oh.. dia ni india..) padahal belum lagi masuk bulan 10. Pastu kalau en Zul nak hantar anis balik, pun kena register. Which is kalau en zul bawak kereta papa, baru bagi signal je dia dah bukak gate. OMG! Nak dijadikan cerita, kelmarin pinjam kereta abg sebab nak bwk wira pi service. Access card kat anis, sticker kat mama. Masa nak 'tet tet' tu... Dia berbunyi "cik sticker mana?" sambil anis tenguk muka dia and gelak. sambil cakap dalam hati Ya Allah, dia ni syaiton ni yang cuba nak menjatuhkan aku! hahaha!!

Situasi Kedua :
Pergi ke 99 speed mart semalam.
aku : "dik, ada tak gula pasir?"
adik tu : "ada kat sana belakang tu kak"
aku : "maaf dik, xde la" (nampak tak berapa punya sopan aku, bukan nak angkat bakul sendiri ni)
adik tu : "ada kak..saya baru letak tadi"
aku : "eh ya allah... Gula halus la dik.. sorry salah..."
adik tu : "tu la kak, kalau dah mata yang tak betul.. jangan nak salahkan org pulak" (sambil merah mukanya)
aku : "oh ye ke? alhamdulillah...."

hahahaha... kalau duluuuuuu.... dah aku perambat budak tu! hahahaha.. skang syukur alhamdulillah.... semua tu syaitonnnn!
Bila cerita kat mama, mama tanya "awat selalu jadi kat adik eh?"
sebab Allah nak uji kot..

Haha!
Doakan la kebaikan saya ye.. amin..
Mudah-mudahan saya mampu menjadi yang lebih baik..
Amin..


Anis.Othman

Wednesday, October 3, 2012

Work Hard, Play Hard, Pray Hard



Salam.
LOL! Title takleh blah.
Hari ni msk kerja awal, 7.30am.
Biasa je bangun pagi2 ni..
Masuk awal sebab nak balik awal, yea yea..
Boss cakap aku boleh masuk pukul berapa pun janji kerja 8jam.
Ok je. huhu.

Ada la orang kata...
"u boleh la boss sayang"
"mesti gaji u banyak"
"apa u buat semua betul"

Semua tu tak betul,
boss akan sayang kalau kita betul-betul bekerja untuk company dia. Betul tak?
Gaji banyak? huhu.. asal kena repair kete je, hujung bulan...paras! hahaha
Kita belajar dari kesilapan. Kalau sekali salah takkan nak ulang 10kali salah tu?
Bila dah salah lawannya betul la. Aku manusia biasa. Tak terlepas dari salah.

“Dialah Dzat yang telah menjadikan bumi itu mudah bagimu, maka berjalanlah di segala penjurunva dan makanlah sebagian rezki-Nya. Dan hanya kepada-Nya-lah kamu (kembali setelah) dibangkitkan.” (Q.S AI-MuIk (67):15)

”Dan Allah menjadikan bumi untukmu sebagai hamparan, supaya kamu menjalani jalan-jalan yang luas di bumi ini”. (Q.S Nuh:(71):19-20)

”Sesungguhnya di antara dosa-dosa itu, ada yang tidak dapat terhapus dengan puasa dan shalat”. Maka para sahabat pun bertanya: “Apakah yang dapat menghapusnya, wahai Rasulullah?” Beliau menjawab: ”Bersusah payah dalam mencari nafkah.” (HR. Bukhari)

“Sebaik-baik nafkah adalah nafkah pekerja yang halal.” (HR. Ahmad)

Insyaallah aku berkerja kerana Allah taala..
Aku bangga aku dapat bersusah sekarang untuk mencari rezeki.
Insyaallah.. 
Aku bersyukur dengan apa yang Engkau berikan padaku.. 
Jom! kita sama-sama mencari keredhaanNya
Amin.

Anis.

Tuesday, October 2, 2012

NO Title.



Salam!
Hiyakkk!
Biasa la.. kat blog ni, kalau tak tulis pasal gumbira ha~ ha~ aku mesti tengah sedih.
Nak buat macam mana. Lumrah la.. takkan sentiasa nak happy je.
Allah menduga umat dia untuk umat dia tidak lupakanNya.
Sebenarnya takde mood nak buat apa pon, sembang dengan boss pon berapa patah je la.
Gelak pon kalau dia gelak, tak focus pun apa dia cakap.
Ye ye.. otak aku dah sampai ke hong kong! haha.
Selalu aku pesan kat diri sendiri ni, "takkan Allah uji kau sikit, kau dah rasa goyah?"
Petang semalam rasa nak nangis sgt lepas cakap phone dgn hafiza. uff..
Bila dah tak tahan sangat, aku makan... Then ok! hahaha
Mama datang kat meja makan, mama cakap... "dugaan mama dulu lagi teruk, adik kena kuat"
Ye.. Bila aku tenguk budak kecil, mereka tak tahu apa yg mereka bakal hadapi.
Buat masa ni makan, main, nangis, tidur..
Aku tak penah terfikir yang aku akan mcm ni.
Oh tapi takpe, Allah dah memperbaiki kehidupan kami sekarang.
Insyaallah akan lebih baik nanti.
:)

*menangis kadang-kadang bagus juga.*

Anis.

Saturday, September 22, 2012

Sabtu.

Salam..
Tengah baring bermalasan dengan Mikaeel. Fuh..
Baru balik kerja. Isnin meeting.
Tapi kat office td saja baca blog yg anis tulis dr 2008. That's really wow me! Hahahaha..
Kejap sangat masa berlalu beb!
Insyaallah Lia boleh discharge hari ni.
4hari abg ngan kakak berumah kat hospital.
Alhamdulillah.
Semalam 2kenalan anis meninggal.
Semoga arwah cik Naim and pakngah Mubarak ditempatkan dikalangan org2 beriman.. Amin..

Tak tahu nak buat apa sebenarnya hari ni. Huhu.

Ok la.
See you.

Anis